• TwitterFacebookRss feed

Κυρ. Μητσοτάκης: Μείωση φόρων από το 2020, θέλουμε έκρηξη επενδύσεων

Μήνυμα για μία «πολιτική επενδύσεων με πολλές, πολλές θέσεις εργασίας» έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

 


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», τάχθηκε υπέρ μίας έκρηξης ιδιωτικών επενδύσεων, όχι μόνο από τους μεγάλους επιχειρηματίες, αλλά και τους μικρομεσαίους.


«Όλοι οι υπολογισμοί σήμερα βασίζονται σε ρυθμούς ανάπτυξης 2%. Εμείς θέλουμε μία ισχυρή ανάπτυξη για μία αυτοδύναμη Ελλάδα» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.


Περιγράφοντας τις πρώτες πρωτοβουλίες μίας ενδεχόμενης κυβέρνησης Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης θα είναι το φορολογικό και το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

 


«Η μείωση των φόρων θα εφαρμοστεί από το 2020» τόνισε, μεταξύ άλλων. «Για το 2019 δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος» έσπευσε να διευκρινίσει, ξεκαθαρίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε έντιμοι απέναντι στους πολίτες».


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε για μία σειρά αλλαγών και διευκολύνσεων, οι οποίες θα αφορούν τον ΕΝΦΙΑ (σ.σ. μεσοσταθμική μείωση 30%), τις 120 δόσεις και τη φορολογία των επιχειρήσεων, διαμηνύοντας ότι «οι δανειστές θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους μέσω της ανάπτυξης και όχι των φόρων».


Κληθείς να σχολιάσει το ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. «Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις» βεβαίωσε, ενώ άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο επανεξέτασης της ασφαλιστικής ανταποδοτικότητας για τους νέους συνταξιούχους.


Κάνοντας ειδική αναφορά στον κατώτατο μισθό, επεσήμανε ότι «μπορούμε να τον αυξάνουμε με ρυθμό διπλάσιο της ετήσιας ανάπτυξης». «Εάν δηλαδή έχουμε ανάπτυξη 4%, τότε μπορούμε να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό κατά 8%».
«Καμία απόλυση στο δημόσιο»


Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει «καμία απόλυση δημόσιου υπαλλήλου», ενώ δεσμεύτηκε για στοχευμένες προσλήψεις «εκεί που έχουμε ανάγκη».


Ιεραρχώντας αυτές τις ανάγκες, παρέπεμψε στον χώρο των νοσηλευτών, των ιατρών και των εκπαιδευτικών. «Έχουμε δεσμευτεί για προσλήψεις αστυνομικών» έσπευσε να συμπληρώσει, ενώ εκτίμησε ότι σε 3-6 μήνες «θα μπορούμε να έχουμε πολύ περισσότερες μηχανές στον δρόμο».


Σχετικά με την αξιολόγηση στο δημόσιο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνεται από τον προϊστάμενο της κάθε υπηρεσίας. «Γι’ αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην επιλογή τους».


«Θα είναι μία απλή διαδικασία αξιολόγησης, η οποία δεν θα είναι τιμωρητική, αλλά θα είναι μία θετική αξιολόγηση, που θα επιβραβεύει» συνέχισε.


«Ούτε πολύ μεγάλη, ούτε πολύ μικρή κυβέρνηση».


Στρέφοντας τα βέλη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι «το μόνο που κάνει είναι να διαστρεβλώνει ό,τι λέγω εγώ και ό,τι λένε τα στελέχη της Ν.Δ.», εκτιμώντας ότι «κάνει πολιτική με fake news».
Ερωτηθείς για το νέο κυβερνητικό σχήμα, σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Ν.Δ., διαβεβαίωσε ότι θα είναι «ούτε πολύ μεγάλη, ούτε πολύ μικρή».


Αποσαφήνισε δε, ότι «δεν θα έχουμε αναπληρωτές, μόνο έναν ενδεχομένως». «Θα έχουμε υπουργούς και υφυπουργούς. Ένα σφιχτό υπουργικό σχήμα, το οποίο θα συνεδριάζει κάθε μήνα».


Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι κάθε μήνα θα επισκέπτεται ένα μέρος της Ελλάδας, συνομιλώντας με τους πολίτες, προκειμένου να μην «κλειστεί στο γραφείο» και «ακούει μόνο τα καλά».


«Ρεαλιστική εξωτερική πολιτική»


Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, έστειλε μήνυμα ότι «η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθηση που της αναλογεί» και τάχθηκε υπέρ των συνθηκών καλής γειτονίας με την Τουρκία.


Περιγράφοντας δε, το δόγμα της ελληνικής διπλωματίας, έκανε λόγο για «ρεαλιστική εξωτερική πολιτική με την αυτοπεποίθηση που ταιριάζει στην Ελλάδα».


Κάνοντας ειδική μνεία στο «Μακεδονικό», επανέλαβε την έμπρακτη υποστήριξη των μακεδονικών επιχειρήσεων, οι οποίες είναι σήμερα εντελώς απροστάτευτες.


«Έχουμε μιλήσει για μία διεθνή εκστρατεία της αληθινής Μακεδονίας, για να αναδείξουμε τη δική μας ιστορία» ανέφερε, με έμφαση.


Κέρδος online   15/6/2019 9:54

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
Marios
Αναρτήθηκε 15/6/2019 10:20:33 πμ
kyriako preph na 8ymase oti o a.g.p. edose entolh sto tsobola na ta dosh ola gia na mhn brh tipota o pateras soy, opote tora to idio kanh o tsipras, den tha brhs tipota sthn oikonomia.