• TwitterFacebookRss feed

Η Alpha Bank στηρίζει παιδιά ιδρυμάτων πλουτίζοντας τον ψυχικό τους κόσμο

Θέατρο, κινηματογράφος, τέχνες και ιστορία. Ένας «κόσμος» μαγικός για τα παιδιά, που εξάπτει τη φαντασία τους, ενισχύει τη δημιουργικότητά τους και δημιουργεί αξέχαστες αναμνήσεις. Κάθε επίσκεψη στο μουσείο, το θέατρο ή κινηματογράφο είναι από τις στιγμές που διαμορφώνουν χαρακτήρα στα παιδιά, για τα οποία κάθε επαφή με τις τέχνες και την ιστορία εξελίσσεται πάντα σε μια μοναδική εμπειρία.


Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η Alpha Bank έχει ξεκινήσει το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί με τα παιδιά στο Μουσείο και στο Θέατρο», υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, οι οποίες συμβάλλουν στην κοινωνικοποίησή τους και στην ανάπτυξη της συναισθηματικής τους νοημοσύνης. Οι δράσεις της Τράπεζας έχουν στο επίκεντρό τους παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, φέρνοντάς τα σε επαφή με την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό, μέσα από επισκέψεις σε μουσεία, θεατρικές παραστάσεις ή προβολή κινηματογραφικών ταινιών.

 

Η Alpha Bank έχει υποστηρίξει από τις αρχές του καλοκαιριού τρεις σχετικές δράσεις. Η φετινή αφετηρία έγινε με τη στήριξη της δράσης «HD - The Heroes of Digea», που διοργάνωσε η DIGEA στις 8 Ιουνίου, στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 200 παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS, το Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου Κρήτης, τη Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου, τη Ζωοδόχο Πηγή και την Κίτρινη Αποστολή. Τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, παρακολούθησαν δύο ταινίες σε πρώτη προβολή («X-MEN: Dark Phoenix» και «Ασχημογλυκούλια») και είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, αλλά και με γνωστούς ηθοποιούς και παρουσιαστές, οι οποίοι μοίρασαν δώρα και φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Στο φουαγιέ του κινηματογράφου, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης με face painting, handprint και κατασκευή κοσμημάτων με χάντρες ενεργοποίησαν τη σκέψη και πυροδότησαν τη φαντασία των παιδιών, που είχαν, παράλληλα, τη δυνατότητα να παίξουν με Playmobil και με τουβλάκια Play Can Do. Τα πιο μεγάλα παιδιά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έπαιξαν ηλεκτρονικά παιχνίδια PS4. Η Τράπεζα συμμετείχε ως χορηγός των δώρων για τα «μεγάλα» παιδιά, ενώ υποστήριξε την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, με εθελοντές από το προσωπικό της.

 


Στις 26 Ιουνίου, πάντα με την υποστήριξη της Alpha Bank, 25 παιδιά της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, παρακολούθησαν μια παράσταση με τον αγαπημένο ήρωα του Θεάτρου Σκιών, διασκεδάζοντας με τον Καραγκιόζη, τα Κολλητήρια, τον Μπαρμπα - Γιώργο και τους άλλους λαϊκούς ήρωες.

 

Στις 15 Ιουλίου, 20 παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου» πήραν μέρος στο Εργαστήρι Κινηματογράφου «Ο έξυπνος θεατής» του Athens International Children’s Film Festival, στο Ωδείο Αθηνών. Τα παιδιά, ηλικίας από 6 έως 16 ετών, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και συμμετείχαν σε ειδικά διαμορφωμένο εργαστήρι κινηματογράφου, όπου ήρθαν σε επαφή με τη διαδικασία της κινηματογραφικής εκπαίδευσης, μέσα από διαδραστικά ομαδικά παιχνίδια, που οξύνουν την κριτική τους σκέψη. Παράλληλα, παρακολούθησαν και ταινίες μικρού μήκους, ανάλογα με την ηλικία τους, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης έλαβαν αναμνηστικά δώρα.

 

Το «ταξίδι» σε μουσεία είναι το άλλο σκέλος του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί με τα παιδιά στο Μουσείο και στο Θέατρο» της Alpha Bank. Στους προορισμούς που έχουν γνωρίσει από κοντά παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, συμπεριλαμβάνονται μερικά από τα πιο αγαπημένα μουσεία των παιδιών, όπως το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Εφέτος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Συλλόγου «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα.


Κέρδος online   31/7/2019 16:25

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: