• TwitterFacebookRss feed

Γ. Πλακιωτάκης: Νέα εποχή για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Για την αφετηρία μιας νέας εποχής για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, που ενδυναμώνει τη θέση και τον ρόλο του λιμανιού του Πειραιά στον παγκόσμιο χάρτη, έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη σημερινή τελετή έναρξης εργασιών επέκτασης του σταθμού κρουαζιέρας, που θα δημιουργήσει δύο νέες θέσεις πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς, μήκους μεγαλύτερου των 280 μέτρων.

 

Το έργο «Επέκταση Επιβατικού Λιμένα», αρχικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 7 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, είναι μία από τις υποχρεωτικές επενδύσεις του συνολικού επενδυτικού σχεδίου της Cosco Shipping για τον ΟΛΠ ΟΛΠ-0,21% κι έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 32 μήνες.


Σύμφωνα με τον Οργανισμό, θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην αύξηση της δυναμικότητας του λιμένα Πειραιώς ώστε να υποδέχεται τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς και συνεπακόλουθα στην αύξηση του homeporting (εκκίνηση/τερματισμός ταξιδιών κρουαζιέρας από το λιμάνι του Πειραιά), που συνεπάγεται και περισσότερα έσοδα για την τοπική οικονομία.
Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι στη Μεσόγειο μετέχουν κάθε χρόνο σε κρουαζιέρες περίπου 26 εκατομμύρια επιβάτες, από τους οποίους το 1.100.000 φθάνει στο λιμάνι του Πειραιά.
«Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη είναι η προοπτική με την ολοκλήρωση των έργων. Η κυβέρνηση συνολικά, και ειδικότερα το υπουργείο Ναυτιλίας, θεώρησε άμεση προτεραιότητα την έγκριση του master plan του ΟΛΠ, που ολοκληρώθηκε σε μόλις τρεις μήνες, μετά από χρόνια καθυστερήσεων, που κόστισαν στο λιμάνι, στην πόλη και την ελληνική οικονομία γενικότερα» ανέφερε.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι στο λιμάνι του Πειραιά θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα, ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ. Εκ μέρους του πρωθυπουργού, επαίνεσε τη διοίκηση του ΟΛΠ, για το γεγονός ότι προχώρησε άμεσα στην έναρξη υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της, με αφετηρία την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας.
Αναφερόμενος στον θαλάσσιο τουρισμό, είπε ότι πρόκειται για προνομιακή δραστηριότητα για τη χώρα, σ' ενα ιδανικό περιβάλλον, προσθέτοντας ότι ήδη το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε και σε νομοθετικές πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία του κλάδου των σκαφών αναψυχής.
Συμπλήρωσε εξάλλου ότι θα ληφθούν και αποφάσεις με στόχο την ενίσχυση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που θα ταξιδεύουν στη χώρα και στα νησιά.
Πρόεδρος ΟΛΠ: Είμαστε στο ίδιο πνεύμα με την ανάπτυξη που προσδοκά η χώρα
Το πρόγραμμα της ΟΛΠ έχει ως στόχο την επιπλέον αναβάθμιση του λιμανιού του Πειραιά, προκειμένου να μπορεί να υποδέχεται κρουαζιερόπλοια όλων των δυνατοτήτων και είναι στο ίδιο πνεύμα με την ανάπτυξη που προσδοκά η χώρα, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρείας, Yu Zenggang.
Αναφερόμενος στις επιπτώσεις από τον κοροναϊό, είπε ότι αυτό είχε αρχικά αρνητικό αντίκτυπο στην τουριστική κινεζική βιομηχανία, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα όποια κρούσματα άμεσα. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη στήριξη των φίλων μας σε όλον τον κόσμο η κινεζική κυβέρνηση θα ξεπεράσει την επιδημία αυτή και θα κερδίσει τη μάχη ενάντια στον ιό» τόνισε.

 

Συμπλήρωσε επίσης ότι το 2019 συνολικά 160 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι προφανώς αυτό το ρεύμα έχει μειωθεί λόγω της επιδημίας.
Ο Yu Zenggang εξέφρασε την εκτίμηση ότι, παρά τις επιπτώσεις από τον κοροναϊό, περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες φέτος θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα προκειμένου να απολαύσουν «τον καταπληκτικό ήλιο αυτής της χώρας».
Πρόσθεσε, τέλος, ότι μετά την ολοκλήρωση αυτού του έργου στο λιμάνι του Πειραιά, θα υπάρχουν δύο νέες προβλήτες υποδοχής κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς, μήκους μεγαλύτερου των 280 μέτρων, με φέρουσα ικανότητα 60.000 επιβατών.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Κέρδος online   25/2/2020 19:10

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
Lisa Becker
Αναρτήθηκε 25/2/2020 10:12:45 μμ
Γεια σας, κυρίες και κύριοι. Καλώς ήρθατε στον προμηθευτή οικονομικών υπηρεσιών της NoviCap. Χρειάζεται επειγόντως οικονομική πρόοδος; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους λόγους; Η NoviCap προσφέρει ευέλικτες επιλογές δανείων προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Η NoviCap προσφέρει μια ποικιλία επιλογών δανείου σε όλους όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια με χαμηλό επιτόκιο 3%. Είτε πρόκειται για επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή για δάνειο για ιατρικούς λογαριασμούς, προκαταβολή πληρωμής, χρηματοδότηση εξοπλισμού, στεγαστικό δάνειο e.t.c. Η υπηρεσία είναι γρήγορη, ασφαλής, αξιόπιστη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου NoviCap, στείλτε ένα μήνυμα μέσω του || novicapserviceprovider@gmail.com || ή γράψτε μας στο WhatsApp μέσω: +31642117819 ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ Η NoviCap, που ιδρύθηκε το 2015, είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές δανείων στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, χρησιμοποιούν την υπηρεσία NoviCap δωρεάν σε απευθείας σύνδεση για να βρουν τη χρηματοδότηση περιηγώντας πολλαπλά προϊόντα δανείων από τα μεγάλα προγράμματα δανεισμού δικτύου μας. Η NoviCap παρέχει χρηματοδότηση με γρήγορο, ευέλικτο και διαφανή τρόπο, προσφέροντας στους επαγγελματίες επενδυτές την ευκαιρία να επενδύσουν σε βραχυπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία που αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις. Είμαστε πολύ γρήγοροι, αξιόπιστοι και αξιόπιστοι και μπορείτε να δανειστείτε από € 1.000 μέχρι € 50 εκατομμύρια. Η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία όταν χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο. Χωρίς να σπαταλάτε το χρόνο σας προσπαθώντας να πάρετε δάνειο από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε. Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο || novicapserviceprovider@gmail.com || Γράψτε μας στο WhatsApp μέσω: +31642117819