• TwitterFacebookRss feed

Βαρβιτσιώτης: Δεν είναι εύκολο να γεφυρωθεί το χάσμα για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

Αυτή τη στιγμή έχει φτάσει η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο σε ένα σημείο στο οποίο δεν είναι εύκολο να βρεθεί η μέση οδός, διαπίστωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν είναι εύκολο να γεφυρωθεί ο διχασμός ανάμεσα στις χώρες που είναι καθαροί συνεισφορείς και τις χώρες της συνοχής. «Χθες φάνηκε ένας διχασμός ανάμεσα στις χώρες οι οποίες είναι καθαροί συνεισφορείς και στις χώρες της Συνοχής που δεν είναι εύκολο να γεφυρωθεί τις επόμενες ώρες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

 

Επίσης εξέφρασε την εκτίμηση πως το πιο πιθανό είναι να ακολουθήσει νέα σύνοδος.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως στην έκτακτη σύνοδο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα στείλει το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να ζητάμε από την Ευρώπη να κάνει περισσότερα έχοντας στη διάθεσή της λιγότερους πόρου και ότι πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στην έκφραση της βούλησης των Ευρωπαίων πολιτών που ζητάνε από την ΕΕ πολλά περισσότερα, και για την ανάπτυξη τους και για τη στήριξη της γεωργίας και των απομακρυσμένων περιοχών και για τη σύγκλιση, αλλά και για την ασφάλεια σε ό,τι αφορά στη μετανάστευση και τις καινούργιες προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν.

 

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τις χώρες της ομάδας των Φίλων της Συνοχής που είχε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως είναι μια απάντηση προς τη σκληρή στάση των «Φρούγκαλ», δηλαδή των χωρών οι οποίες δεν θέλουν να αυξηθεί ο κοινοτικός προϋπολογισμός πάνω από το 1% του κοινοτικού ΑΕΠ.

 

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν οι χώρες της ομάδας των Φίλων της Συνοχής θα προχωρήσουν στην κατάθεση κοινής πρότασης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε πως δεν νομίζει ότι θα καταλήξουν σε κάποιο συγκεκριμένο κείμενο και σημείωσε ότι μόνο και μόνο η συνάντηση αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα.

 

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα τα ξημερώματα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως ο Σαρλ Μισέλ δεν κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση, πέρα του γεγονότος ότι ανέλυσε την κατάσταση του διχασμού του Συμβουλίου.

 

Σημειώνεται πως από τη διακοπή των εργασιών της συνόδου χθες το βράδυ μέχρι και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη, στο περιθώριο του έκτακτου Συμβουλίου, επαφές μεταξύ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αρχηγών κρατών. Επίσης, υπάρχουν επαφές μεταξύ αρχηγών κρατών. Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου του Σαρλ Μισέλ, οι εργασίες της συνόδου έχουν διακοπεί μέχρι νεοτέρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Κέρδος online   21/2/2020 17:31

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
NoviCap
Αναρτήθηκε 22/2/2020 3:34:11 πμ
Γεια σας, κυρίες και κύριοι. Καλώς ήρθατε στον προμηθευτή οικονομικών υπηρεσιών της NoviCap. Χρειάζεται επειγόντως οικονομική πρόοδος; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους λόγους; Η NoviCap προσφέρει ευέλικτες επιλογές δανείων προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Η NoviCap προσφέρει μια ποικιλία επιλογών δανείου σε όλους όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια με χαμηλά επιτόκια. Είτε πρόκειται για επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή για δάνειο για ιατρικούς λογαριασμούς, προκαταβολή πληρωμής, χρηματοδότηση εξοπλισμού, στεγαστικό δάνειο κ.λπ. Η υπηρεσία είναι γρήγορη, ασφαλής, αξιόπιστη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου NoviCap, στείλτε ένα μήνυμα μέσω του || novicapserviceprovider@gmail.com || ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ Η NoviCap, που ιδρύθηκε το 2015, είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές δανείων στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, χρησιμοποιούν την υπηρεσία NoviCap δωρεάν σε απευθείας σύνδεση για να βρουν τη χρηματοδότηση περιηγώντας πολλαπλά προϊόντα δανείων από τα μεγάλα προγράμματα δανεισμού δικτύου μας. Η NoviCap παρέχει χρηματοδότηση με γρήγορο, ευέλικτο και διαφανή τρόπο, προσφέροντας στους επαγγελματίες επενδυτές την ευκαιρία να επενδύσουν σε βραχυπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία που αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις. Αν χρειάζεστε οικονομικές λύσεις για να βελτιώσετε τη χρηματοδότησή σας, η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία. ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ √Μπορείτε να δανειστείτε από € 1.000 έως € 50 εκατομμύρια √ Πάρτε ένα δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες. √ Περιορίστε την εξάρτηση της τράπεζάς σας √Δεν υπάρχουν κρυφά τέλη ή προϋποθέσεις √100% έγκριση δανείου ✓ Το NoviCap είναι γρήγορο, αξιόπιστο και αξιόπιστο. Χωρίς να σπαταλάτε το χρόνο σας προσπαθώντας να πάρετε δάνειο από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε. Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο || novicapserviceprovider@gmail.com || Η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία όταν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και η προτεραιότητά μας είναι να βάλουμε ένα χαμόγελο σε όλους.