• TwitterFacebookRss feed

Προκλητική επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ σε Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό -Εκνευρισμός στην Αγκυρα

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και, εν γένει, της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε προ ολίγου, σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.


Στην ανακοίνωση του Χαμί Ακσόι, εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, χαρακτηρίζονται ως αβάσιμες και ατυχείς οι δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού για το μεταναστευτικό. Ο Ακσόι, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι επρόκειτο για μια απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την πλευρά της Ελλάδας, μέσω «αλλοίωσης των γεγονότων».

 

Ακσόι: Ο Ελληνας πρωθυπουργός αρνείται να δει την πραγματική κατάσταση
Μέσω του Ακσόι, η Αγκυρα διαμηνύει ότι δεν είναι δίκαιο να αναλάβει η Τουρκία όλο το βάρος της μετανάστευσης, το οποίο, όπως αναφέρει, αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας σημειώνει επίσης ότι χώρες που βρίσκονται σε μεταναστευτικές διόδους, όπως η Ελλάδα, δεν είναι ανθρώπινο να εφαρμόζουν μηδενική μεταναστευτική πολιτική και να αγνοούν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων.

 


«Η Ελλάδα και και οι χώρες που πλήττονται από το προσφυγικό πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης», σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

 

Στην ανακοίνωση του Τούρκου εκπροσώπου τονίζεται ότι «παρά το γεγονός ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός αρνείται να να δει και να αναγνωρίσει την κατάσταση, παράτυποι μετανάστες εξακολουθούν να επαναπροωθούνται (σ.σ.: με τη μέθοδο του push-back) από τις ελληνικές Αρχές στα σύνορα. Αγνοώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, αυτοί οι άνθρωποι υπόκεινται σε απάνθρωπες συμπεριφορές. Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα ότι η επιλογή συνεργασίας με την Τουρκία θα αποφέρει πιο σημαντικά αποτελέσματα από αυτά της προπαγάνδας κατά της Τουρκίας», προστίθεται στη συνέχεια.

 

«Ντιρεκτίβες» του τουρκικού ΥΠΕΞ προς την Αθήνα
Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας στη συνέχεια προβαίνει σε συγκεκριμένες «οδηγίες» προς την ελληνική πλευρά. Ο Ακσόι συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Τουρκία καλεί την ελληνική κυβέρνηση:

 

Να επανορθώσει τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που καταγράφονται επίσης από διεθνείς οργανισμούς.
Να φροντίσει για την πρόληψη θανάτων των μεταναστών, των ανηλίκων καθώς και των μεταναστών που δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη βοήθεια.


Να μην ξεχνά ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα και ελευθερίες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.
Να τερματιστεί η πρακτική προώθησης των μεταναστών, βάσει του διεθνούς δικαίου.


Να μην χρησιμοποιεί όπλα εναντίον μεταναστών και να μην τους αντιμετωπίζει απάνθρωπα.


Να δείξει σεβασμό στις πεποιθήσεις των μεταναστών, καθώς και στις κοινές αξίες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας.


Οι δηλώσεις Μητσοτάκης στην Handelsblatt για το μεταναστευτικό
Ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης Μητσοτάκη στην Handelsblatt αφορά στο προσφυγικό. Σχετικά με το ρόλο της Τουρκίας και την άφιξη εκατοντάδων προσφύγων καθημερινά στα ελληνικά νησιά αναφέρει: «Θα το πω ξεκάθαρα. Δεν είναι αποδεκτό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει. Είναι προφανές τι συμβαίνει: Η Τουρκία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το μεταναστευτικό ως μοχλό ώστε να πιέσει την Ευρώπη και να επιτύχει παραχωρήσεις. Είπα ανοιχτά στον πρόεδρο Ερντογάν ότι δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται χρησιμοθηρικά τους πρόσφυγες και μετανάστες εάν θέλει καλές σχέσεις γειτνίασης με την Ελλάδα». Αναφορικά με τις ενέργειες της Ελλάδας ο Κυρ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «οι διαδικασίες για το άσυλο είναι αυστηρότερες και πιο γρήγορες. Όποιος δεν λαμβάνει άσυλο, πρέπει να επιστρέφει είτε στην Τουρκία είτε στην χώρα καταγωγής του
Πηγή: iefimerida.gr


Κέρδος online   21/11/2019 10:58

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
Marios
Αναρτήθηκε 21/11/2019 1:21:18 μμ
TI MATHIMA THELHS NA DOSHE ESY BRE BROMOSKYLO STHN ELLADA POY ZHS AKOMH STO MESAIONA?? OYST BROMOSKYLO TOY KERATA.
Gianis
Αναρτήθηκε 22/11/2019 9:48:13 πμ
SE AYTON TON XATZIABATH XREIAZETAI NA TON DESOYN SE ENA PYRAYLO KAI NA TON STEILOYN STH SELHNH NA BRH TO MOAME8 ME TO PARADEISO TOY.