• TwitterFacebookRss feed

EOT: Νέα καμπάνια με σλόγκαν "explore your senses in Greece"

Την νέα διαφημιστική καμπάνια για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό για το 2007 με το μήνυμα "explore your senses in Greece" καθώς και την προκήρυξη διαγωνισμού για την επιτάχυνση της διαδικασίας αστεροποίησης των τουριστικών καταλυμάτων, ανακοίνωσε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της στο Λονδίνο που πραγματοποιείται με αφορμή την ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση (World Travel Market).
Η κ. Πετραλιά εγκαινίασε σήμερα το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών (WTTC) κ. Jean-Claude Baumgarten και στην συνέχεια παρέθεσε συνέντευξη τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου η Υπουργός εξέφρασε την οδύνη της για το τραγικό συμβάν σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας και διαβεβαίωσε για την πρόθεση της "να χυθεί άπλετο φως στην τραγική αυτή υπόθεση, να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι".
Απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπτώσεις του συμβάντος στον ελληνικό τουρισμό, ανέφερε ότι "είναι ένα μεμονωμένο γεγονός" και πρόσθεσε ότι "επενδύονται εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού".
Παράλληλα η Υπουργός επισημαίνοντας ότι "η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη και ασφαλής χώρα", παρουσίασε τους βασικούς άξονες της τουριστικής πολιτικής που προωθεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ανακοίνωσε την "προκήρυξη διαγωνισμού με αντικείμενο τη δημιουργία Προτύπου για την κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας- περίπου 40.000 ξενοδοχείων και επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων με το νέο σύστημα των "αστέρων".
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η κ. Πετραλιά ανέφερε τα εξής:
· Το ελληνικό τουριστικό προϊόν εμπλουτίζεται με νέες μορφές τουρισμού και δίνεται έμφαση στον θαλάσσιο τουρισμό και την ανάπτυξη μαρίνων και αγκυροβολίων, τον αθλητικό τουρισμό, τον θεραπευτικό και τον θρησκευτικό τουρισμό.
· Ξεκαθαρίστηκε το θεσμικό πλαίσιο για τις μαρίνες και μέχρι το τέλος του έτους θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την Μαρίνα του ΣΕΦ.
· Σύντομα θα ξεκινήσει η καμπάνια για τον εσωτερικό τουρισμό στην οποία δίνεται ιδιαίτερη σημασία ενώ γενικά ακολουθείται ένα πρόγραμμα στοχευμένης καμπάνιας σε στοχευμένες αγορές.
· Στο Δ ΚΠΣ υπάρχουν ειδικά προγράμματα και προβλέπονται πόροι για την ανάδειξη των ελληνικών μονοπατιών, καλντεριμιών και δασών που χαρακτηρίζονται ως καινοτόμες δράσεις και εκτιμάται ότι σε αυτά τα προγράμματα θα ενταχθεί και ο καταδυτικός τουρισμός.
· Εντατικοποιούνται και γίνονται αυστηρότεροι οι έλεγχοι για την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών αλλά και σε θέματα αισχροκέρδειας υπάρχει αυστηρότητα και ήδη η συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης απέδωσε.
· Ολοκληρώθηκε το έργο της ομάδας εργασίας για την τουριστική κατοικία. Θα υποβληθούν οι προτάσεις και υπάρχει συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Απαντώντας σε ερώτηση για το πως θα διαμορφωθεί η τουριστική κίνηση από την αγορά της Βρετανίας η Υπουργός ανέφερε ότι "είναι πρόωρο να υπάρχουν εκτιμήσεις αλλά από τις επαφές και τις διαβεβαιώσεις που έλαβα , αναμένεται να είναι μία εξίσου καλή χρονιά με την φετινή. Οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού είναι ευοίωνες".
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για τα παραδοσιακά τουριστικά προϊόντα της Ελλάδας αλλά και για τις νέες μορφές τουρισμού που προωθεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.
Στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου η Υπουργός μετά από την συνάντηση της με τον κ. Jean-Claude Baumgarten, δήλωσε ότι "συνεργαζόμαστε με το WTTC, το οποίο πάντα βοηθά την χώρα μας με την γνώση και την εμπειρία του" και ανακοίνωσε ότι στις 8 Δεκεμβρίου ο κ. Jean-Claude Baumgarten θα επισκεφθεί την Ελλάδα για να παρουσιάσει μία έκθεση με ενδιαφέροντα στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό".
Επίσης, η Υπουργός στην ομιλία της κατά τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου τόνισε ότι "το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης εφαρμόζει μια νέα στρατηγική για την παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας. Η στρατηγική αυτή σηματοδοτεί αλλά και επιβεβαιώνει ότι μια νέα εποχή έχει αρχίσει για τον ελληνικό τουρισμό. Για πρώτη φορά υλοποιούμε ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο συνδυάζει:
· Πρώτον: την επιτάχυνση των επενδύσεων σε όλες τις μορφές τουρισμού, και
· Δεύτερον, την παγκόσμια προβολή του ελληνικού τουρισμού".

Στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου παραβρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Καλατζής, οι βουλευτές ΝΔ της Κέρκυρας κύριοι Νίκος Γεωργιάδης και Νίκος Δένδιας και ο Εκπρόσωπος του Συνασπισμού κ. Μάκης Σταύρου.
Επισημαίνεται ότι την Υπουργό συνοδεύουν στο Λονδίνο η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κ. Μαρία Γιαννίρη, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Λαμπαδάριος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου.


Κέρδος