Ο Κερδοσκόπος online γράφει...

Καλησπέρα σας…

** Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του ομιλεί για «τράπεζα» και όχι για «τράπεζες» που θα μοιραστούν τα ιμάτια των Κυπριακών assets στην Ελλάδα. Είμαστε όμως, υποχρεωμένοι να κρατήσουμε μία πισινή…

** Σήμερα, κατά την άποψη της στήλης, κρίθηκε οριστικά το μέλλον των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Το +17,62%, μάλλον δείχνει την «τράπεζα»…

** Σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα Πειραιώς θα απορροφήσει τα υποκαταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου και η Alpha Bank το δίκτυο της Τράπεζας Κύπρου.

** Η Τράπεζα Κύπρου, ύστερα από είκοσι δύο χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, η αντίστοιχης χρονολογίας Λαϊκή Τράπεζα (που πλέον έχει μετονομασθεί σε CPB) και η πιο «μικρή» από τις τρεις η Ελληνική Τράπεζα, που μετράει δεκαπέντε χρόνια ελληνικής παρουσίας, θα ενταχθούν - εξαγοραστούν από την Alpha και την Πειραιώς, όπως όλα δείχνουν.

** Εκ πρώτοις, αυτό που φαίνεται να υπάρχει ως σχέδιο είναι να αγορασθεί σύσσωμο το ενεργητικό τους, μαζί και με το δίκτυο από έναν όμιλο, η Alpha ή η Πειραιώς να αποκτήσουν μία εκ των τριών τραπεζών Κύπρου, Λαϊκή ή Ελληνική. Συνολικά το δίκτυο των τριών κυπριακών τραπεζών αριθμεί τα 320 καταστήματα και 4.700 εργαζομένους, με συνολικό χαρτοφυλάκιο δανείων τα 20,4 δισ. ευρώ και με ένα ενδιαφέρον χαρτοφυλάκιο καταθέσεων της τάξεως των 12,9 δισ. ευρώ, το οποίο, λόγω του ότι διατηρείται σε κυπριακά τραπεζικά καταστήματα εντός της ελληνικής επικράτειας, είναι εγγυημένο και με τη βούλα του Eurogroup (άρα, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους καταθέτες της Κύπρου, Λαϊκής ή Ελληνικής για την πορεία και την τύχη των καταθέσεών τους, που προσεγγίζουν τα 13 δισ. ευρώ).

Καλό τριήμερο…


Κέρδος