• TwitterFacebookRss feed

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη Ν. Παππά σε Στέφανο Κασσελάκη για τον 2ο γύρο

Την απόφασή του να στηρίξει την υποψηφιότητα Κασσελάκη στον 2ο γύρο των εκλογών ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς, μετά τη συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Συναντηθήκαμε με τον Στέφανο. Είχαμε μία πολιτική συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Δεν είναι η πρώτη συζήτηση που είχαμε, έχουμε ξανακάνει κι άλλες. Ενώπιον του δημοκρατικού κόσμου, δηλώνω πως ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον δεύτερο γύρο. Μπορεί να δώσει τον δυναμισμό που χρειάζεται το κόμμα».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο, σήμερα, με τη στήριξή σου, κάνουμε το δεύτερο βήμα, την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο. Σε ευχαριστώ. Πάμε για τη νίκη για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη».

 

Η κοινή δήλωση Κασσελάκη - Παππά
Αμέσως μετά τη συνάντηση δόθηκε και κοινή δήλωση των δύο. Η κάτωθι:

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Έστειλαν μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.


Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη κυβερνώσα παράταξη.

Υπερασπιζόμαστε:

την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 - 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.
την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.
Ξανακερδίζουμε:

τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.
τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.


Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».

Ε. Αχτσιόγλου: Είμαι ρεαλίστρια αλλά μπορώ να κερδίσω
Από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας το πρωί (στον ΑΝΤ1), δήλωσε πως, ως ρεαλίστρια που είναι, αντιλαμβάνεται πως «δεν είναι υπέρ μου οι πιθανότητες», για να προσθέσει όμως, «η μάχη είναι ανοικτή».

Τόνισε δε, πως ζήτησε από τους δύο γραμματείς του κόμματος να αναλάβουν τις συζητήσεις για debate, ανάμεσα στην ίδια και στον κ. Κασσελάκη, τονίζοντας πως η ίδια είναι διαθέσιμη «οποιαδήποτε ημέρα».

Η κ. Αχτσιόγλου επέμεινε στο γεγονός ότι ο/η πρόεδρος του κόμματος πρέπει να είναι βουλευτής, ενώ σε ερώτηση πώς θα γίνει η εκπροσώπηση στη Βουλή εάν εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης (σ.σ. δεν είναι βουλευτής), απάντησε πως τον ρόλο του προέδρου της Κ.Ο. θα τον αναλάβει ένα από τα πρόσωπα της Ομάδας που τον πλαισιώνουν.

Διέψευσε, τέλος, τις φήμες ότι απαίτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί, μετά τη μεγάλη ήττα στις εθνικές εκλογές, ανακοινώνοντας ότι αποστέλλει εξώδικο στο site που είχε το σχετικό δημοσίευμα, απαιτώντας να γίνει ανασκευή.

Debate ναι, αλλά με τον κ. Μητσοτάκη
Ο κ. Κασσελάκης πάντως, με ανάρτησή του στο Facebook αρνήθηκε την πρόταση της Εφης Αχτσιόγλου για debate:

Debate με τον Κ. Μητσοτάκη.

Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι.
Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δεν μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το «μαζί» που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία.

 

Συνεργάτες του υπενθυμίζουν ότι το αίτημα του Νίκου Παππά για debate μεταξύ των πέντε υποψηφίων, πριν από τον πρώτο γύρο, απορρίφθηκε από τον κ. Τσακαλώτο και δεν υιοθετήθηκε από την κ. Αχτσιόγλου.

Στα παραπάνω αντέδρασε η Εφη Αχτσιόγλου, επαναφέροντας το αίτημα:

Debate με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης. Από σεβασμό στα χιλιάδες μέλη μας που θέλουν να μάθουν τις θέσεις μας. Όπως εύστοχα είχε πει ο Νίκος Παππάς: Θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες. Απαραίτητο το debate, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος.


Κέρδος online   19/9/2023 16:09

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
αγ
Αναρτήθηκε 19/9/2023 5:24:49 μμ
Η ύαινα είναι ζώο που κυκλοφορεί στα κρυφά κυρίως την νύκτα
Susan Benson
Αναρτήθηκε 19/9/2023 5:42:41 μμ
Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος. Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε μια απάντηση στη στιγμή. Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο. * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε. * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε. * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση. * Ευέλικτο επιτόκιο 3%. * Υψηλά ποσοστά έγκρισης * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών. * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή. * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία. * Χωρίς κρυφές χρεώσεις Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) WhatsApp: +447360502110 Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.