• TwitterFacebookRss feed

Βελόπουλος: Η κυβέρνηση απέτυχε στη «διπλωματία των εξοπλισμών

«Από το 2005 όλα τα κόμματα -και η ΝΔ- δεν κάνατε τίποτα για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Το αποτέλεσμα σήμερα είναι να υπάρχει αδυναμία των πτητικών μέσων. Σας το λέγαμε από το 2009 και ο τότε υπουργός της ΝΔ έλεγε ότι όλα πάνε καλά. Και το 2010 πάλι το ίδιο μας λέγατε», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Άμυνας για την «Έγκριση σχεδίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας».

 

«ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ελάχιστα ο ΣΥΡΙΖΑ χρεωκοπήσατε την ΕΑΒ και την ΕΛΒΟ. Και τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε να τις ιδιωτικοποιήσει αυτές τις εταιρείες. Αλλά είναι δυνατόν να γίνει ιδιωτικοποίηση μιας εταιρείας με προπαραγγελίες οχημάτων; Ενώ πωλείτε την ΕΛΒΟ ετοιμάζεστε να κάνετε μια παραγγελία 15.000 οχημάτων στον αγοραστή. Γιατί; Δεν μπορεί αυτό να το αναλάβει το κράτος;», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

 

Αναφερόμενος στο θέμα της προμήθειας μαχητικών τύπου Rafale σημείωσε πως ήταν πρόταση της Ελληνικής Λύσης.

 

«Στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα πρέπει να υπάρχει η διπλωματία των εξοπλισμών. Και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση απέτυχε», είπε ο κ. Βελόπουλος και προσέθεσε:

«Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας πρέπει να κάνει συμμαχίες με χώρες που έχουν με την Ελλάδα κοινά και όχι συγκρουόμενα συμφέροντα. Η μοναδική χώρα που έχει κοινά συμφέροντα με την χώρα μας, είναι η Γαλλία. Το να έχουμε καλές σχέσεις με τη Γαλλία είναι ο μοναδικός σωστός δρόμος, γιατί τα συμφέροντα της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Αφρική συγκρούονται με εκείνα της Τουρκίας. Ο εν δυνάμει σύμμαχός μας είναι η Γαλλία και εσείς την κοροϊδέψατε δυο φορές γιατί σας τράβηξε το αυτί η Γερμανία που δεν θέλει τις καλές σχέσεις της χώρας μας με τη Γαλλία», είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε:

«Γαλλία και Ινδία έχουν υπογράψει στρατιωτικές συμφωνίες κατά της Τουρκίας και του Πακιστάν. Και η ΝΔ έχει κρατήσει την Ελλάδα έξω από τις εξελίξεις. Πού είναι ο υπουργός Αμύνης της Ινδίας, που επρόκειτο να έρθει πριν από δυο μήνες; Γιατί δεν ήρθε; Γίνονται συμμαχίες αλλά εμείς λείπουμε».

«Υπάρχει στη χώρα μας ένα γεωπολιτικό παράδοξο. Είμαστε εν δυνάμει ρυθμιστική αρχή για την Ευρασία, αλλά όλες οι κυβερνήσεις μάς έχετε κάνει δύναμη εν υπνώσει. Είμαστε γεωπολιτική υπερδύναμη και αυτή την ώρα για εμάς δεν υπάρχει Σουέζ, δεν υπάρχει δρόμος του μεταξιού. Η Ελλάδα είναι η πύλη και η όποια κυβέρνηση αυτή την πύλη την έχει κλειστή, επειδή παίρνει εντολές από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο ενδεχόμενο της έναρξης διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας.

«Η Τουρκία αν ξέρει ότι “σε έχει”, σε πατάει στο κεφάλι, όπως έκανε στην Κύπρο. Αν ξέρει ότι δεν “σε έχει” κάνει τσαμπουκάδες, όπως κάνει με το Αιγαίο. Και αν ξέρει ότι εσύ την έχεις, σε προσεγγίζει για να σε κάνει φίλο, όπως κάνει με το Ισραήλ. Αυτή είναι η Τουρκία. Και τώρα έλαχε σε εσάς το εξοπλιστικό βάρος και πρέπει να το φέρετε εις πέρας για το καλό της Ελλάδας.

Να ξέρετε ότι θα πρέπει να φοβόμαστε τι θα κάνει η Τουρκία τους επόμενους μήνες, λόγω του κενού εξουσίας στις ΗΠΑ. Το 1974 που υπήρξε πάλι κενό εξουσίας, με την παραίτηση Νίξον, η Τουρκία κτύπησε την Κύπρο. Μπορεί οι Τούρκοι να εκμεταλλευτούν την κρίση που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ και να οδηγηθούμε σε ένταση, για την οποία δεν είμαστε έτοιμοι πολιτικά.

Προσέξτε γιατί οι φίλοι σας, οι Γερμανοί, μας οδηγούν σε διάλογο με την Τουρκία, ενώ οι ίδιοι πουλούν υποβρύχια και σε εμάς και στους Τούρκους. Και οι Ιταλοί πουλούν όπλα στην Τουρκία και οι Ολλανδοί. Η Γαλλία όμως δεν το κάνει αυτό εδώ και χρόνια. Και οι Γάλλοι είναι οι μόνοι φίλοι μας. Όσο για τις κυρώσεις, που έλεγε ο κ. Πέτσας ότι “οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στην Τουρκία θα δαγκώνουν”, να σας πω ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν κυρώσεις. Και δυστυχώς θα φθάσουμε στο σημείο να συζητάμε με τους Τούρκους χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα, ενώ τα μαχητικά τους πετούν πάνω από τα νησιά μας, ενώ το Όρουτς Ρέις κάνει βόλτες στη θάλασσά μας», είπε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε:


«Αν πάτε να λύσετε τα ελληνοτουρκικά, θα πρέπει να πάτε σε εκλογές. Βάσει του Συντάγματος. Δεν είπατε κάτι προεκλογικά. Δεν είπατε ότι θα λύστε το Σκοπιανό. Γιατί θα λύσετε τα ελληνοτουρκικά; Μας ενημερώσατε; Πώς συζητάτε και με ποιον; Δεν έχετε λαϊκή εντολή γι’ αυτό. Δεν έχετε νομιμοποίηση γι’ αυτό».

Τέλος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό «να μην υπογράψει το παραμικρό, να μην δεχθεί κανένα χαρτί από την Τουρκία. Θέλουν συνεκμετάλλευση είτε με ένα θερμό επεισόδιο είτε χωρίς αυτό. Είναι όμως πρόστυχο χωρίς μία τουφεκιά να χάσουμε ελληνική εθνική κυριαρχία, να χάσουμε έδαφος και να κλαίμε όπως με τα Ίμια. Να μη δώσουμε στις επόμενες γενιές μικρότερη πατρίδα», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Κέρδος online   15/1/2021 11:32

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: