«Πόλεμος» Άδωνι-Λουράντου – «Γυρολόγος της πολιτικής ο Γεωργιάδης», λέει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

«Δεν ισχύουν αυτά στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Μόνο στις ανατολικές χώρες υπάρχει η απελευθέρωση των φαρμακείων όπως προβλέπεται στην τροπολογία της κυβέρνησης» δήλωσε στον realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής .

 

Σχετικά με σχόλια που έκανε εναντίον του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, o Κωνσταντίνος Λουράντος είπε:

 

«Ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας γυρολόγος της πολιτικής που πηγαίνει από κόμμα σε κόμμα. Ποτέ δεν είπα ότι τα φαρμακεία θα γίνουν εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ. Είπα και είναι έτσι στην πραγματικότητα ότι τα φαρμακεία αποτελούν εκλογικό κέντρο, διαμορφώνουν απόψεις και κάλλιστα μπορούν να δημιουργηθούν σε εκλογικά κέντρα κατά οποιασδήποτε κυβέρνησης. Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να συνδυάσει αυτό που γίνεται σήμερα στη Βουλή με το δικό μου όνομα. Μάλιστα μπορώ να πω ότι πολεμήσαμε αυτό το κατασκεύασμα, καταφύγαμε στο ΣτΕ όπου κατέπεσε και επανέρχεται αντιγράφοντας τον κ.Γεωργιάδη και τα έργα του. Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Σχετικά με την τροπολογία ανέφερε: «Είμαστε στα κεραμίδια. Πήγα στην επιτροπή αναφορών της ΕΕ και κατέθεσα την άποψή μου. Ήρθαμε εδώ, κερδίσαμε και προχωρούμε να κάνουμε το ίδιο και τώρα. Η διαφοροποίηση είναι ότι η ΚΥΑ μετατρέπεται σε προεδρικό διάταγμα υπό την προστασία του ΣτΕ για αυτό ξεσηκωνόμαστε. Δηλαδή νομίζει ότι όλος ο κόσμος είναι γύρω από τον εαυτό του».

 

Σύμφωνα με τον κ.Λουράντο «το ιδιωτικό κεφάλαιο δεν υπηρετεί την υγεία, υπηρετεί το κέρδος. Θα το πολεμήσουμε είτε θέλει ο κ.Γεωργιάδης είτε όχι. Οι τωρινές ανακολουθίες της κυβέρνησης δεν εξαγνίζουν τα δικά του έργα και της κυβέρνησης του. Εάν περάσει η τροπολογία, ο φαρμακοποιός θα γίνει υπάλληλος των μεγάλων αλυσίδων που ευελπιστούν να έρθουν κάποτε στην Ελλάδα. Θα εξαφανιστούν τα φαρμακεία της γειτονιάς».


Κέρδος online   21/12/2017 17:41

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: