Κύπρος: Eισήγηση Πισσαρίδη για δημιουργία Συμβουλίου Δημοσιονομικής Πολιτικής

Την σύσταση Συμβουλίου Δημοσιονομικής Πολιτικής, όπως αυτό λειτουργεί σε άλλες χώρες, εισηγήθηκε ο Κύπριος νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές Νίκο Αναστασιάδη σε σημερινή συνάντησή τους.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι υιοθετεί την εισήγηση και δεσμεύτηκε να την υλοποιήσει, σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Πισσαρίδης, ο όποιος, όπως είπε, έχει εργαστεί σε συμβούλια δημοσιονομικής πολιτικής στο εξωτερικό, εξήγησε ότι τέτοια συμβούλια τοποθετούν τα δημοσιονομικά του κράτους σε πιο σταθερή και τεχνικής φύσεως βάση.

Αποτελούνται, προσέθεσε, από τεχνοκράτες και διορίζονται από τη Βουλή.

Εξάλλου, ο κ. Πισσαρίδης τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του 13ου μισθού, σημειώνοντας ότι οι μισθοί πρέπει να καταβάλλονται σε μηνιαία βάση. Υποστήριξε ότι η αγορά και το εμπόριο μπορούν να επιβιώσουν χωρίς το 13ο μισθό.

Για την ΑΤΑ ο κ. Πισσαρίδης εισηγήθηκε οι συζητήσεις της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων για αναπροσαρμογή των μισθών να γίνονται μια φορά το χρόνο και να λαμβάνουν υπόψη την παραγωγικότητα.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ


Κέρδος