• TwitterFacebookRss feed

Σ. Νικολάου: Βρήκαμε εκατοντάδες μαχαίρια, αυτοσχέδια όπλα και κινητά στις φυλακές

Την κατάσταση που παρέλαβε στις φυλακές τον περασμένο Ιούλιο περιέγραψε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ενημερώνοντας τους βουλευτές μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων σχετικά με την ασφάλεια των σωφρονιστικών καταστημάτων.

 


Όπως ανέφερε, οι έλεγχοι πλέον είναι καθημερινοί, ήδη έχουν εντοπιστεί συνολικά 181 συσκευασίες που περιείχαν 2,1 κιλά ναρκωτικών, 858 μαχαίρια, σιδηρολοστοί, σουβλιά και αυτοσχέδια όπλα, καθώς και 527 κινητά τηλέφωνα. Επίσης, έχουν σημειωθεί 79 περιστατικά συμπλοκών μεταξύ κρατουμένων, ενώ από τις 27 Ιουλίου και μετά δεν έχει γίνει καμία ανθρωποκτονία σε φυλακές. Για να ελεγχθεί καλύτερα η κατάσταση, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν 1.700 τακτικές και έκτακτες μεταγωγές.

Η κ. Νικολάου υπογράμμισε πως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Γραμματεία είναι το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών στα Καταστήματα Κράτησης και γι’ αυτό τον λόγο θα γίνουν με νομοθετική ρύθμιση 1.012 προσλήψεις φυλάκων.


Απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών όλων των κομμάτων, σημείωσε πως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι κρατούμενοι σήμερα στα καταστήματα κράτησης ανέρχονται στους 11.075, τη στιγμή που οι θέσεις είναι 10.055. Γι’ αυτό, όπως είπε, η Γραμματεία υλοποιεί τον σχεδιασμό της για τη δημιουργία νέων θέσεων σε Δράμα και Νιγρίτα Σερρών, ενώ εξετάζεται και η διαχείριση των κρατουμένων για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι ανέρχονται στους 2.212 και αποτελούν σχεδόν το ένα τέταρτο των κρατουμένων. Όπως σημείωσε, προς τον στόχο της αποσυμφόρησης των φυλακών θα συμβάλλει και η μετεγκατάσταση του συγκροτήματος του Κορυδαλλού.


Η κ. Νικολάου επεσήμανε ότι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στο σωφρονιστικό προσωπικό που υπηρετεί στα καταστήματα κράτησης της χώρας, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την καταπολέμηση φαινομένων διακρίσεων ή κακομεταχείρισης των κρατουμένων.


«Με σεβασμό στο Σύνταγμα, στην ευρύτερη σωφρονιστική νομοθεσία και στα ανθρώπινα δικαιώματα, επιδιώκεται η ορθή μεταχείριση των κρατουμένων, η τήρηση των εσωτερικών κανονισμών και των επιμέρους νόμων που ρυθμίζουν ζητήματα σχετικά με τη διαβίωση των κρατουμένων στις φυλακές και τις μεταγωγές τους, η στελέχωση των καταστημάτων κράτησης με υπαλληλικό προσωπικό, η εκπαίδευση και επιμόρφωση του σωφρονιστικού προσωπικού, καθώς και η αναμόρφωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των φυλακών» τόνισε.


Αναφέρθηκε και στα προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, σωφρονισμού και επανένταξης που υλοποιούνται στα Κέντρα Κράτησης, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών των κρατουμένων.


Παρεμβάσεις στην Επιτροπή έκαναν επίσης οι Κώστας Βαρσάμης, αρχιφύλακας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Διαβατών Θεσσαλονίκης, και Γιώργος Στιβακτάκης, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών και προέδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού.


Κέρδος online   20/2/2020 14:02

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
NoviCap
Αναρτήθηκε 20/2/2020 2:18:40 μμ
Γεια σας, κυρίες και κύριοι Καλώς ήρθατε στον προμηθευτή οικονομικών υπηρεσιών της NoviCap (novicapserviceprovider@gmail.com) Χρειάζεστε γρήγορη χρηματοδότηση για την επιχείρησή σας; Η NoviCap προσφέρει ευέλικτη επιχειρηματική γραμμή πίστωσης, factoring τιμολογίων και επιλογές προθεσμιακών δανείων προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Το online δανεισμό της NoviCap προσφέρει δάνεια για την αυτοκινητοβιομηχανία, την οικιακή βελτίωση και σχεδόν οτιδήποτε άλλο, με χαμηλά επιτόκια για εκείνους που χρειάζονται επειγόντως οικονομική βοήθεια. ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ Η NoviCap, που ιδρύθηκε το 2015, είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές δανείων στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, χρησιμοποιούν την υπηρεσία NoviCap δωρεάν σε απευθείας σύνδεση για να βρουν τη χρηματοδότηση περιηγώντας πολλαπλά προϊόντα δανείων από τα μεγάλα προγράμματα δανεισμού δικτύου μας. Η NoviCap παρέχει χρηματοδότηση με γρήγορο, ευέλικτο και διαφανή τρόπο, προσφέροντας στους επαγγελματίες επενδυτές την ευκαιρία να επενδύσουν σε βραχυπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία που αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις. ΤΥΠΟΙ ΔΑΝΕΙΩΝ Το NoviCap προσφέρει μια ποικιλία επιλογών δανείου, όπως: • Γραμμή επιχειρηματικής πίστης • Δάνειο SBA • Βραχυπρόθεσμο δάνειο • Προώθηση μετρητών στο εμπόριο • Επιχειρηματικό δάνειο •Προσωπικό δάνειο • Χρηματοδότηση εξοπλισμού • Εμπορική υποθήκη • Χρηματοδότηση Εισπρακτέων Λογαριασμών • Δανείου εκκίνησης • Δάνειο απόκτησης επιχειρήσεων Εάν χρειάζεστε οικονομικές λύσεις για τη βελτίωση του κεφαλαίου κίνησης, το NoviCap είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. ΠΑΡΑΓΩΓΗ √Μπορείτε να δανειστείτε από € 2.000 έως € 50 εκατομμύρια √Πάρτε πληρωμή σε 48 ώρες √ Περιορίστε την εξάρτηση της τράπεζάς σας √Δεν υπάρχουν κρυφά τέλη ή προϋποθέσεις Εάν χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πάρα πολύ, απλά μας στείλετε ένα μήνυμα μέσω ταχυδρομείου. Email: novicapserviceprovider@gmail.com