• TwitterFacebookRss feed

Ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα, καλπάζει ο κορωνοϊός στα Βαλκάνια

Η απόφαση των ελληνικών αρχών να περιορίσουν τις οδικές αφίξεις στη χώρα σε επιλεγμένα σημεία εισόδου οδήγησε χθες  σε ουρά αυτοκινήτων πάνω από 15 χιλιόμετρα στον Προμαχώνα, όπως επισημαίνει το κρατικό ραδιόφωνο της Βουλγαρίας. 

Οπως μετέδωσε, η κίνηση αυξήθηκε έντονα σήμερα, σχηματίζοντας ουρά που ξεπέρασε τα 15 χιλιόμετρα. 

 

Προσθέτει δε ότι η κίνηση καθυστερεί λόγω των ελέγχων στις υποχρεωτικές φόρμες εντοπισμού ταξιδιωτών που υιοθέτησε η Αθήνα, αλλά και των τεστ για κορωνοϊό που πραγματοποιούνται, κυρίως σε τουρίστες από τη Σερβία

 

Ηδη, στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού, καταγράφονται 2 κρούσματα που εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα

 

Με την Ελλάδα να κλείνει το συνοριακό πέρασμα με τη Βόρεια Μακεδονία (όπου ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση με καθημερινά ρεκόρ νέων κρουσμάτων), το πέρασμα του Προμαχώνα είναι το μοναδικό από το οποίο μπορεί να γίνει διέλευση τουριστών από τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. 

 

Το βουλγαρικό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι το πέρασμα στην Makaza-Κομοτηνή, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, λειτουργούσε ακόμη σήμερα το πρωί αλλά δεν ήταν σαφές αν θα παραμείνει ανοιχτό. Οι βουλγαρικές αρχές ανησυχούν ότι η κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί το σαββατοκύριακο, καθώς αναμένεται αύξηση της κίνησης προς την Ελλάδα. 

 

 

Τα κρούσματα σε Βουλγαρία - Βόρεια Μακεδονία

 

Εν τω μεταξύ, τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Βουλγαρία το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 165, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση σε μία μέρα. 

 

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα έχουν ξεπεράσει πλέον τα 5.000 ενώ ανακοινώθηκαν δυο ακόμη θάνατοι, με το σύνολο να ανέρχεται σε 232. 

 

Στη Βόρεια Μακεδονία ανακοινώθηκαν 120 νέα κρούσματα σήμερα, με το σύνολο να προσεγγίζει πλέον τα 6.500. Εχουν καταγραφεί τέσσερις νέοι θάνατοι με το σύνολο να διαμορφώνεται στους 306. 

 

 

Εκρηξη κρουσμάτων στη Σερβία, σενάριο αποκλεισμού του Βελιγραδίου

 

Μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται στην Σερβία. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 359 νέα κρούσματα εκ των οποίων το 80% προέρχεται από το Βελιγράδι.

 

Από εχθές απεβίωσαν έξι ασθενείς ενώ από την εκδήλωση της πανδημίας κατεγράφησαν 287 θάνατοι από τον κορονοϊό. Δραματικά αυξάνεται και ο αριθμός των ασθενών που παρουσιάζουν βαριά κλινική εικόνα. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ έφτασαν πλέον τους 81, δηλαδή, είναι τέσσερις φορές περισσότεροι απ' ότι πριν από μία εβδομάδα. Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από την Covid-19 ανέρχεται σε 15.195 ενώ εξετάστηκαν συνολικά 418.879 δείγματα.

 

Τρία νοσοκομειακά συγκροτήματα στην πρωτεύουσα επανήλθαν σε καθεστώς Covid-19 νοσοκομείων ενώ προετοιμάζονται άλλες δύο κλινικές σε περιφερειακούς δήμους οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την νοσηλεία ασθενών με ήπια και μεσαία κλινική εικόνα.

 

Σήμερα το βράδυ αναμένεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς να ανακοινώσει μέρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο Βελιγράδι. Σύμφωνα με το σερβικό Τύπου πιθανότατα θα επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 8:00 η ώρα το βράδυ και το πιο ακραίο σενάριο είναι να αποκλειστεί η πόλη και να απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος.

 

Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι η δεύτερη έξαρση του πρώτου κύματος της επιδημίας θα φτάσει στο αποκορύφωμα της σε πέντε ημέρες όταν θα αρχίσουν να εκδηλώνονται οι επιδημιολογικές συνέπειες των εκλογών αλλά και των αθλητικών διοργανώσεων που έγιναν με την παρουσία δεκάδων χιλιάδων θεατών.


Κέρδος online   3/7/2020 8:29

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: