• TwitterFacebookRss feed

Χαρίτσης: Ο Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να βγάλει ψεύτες όλους τους Έλληνες

“Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν προσπαθεί να βγάλει ψεύτη μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι είδαν τις αποτρόπαιες εικόνες ξυλοδαρμού και βίας το βράδυ της Παρασκευής” διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στα γεγονότα αστυνομικής βίας κατά την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, στην εκπομπή “Την ίδια ώρα” και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαδάκη και Σοφία.

“Το πιο ανησυχητικό είναι το μήνυμα που στέλνει ο κ. Χρυσοχοΐδης και προς τους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας, ότι όσα συνέβησαν δεν αποτελούν πρόβλημα και μπορούν να ξανασυμβούν. Η κυβέρνηση πρέπει να χειριστεί τον πυρήνα του κράτους δικαίου με σοβαρότητα και όχι με την διασπορά fake news” τόνισε.

 

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι “Παρατηρούμε μια συνεχώς αυξανόμενη προκλητικότητα και επιθετικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, με ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας”. “Οι εξελίξεις αυτές είναι ανησυχητικές”, συνέχισε “και η πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα. Δυστυχώς τα μηνύματα από την πλευρά της κυβέρνησης εκπέμπουν αιφνιδιασμό αλλά και έλλειψη σοβαρότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης και υπενθύμισε ότι «λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο το Μέγαρο Μαξίμου διέψευδε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με τη γειτονική χώρα».

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική της παθητικότητας, ούτε και η λογική περί λεπτής γραμμής που συνδέει τα ελληνοτουρκικά με το προσφυγικό, για την οποία μίλησε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος». «Θα περιμένουμε τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να «κάνει πράξη τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία, κάτι που πέτυχε ο Αλ. Τσίπρας στο Συμβούλιο Κορυφής την 30η Ιουνίου. Έχουμε απτά δείγματα παραβίασης του διεθνούς δικαίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να έχει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου».

 

Ερωτηθείς για το φορολογικό νομοσχέδιο ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι “κατέρριψε τις προσδοκίες για στήριξη της μεσαίας τάξης. Η κυβέρνηση δίνει έμφαση στη μείωση φόρου των επιχειρήσεων, η οποία κατά 80% αφορά το 2,5% των επιχειρήσεων που είναι κερδοφόρες. Αυτή η πρακτική ενισχύει τις ανισότητες και αποδεικνύει ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις ήταν ψευδείς και στόχευαν αποκλειστικά στη νίκη της ΝΔ στις εκλογές”. “Ο δημοσιονομικός χώρος που είχε δημιουργηθεί”, υπενθύμισε “δε χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΔ για την ελάφρυνση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των πρακτικών είναι το κοινωνικό μέρισμα το οποίο πλέον δεν θα λάβουν οι 7 στους 8 δικαιούχους των προηγούμενων ετών”, κατέληξε.


Κέρδος online   9/12/2019 12:03

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: