• TwitterFacebookRss feed

Στ Πέτσας: Δεν υπάρχουν πρόσθετα μέτρα κατά της πανδημίας

Κατηγορηματικά αρνητικός υπήρξε ο Στέλιος Πέτσας σε ερώτηση για το κατά πόσο η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείνουν πριν τις 12:00 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Μονολεκτικά (όχι) απάντησε και σε ερώτηση για το κατά πόσο εξετάζεται ο περιορισμός της κυκλοφορίας ανθρώπων άνω των 65 ετών.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «δεν είναι πηγή ανησυχίας του κορωνοϊού και θα συνεχίσει να δουλεύει ακόμα και στις κόκκινες περιοχές».

Μίλησε δε για «μάχη με το χρόνο», τόνισε την ικανοποίησή του για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Αττική, ενώ σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας, όπως τα Ιωάννινα, οι Σέρρες και η Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε τις επόμενες 48 ώρες «πολύ κρίσιμες. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να περιχαρακώσουμε τη διασπορά», σημείωσε.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως «είναι πλέον προφανές ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο. Οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε σχολαστικά τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Πρώτ’ απ’ όλα για να σωθούν ζωές. Να μην αυξηθεί σε αβάσταχτα επίπεδα η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Και, βέβαια, για να μην υπάρξει ανάγκη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «για πρώτη φορά από την αρχή αυτής της περιπέτειας, ορατή στον ορίζοντα η προοπτική να διαθέτουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο στο τέλος του χρόνου, ή τις αρχές του επόμενου. Και η κυβέρνηση έχει φροντίσει να το προμηθευτούμε έγκαιρα και να το διαθέσουμε, με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα».

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «τις τελευταίες ημέρες, η Τουρκία επιδίδεται σε μια επίμονη προσπάθεια να αποδείξει πως όχι μόνο αποτελεί ταραξία στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και παντελώς αναξιόπιστο συνομιλητή. Η έκδοση νέας παράνομης Navtex, με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή που επικαλύπτει τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου, δείχνει για πολλοστή φορά την επιμονή της σε μια προκλητική και παραβατική συμπεριφορά, που αγνοεί πλήρως το Διεθνές Δίκαιο, περιφρονεί τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της περιοχής. Ενημερώσαμε γι’ αυτό Συμμάχους και εταίρους και επιδώσαμε στην Άγκυρα διάβημα διαμαρτυρίας».

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι λίγο πρωτύτερα και ελάχιστες ώρες μετά τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, «συμφώνησε στην αποφυγή στρατιωτικών ασκήσεων κατά τις εθνικές επετείους, η Άγκυρα είχε προχωρήσει σε άλλη Navtex, με την οποία ανακοίνωνε στρατιωτική άσκηση κατά την 28η Οκτωβρίου. Αποδείκνυε έτσι ότι άλλα συμφωνεί τη μια, και άλλα κάνει την επόμενη μέρα. Και αυτή η αναξιοπιστία της Τουρκίας γίνεται αντιληπτή πλέον διεθνώς».


Κέρδος online   26/10/2020 13:20

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: