• TwitterFacebookRss feed

Κάθε χρόνο ίδια μερα: Μια σχέση …μέσα στη σχέση

Αυτό το σαββατοκύριακο και όχι άλλο!  Ποτέ πιο πολύ  από μια φορά το χρόνο, αλλά κάθε χρόνο! Τίποτε παραπάνω, αλλά και όλα μαζί.

 

 

Αυτή είναι η …ετήσια και αδιαπραγμάτευτη πραγματικότητα ενός  ερωτευμένου, παράνομου ζευγαριού που αποφάσισε να περνά μαζί την ίδια μέρα κάθε χρόνο, ρουφώντας μέσα σε αυτήν τη σκόνη της, τόσο διαφορετικής, ιδιωτικής καθημερινότητας του καθενός από τους δύο.

 

Πρόκειται για την ρομαντική κωμωδία «Κάθε χρόνο ίδια μέρα» που ανεβαίνει από τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής της «Μαίρης Βογιατζάκη Τράγκα» σε σκηνοθεσία Μυρτώς Πισπινή και μετάφραση Μιχάλη Παπαμιχάλη

 

 

Το έργο βασίζεται στη βραβευμένη κωμωδία του καναδού συγγραφέα Μπέρναρντ Σλέιντ  που   ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ, το 1975 με την Έλεν Μπέρστιν, η οποία κέρδισε και βραβείο Τόνι για την συγκεκριμένη ερμηνεία, και τον Τσάρλς Γκρόντιν. Το 1978 το θεατρικό μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Ρόμπερτ Μούλιγκαν με την Έλεν Μπέρστιν πάλι στο ρόλο της Ντόρις και τον Άλαν Άλντα στον ρόλο του Τζόρτζ.

 

Σχεδόν ταυτοχρόνως και με τεράστια μάλιστα επιτυχία, το έργο ανέβηκε και στη χώρα μας, από την Νονικα Γαληνέα και τον Αλέκο Αλεξανδράκη, το 1975- 76 για να ξαναπαιχθεί από τους ίδιους μια δεκαετία αργότερα.

 

 

 

Νευρωτικοί και αθώοι, αλλά μεσίληκες πια,  

μπροστά στη μεγάλη απόφαση

 

 

Ο Τζορτζ και η Ντορις συναντιούνται σε ένα πανδοχείο στη μέση του πουθενά, την ίδια μέρα κάθε χρόνο για 25 ολόκληρα χρόνια. Μια σχέση όαση, που περιλαμβάνει τα πάντα: αγάπη, φιλία, έρωτα, παιχνίδι, πόνο, γέλιο. Μια σχέση τόσο έξω και τόσο μέσα στις ζωές και τις νόμιμες σχέσεις τους. Ο καθένας έχει σύζυγο και παιδιά. Πολλά παιδιά. Πρέπει να προλάβουν μέσα σε αυτό το 24ωρο να μοιραστούν ότι έχασαν στο χρόνο που πέρασε  πιάνοντας ταυτόχρονα την σχέση τους από εκεί που την άφησαν. Πρέπει να ανακαλύψουν τι άλλαξε, και τι  έμεινε ίδιο. Τι πόνεσε, και τι ήταν εκείνο που  έβαλε μια καινούργια πινελιά στον εαυτό τους. Και ο «πίνακας» της σχέσης τους δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας:  Ήταν σχεδόν έφηβοι και στο φινάλε είναι μεσήλικες. Ήταν νευρωτικοί και παρέμειναν νευρωτικοί, ήταν αθώοι και παρέμειναν αθώοι. Το ποσό σημαντικός, όμως, είναι ο ένας για τον άλλον το ανακαλύπτουν σιγά σιγά. Μέχρι που φτάνει η στιγμή για την μεγάλη απόφαση... 

 

 

 Μυρτω

Η Μυρτώ Πισπινή

 

Η εξαιρετική αυτή κωμωδία, μας λέει η Μυρτώ Πισπινή, λειτουργεί ως μοναδική ευκαιρία προκειμένου οι νέοι ηθοποιοί να εφαρμόσουν τεχνικές που οδηγούν σε ζωντανά συναισθήματα και αισθήσεις επί σκηνής.  Εργάζονται ως ερευνητές σε μια πορεία διαρκούς αυτοανακάλυψης, επικοινωνώντας στους θεατές τη δική τους σταγόνα αλήθειας.

 

 
Πρόκειται για τους Χρήστο Στρατηγάκη, Στέλιο Κουλετάκη, Ματίνα Κοψολαίμη και  Χριστίνα Παπαγιάννη που εναλλάσσονται στους ρόλους του Τζορτζ και της Ντορις μέσα σε  μια 25ετία που διαπερνά τους Βeatles, τον  Εlvis και τον πρόεδρο Κένεντι, μέχρι τον Μάη του 68 και την επανάσταση κατά …των σουτιέν!

 

 

 

Οι παραστάσεις είναι προγραμματισμένες για τις 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 και 31 Μαρτίου στο θέατρο Εναστρον στην οδό Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη 19 στο Μουσείο, με ελεύθερη είσοδο.  Τηλ. 210 8231790

 

Thumbnail (26)

 

 Thumbnail (28)Thumbnail (17)Thumbnail (18)Thumbnail (29)Thumbnail (37)


Κέρδος online   10/3/2018 13:13

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: