• TwitterFacebookRss feed

Τζένη Ιωακειμίδου: Δύο μήνες πριν είχε συλληφθεί και πάλι να περνά με κόκκινο και να τρέχει

Με οριστική αφαίρεση διπλώματος κινδυνεύει η ηθοποιός Τζένη Ιωακειμίδου, μετά και το «θερμό» επεισόδιο που η ίδια αποκάλυψε στο Facebook ότι έγινε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης όταν το ραντάρ της Τροχαίας την έπιασε να τρέχει με 138 χιλιόμετρα, πενήντα χιλιόμετρα πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, καθώς δύο μήνες νωρίτερα είχε «συλληφθεί» από την Τροχαία να περνά με κόκκινο και να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα. Μάλιστα, όπως προβλέπει ο ΚΟΚ της είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, ενώ όπως ρητά ορίζει ο κώδικας σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, stop και ορίου ταχύτητας δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο, η άδεια οδήγησης του παραβάτη αφαιρείται οριστικά και πρέπει ο οδηγός να δώσει εκ νέου εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος. 

Όπως τονίζουν στο protothema.gr πηγές της Τροχαίας, «πριν από περίπου δύο μήνες η συγκεκριμένη οδηγός πιάστηκε από το ραντάρ να τρέχει στην περιοχή της παραλιακής υπερβαίνοντας κατά πολύ το όριο ταχύτητας. Το δίπλωμα της αφαιρέθηκε επιτόπου. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που πιάνεται για τα ίδια αδικήματα. Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και του ορίου ταχύτητας. Το δίπλωμα αφαιρέθηκε, θα κρατηθεί στην Τροχαία Ελληνικού και στη συνέχεια θα σταλεί σχετικό σήμα με τη δέσμευσή του διπλώματος στο υπουργείο Μεταφορών. Εκεί θα διαπιστωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που αφαιρέθηκε για τις ίδιες παραβάσεις. Ο κώδικας είναι ξεκάθαρος. Πρόβλέπει οριστική αφαίρεση του διπλώματος και στη συνέχεια μετά από μερικούς μήνες ο οδηγός πρέπει αφού έχει παρακολουθήσει το 50% των μαθημάτων σε σχολή οδήγησης να ξαναδώσει εξετάσεις για να το αποκτήσει».  

 


Το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα όταν η ίδια, τη Δευτέρα με ανάρτηση της στο facebook δήλωνε έξω φρενών με τους αστυνομικούς που τη σταμάτησαν και την καθυστέρησαν ενώ πήγαινε το παιδί της στο νοσοκομείο γιατί έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και παραβιάσε ερυθρό σηματοδότη. Σε αυτή την ανάρτηση απάντησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης. «Για το περιστατικό που συνέβη με αστυνομικούς της Τροχαίας Ελληνικού στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, με την εμπλοκή γνωστής ηθοποιού, θα ήθελα να πω τα παρακάτω: Δεν μπορώ να γνωρίζω αν όσα καταγγέλλει η κυρία είναι αλήθεια η ψέματα, όμως εκεί που ταυτίζονται οι απόψεις είναι στο γεγονός ότι έτρεχε με περίπου 140 χιλιόμετρα την ώρα, σε έναν δρόμο που το όριο ταχύτητας είναι 80 χιλιόμετρα. Και στη συνέχεια παραβίασε και ερυθρό σηματοδότη.
Έθεσε λοιπόν σε κίνδυνο τη δική της ζωή, τη ζωή του παιδιού της, αλλά και τη ζωή των ανυποψίαστων ανθρώπων που εκείνη τη στιγμή είτε πήγαιναν στη δουλειά τους, είτε γύριζαν στο σπίτι τους, είτε έκαναν την βόλτα τους ανυποψίαστοι. Πρέπει λοιπόν όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι πολλές φορές, είτε γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει, είτε κάτω από οποιαδήποτε συναισθηματική φόρτιση λόγω κάποιου έκτακτου γεγονότος, γινόμαστε εν δυνάμει δολοφόνοι άλλων ανθρώπων, που στο κάτω- κάτω δεν φταίνε σε τίποτα ή δολοφόνοι του ίδιου του εαυτού μας και της οικογένειας μας. Εγώ δεν ξέρω ποια ήταν η συμπεριφορά των συναδέλφων μου ή ακόμα ακόμη δε γνωρίζω ποια θα ήταν η δική μου συμπεριφορά αν έβλεπα έναν άνθρωπο να οδηγεί επικίνδυνα έχοντας μέσα στο αυτοκίνητο του ένα μωρό παιδί. Από την άλλη, λέω εγώ, αν λέει αλήθεια ή κυρία και όντως προσπαθούσε να μεταβεί σε ένα γιατρό πολύ γρήγορα, αν σταματούσε την ώρα που της έκαναν σήμα οι τροχονόμοι και τους έλεγε “βοηθήστε με το παιδί μου έχω πρόβλημα” οι τροχονόμοι θα κοίταζαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους ή θα την βοηθούσαν να φτάσει στον προορισμό της σώα και αβλαβής; Πέντε τροχονόμοι ήταν στο σημείο, όλοι απάνθρωποι και αγενείς».


Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης

 

πηγή protothema.gr


Κέρδος online   18/1/2018 7:30

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: