Θεσσαλονίκη: Μόνο πολύ επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται στο εφημερεύων νοσοκομείο Παπαγεωργίου λόγο επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπαγεωργίου το οποίο εφημερεύει σήμερα εξυπηρετώντας μόνο πολύ επείγοντα περιστατικά. Οι 1450 εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν από τις 7.00 έως τις 11.00 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μη καταβολή του μισθού του Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Παπαγεωργίου , Ελευθερία Νικολιδάκη, η διοίκηση του Νοσοκομείου τους ενημέρωσε ότι από την περασμένη Παρασκευή έχει υπογραφεί το ένταλμα για το ποσό που θα σταλεί για την μισθοδοσία αλλά τα χρήματα δεν έχουν φτάσει ακόμη στο Νοσοκομείο. Η κ.

Νικολιδάκη απέδωσε ευθύνες στη διοίκηση του Νοσοκομείου διότι δεν φρόντισε να βρει λύση στο πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου προγραμματίζουν για αύριο το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της 3ης ΥΠΕ.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Γεώργιος Χριστόπουλος αναφερόμενος στην αδυναμία καταβολής των μισθών είχε τονίσει ότι η κρατική επιχορήγηση προς το το νοσοκομείο καλύπτει μόνο το 60% της μισθοδοσίας ενώ στα άλλα νοσοκομεία καλύπτεται το 100%. Σύμφωνα με τον κ Χριστόπουλο , το Παπαγεωργίου το 2012 πήρε κρατική επιχορήγηση 26,8 εκατομμύρια ενώ το κόστος της μισθοδοσίας ήταν 41 εκατομμύρια και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων στο Νοσοκομείο ανέρχονται στα 187 εκατομμύρια ενώ το χρέος του Παπαγεωργίου προς τους προμηθευτές είναι 78 εκατομμύρια.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ


Κέρδος