• TwitterFacebookRss feed

Στ. Πέτσας: Δεν εξετάζεται κανένα πρόσθετο μέτρο για την Αττική

«Λόγω της σύνθεσης του πληθυσμού και λόγω των πολλών επισκεπτών στο κέντρο της Αθήνας, πριν από μία εβδομάδα, δέκα ημέρες, υπήρχε πολύ μεγάλη αγωνία για το ενδεχόμενο επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής. «Αυτό δεν έγινε. Και είναι θετικό», συνέχισε.


Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τα εντατικά τεστ που πραγματοποιούνται στις πλατείες της Αθήνας. «Έχουμε αναπτύξει κινητές μονάδες του ΕΟΔΥΥ, οι οποίες κάνουν ελέγχους για κορωνοϊό σε διάφορες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και τα αποτελέσματα είναι σχετικά ικανοποιητικά. Αυτό μας κάνει να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι. Είμαστε σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, που ανακοίνωσε διάφορα μέτρα-παρεμβάσεις, ώστε να ενισχυθεί η εποπτεία της κατάστασης, ιδίως σε ομάδες πιο ευάλωτες, όπως οι μετανάστες και οι τοξικομανείς», εξήγησε.

 

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα «αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται κανένα πρόσθετο μέτρο για την Αττική» καθώς «υπάρχει μια εικόνα σταθεροποίησης και ελπίζουμε να τη διατηρήσουμε και να τη βελτιώσουμε. Εφόσον τηρούμε τα υφιστάμενα μέτρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρουμε άλλα. Είμαστε κατηγορηματικοί», είπε.


Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 197 εντοπίστηκαν στην Αττική. Σχολιάζοντας μάλιστα την κατάσταση στην Αττική, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας., εκτίμησε ότι «είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά, ειδικά στην Αττική, είναι κακά και τα ποιοτικά στοιχεία, ο αριθμός των διασωληνώσεων, όπως και η ηλικιακή κατανομή, έχουμε μεγάλη θνησιμότητα πλέον».


Επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να υιοθετηθούν ειδικά μέτρα για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι «τα μέτρα πρέπει να είναι απλά, εφαρμόσιμα και εύκολο να ελεγχθούν. Επίσης, δεν πρέπει να φέρνουν απέναντι κοινωνικές ομάδες».


«Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσουμε να είμαστε σε μια καλή κατάσταση, γιατί από το τέλος Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις εποχικές ιώσεις και εκεί ενδεχομένως το Σύστημα Υγείας να πιεστεί. Άρα, έχει πολύ μεγάλη σημασία και ο προγραμματισμός του εμβολιασμού. Δόθηκαν χθες οδηγίες από το υπουργείο Υγείας και την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής που ασχολείται με το θέμα του εμβολιασμού, προκειμένου να υπάρξει μια κατηγοριοποίηση με προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους. Είναι σημαντικό να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Το 2018 είχαν γίνει δύο εκατομμύρια εμβόλια, το 2019 έγιναν 3,1 εκατομμύρια και, για τη σεζόν αυτή έχουμε παραγγείλει 4,2 εκατομμύρια», συνέχισε.


Κέρδος online   29/9/2020 14:35

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
Claudia Klein
Αναρτήθηκε 29/9/2020 11:37:38 μμ
Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotlight Global Financial Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο. Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου. Γνωρίζουμε ότι η λήψη ενός νόμιμου δανείου ήταν ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους. Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε. Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & λάβετε απάντηση σε μια στιγμή Μπορείτε εύκολα να μας ελέγξετε στον ιστότοπό μας μέσω: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial || Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο. Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!