• TwitterFacebookRss feed

Live όλη η συνεδρίαση - Μητσοτάκης: Ζούμε έναν τραγέλαφο, ο Καμμένος δανείζει βουλευτές στον Τσίπρα

 

Πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας παράστασης που παίζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην πλάτη του ελληνικού λαού. Ενα άθλιο θέατρο με στόχο να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες εξουσίας, να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να διατηρηθεί ως κοινοβουλευτική ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ για να διατηρήσει τα προνόμια ο αρχηγός του, κατήγγειλε ο επικεφαλής της ΝΔ στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

 

Εκανε λόγο για περιφερόμενους βουλευτές πρόθυμους να στηρίξουν μια κυβέρνηση που έγινε κουρελού, αφού κουρέλιασε την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα. Η λέξη «κουρελού» είναι η νέα εξαγωγή Τσίπρα μετά την λέξη «κωλοτούμπα».

 

«Κάνετε δήθεν ανοίγματα στην κεντροαριστερά αλλά και εκεί βλέπω μόνο γυρολόγους πρόθυμους. Πολιτικά ναυάγια που τρέχουν πίσω από την κυβέρνηση που εκλιπαρούν για λίγους μήνες εξουσίας. Δεν ντρέπονται ούτε αυτοί, ούτε εσείς που τους δέχεστε», συνέχισε.

 

Χαρακτήρισε εικονική την έξοδο Καμμένου από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι τέσσερις από τους επτά βουλευτές του εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση. «Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν χώρισαν απλά συγχωνεύθηκαν».

 

Σφοδρή επίθεση για την επιλογή Αποστολάκη

 

Ο αρχηγός της ΝΔ κατήγγειλε την επιλογή του Β. Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Αμυνας λέγοντας ότι ποτέ από την μεταπολίτευση και μετά δεν επιλέχθηκε εν ενεργεία αξιωματικός. Μόνη εξαίρεση ο κος Χηνοφώτης που πρώτα παραιτήθηκε, μετά εξελέγη βουλευτής και μετά ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα, δήλωσε. Κατήγγειλε δε ότι το τελευταίος στρατιωτικός που ορκίστηκε υπουργός Αμυνας ήταν αυτός της χούντας.

 

Ψάχνετε δυο πλειοψηφίες

 

Οσους «απελπισμένους» και αν μαζέψετε δεν θα ξεγελάσετε τους πολίτες. «Ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και θα τον πληρώσετε». Ζούμε τους τελευταίους «σπασμούς» ενός συστήματος που καταρρέει, εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκανε λόγο για συναλλαγές που έχουν στόχο δυο πλειοψηφίες. Μια για να κρατηθεί στην εξουσία και μια ακόμα για το Σκοπιανό.

 

Οι αλήθειες

Ο αρχηγός της ΝΔ έκανε λόγο για μια σειρά από αλήθειες:

 

* Παραχωρήσατε στους Σκοπιανούς εθνική ταυτότητα και γλώσσα. Πότε ήταν αυτά εθνική γραμμή, αναρωτήθηκε.

 

* Το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει καμία αναστολή για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του. Μετατρέπετε την πολιτική γραμμή του τόπου σε ένα παζάρι.

 

Όπως είπε ο επικεφαλής της ΝΔ θα στραφεί απέναντι στην κυβέρνηση που μιλά για δυο νίκες: ότι έδειξε τα μνημόνια και εξυγίανε την πολιτική ζωή του τόπου. «Οι Ελληνες γνωρίζουν ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ζωή τους έγινε χειρότερη και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές όπως οι άλλες χώρες που πέρασαν από πρόγραμμα».

 

Η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη, τόνισε. Αναφερόμενος «στην μάχη κατά της διαπλοκής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε την λίστα Λαγκάρντ που «ξεχάστηκε» και τα δισεκατομμύρια που θα έρχονταν από την φοροδιαφυγή, αλλά δεν ήρθαν. Κατήγγειλε φορολογικές διευκολύνσεις σε καναλάρχες και θύμισε τα 700 εκατ. ευρώ που θα χάνονταν από την σύμβαση για το Ελ. Βενιζέλος αν δεν παρενέβαινε η Κομισιόν. «Μιλάτε για κάθαρση ενώ πρόσωπα κοντά σας έχουν αφήσει βρώμικα αποτυπώματα στη δημόσια ζωή».

 

 


Κέρδος online   15/1/2019 14:30

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: