• TwitterFacebookRss feed

«Πράσινο φως» στις αλλαγές του ΕΔΟΕΑΠ από τους δημοσιογράφους

Με σημαντική συμμετοχή, ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ η τριήμερη διαδικασία ψηφοφορίας για την έγκριση του νέου καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ.

 

 

Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία, περισσότεροι του αναμενόμενου, περίπου 6.100 μέλη του Οργανισμού προσήλθαν για να ψηφίσουν την τροποποίηση του καταστατικού, με την πρόβλεψη καταβολής εισφορών για υγεία, επικούρηση και εφάπαξ τόσο από τους εργοδότες όσο και από τους εργαζόμενους αλλά και πόρου 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

 

 

Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε, κάνει λόγο για αλλαγή σελίδας για τον νέο ΕΔΟΕΑΠ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το “ΝΑΙ” θα αγγίξει ίσως και να ξεπεράσει το 90%. Να σημειωθεί ότι σήμερα, η κυβέρνηση κατέθεσε στην Βουλή, ως τροπολογία και την σχετική διάταξη που στην πράξη κυρώνει τις αλλαγές που πιθανότατα ενέκριναν τα μέλη του Οργανισμού.

 

 

Η δήλωση του Ν. Καρούτζου


Τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ μίλησαν και έδωσαν εντολή με συντριπτική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση να προχωρήσουμε μπροστά. Απομένει το τελευταίο βήμα που πρέπει να γίνει από πλευράς κυβέρνησης, η άμεση ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή και ο ΕΔΟΕΑΠ αλλάζει σελίδα, αφήνοντας πίσω του λογικές και πρακτικές του παρελθόντος αγκαλιάζοντας όλους τους εργαζόμενους των Μέσων Ενημέρωσης.

 

 

Δεν είναι η ώρα όμως για πανηγυρισμούς. Η επόμενη ημέρα απαιτεί σκληρή δουλειά ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να γίνει ένας πρότυπος και σύγχρονος ασφαλιστικός Οργανισμός που θα αξιοποιεί στο μέγιστο επίπεδο αποτελεσματικότητας τους πόρους που διαθέτει προς όφελος των ασφαλισμένων του.

 

 

Ο ΕΔΟΕΑΠ σώθηκε την τελευταία στιγμή με την αποφασιστική στάση των μελών του και γιατί στην κρίσιμη στιγμή ο κλάδος είχε την ευτυχία να έχει στην ηγεσία του συνδικαλιστές που βλέπουν μπροστά χωρίς αγκυλώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Δημήτρη Κουμπιά και τον Γ. Γραμματέα Γιώργο Σαββίδη, την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και το ΓΓ της ΕΣΗΕΑ Σταύρο Καπάκο για την συνδρομή τους στην προσπάθεια να φτάσουμε σε λύση. Ειδικά όμως θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μάρκο Γκανά με τον οποίο περάσαμε ατελείωτες ώρες προκειμένου να λύσουμε προβλήματα και να φτάσουμε να μεταφραστεί η λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ σε νομοσχέδιο.

 

 

Επίσης θέλω να αναφερθώ στα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ που μαζί πετύχαμε έναν μικρό άθλο: Παρά την έλλειψη πόρων και τον ανελέητο και ανέντιμο πόλεμο από το συνδικαλιστικό κατεστημένο -που αποτελεί ευτυχώς σήμερα μειοψηφία- να διατηρήσουμε σε λειτουργία το Ταμείο μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

 

 

Τον Ταμία και πρώην Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Βαγγέλη Τάτση , την Γενική Γραμματέα του ΔΣ Άντζυ Σταθάτου, τον πρόεδρο ΤΥΠ Κωνσταντίνο Δαυλό , την Μαριάννα Βασιλάκου, τον Τάσο Παπαϊωάννου αλλά και τους αντιπρόεδρο Παναγιώτη Νεστορίδη και Μάκη Καταϊφτσή με τους οποίους μπορεί να έχουμε διαφωνίες αλλά στις κρίσιμες στιγμές λειτούργησαν πάντα ενωτικά και προς την κατεύθυνση της λύσης. Θεωρώ απολύτως ντροπιαστικό για τον κλάδο να υπάρχουν μέλη του ΔΣ των Ενώσεων και του ΕΔΟΕΑΠ που δεν ψήφισαν.

 

 

Γνωρίζω ότι ακόμα και σήμερα μετά την ετυμηγορία των μελών του ΕΔΟΕΑΠ θα υπάρξουν οι συνήθεις αντιρρησίες που το μόνο που ξέρουν είναι να πετροβολούν και να επιχειρούν να καταστρέφουν. Τους παραδίδω στην κρίση των συναδέλφων και ελπίζω έστω στο και εκ των υστέρων να αντιληφθούν την αξία της δημιουργικής δράσης. Ο ΕΔΟΕΑΠ γυρίζει σελίδα! Ας εργαστούμε όλοι μαζί για το νέο μεγάλο ΕΔΟΕΑΠ που μας χωράει όλους!


Κέρδος online   8/11/2017 21:22

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: