• TwitterFacebookRss feed

Βενιζέλος: Ετοιμάζεστε για τη βρώμικη δική σας έξοδο από την εξουσία

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους διαφυγής από τη εξουσία προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή στα πλαίσια της συζήτησης της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους υπουργούς Πολάκη, Ξανθο και Κουρουπλή.

 

 

«Τέλειωσε ο πολιτικός σας χρόνος και ετοιμάζεστε όχι για καθαρή έξοδο στις αγορές αλλά για τη βρώμικη δική σας έξοδο από τη εξουσία» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει οικτρά σε όλα τα μέτωπα και για αυτό βασίζεται στην σκανδαλολογία και στις σκευωρίες για να επιιβιώσει.

 

 

«Οργανώσατε την σκευωρία κατά δέκα πολιτικών προσώπων μερικοί εκ των οποίων εκφράζουν την φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση και συμβολίζουν τον αγώνα 2010 – 2015 για να σταθεί η πατρίδα όρθια. Είμαστε οι αντίπαλοι των μεγάλων ψεμάτων που σας έφεραν στην εξουσία. Η δική μας παρουσία υπενθυμίζει διαρκώς την διάψευση σας την τυχοδιωκτική πολιτική σας την βαριά βλάβη που προκάλεσε η πολιτική σας. Ο κ. Βίζερ στους Δελφούς επέμεινε ότι η ζημιά που προκάλεσε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής σας ανέρχεται τουλάχιστον στα 200 δις ευρώ» είπε ο κ. Βενιζέλος και αναφέρθηκε διεξοδικά στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε ότι αφορά την υπόθεση NOVARTIS.

 

 

«Η σκευωρία κατά των αντιπάλων σας συνεχίζεται με το δικονομικό τέχνασμα που πάτε να στήσετε στην επιτροπή προανακριτικής εξέτασης. Η πλειοψηφία δεν θέλει να διεξαχθεί καμία ουσιαστική έρευνα. Θέλει να αφήσει τους ανώνυμους μάρτυρες, ανώνυμους και σιωπηλούς. Όπως στην ιερά εξέταση. Χωρίς άλλους μάρτυρες, χωρίς Φρουζή και την παλαιά και νέα διοίκηση Νοβάρτις, χωρίς τα έγγραφα που η εταιρεία θα διαβιβάσει στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς και στις ΗΠΑ. Εξαπατάτε την κοινή γνώμη. Χωρίς απιστία και βλάβη δημοσίου συμφέροντος δεν υπάρχει δωροδοκία ή άλλο αδικημένα και την απιστία την εξαιρέσατε. Προσθέσατε το ξέπλυμα για να έχετε τάχα δήθεν το επιχείρημα ότι στέλνετε πίσω στην Δικαιοσύνη κάτι που η Δικαιοσύνη δεν έστειλε ποτέ στη Βoυλή. Ντροπή για την Βουλή και την Επιστήμη. Διότι ή η Βουλή έχει αρμοδιότητα γιατί οι πράξεις τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων ή δεν τελέστηκε αδίκημα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δικάστηκε και αθωώθηκε το 1989 για παθητική δωροδοκία. Κατηγορήθηκε ο Μητσοτάκης για τηλεφωνικές υποκλοπές. Άλλος υπουργός κατηγορήθηκε πρόσφατα για νόθευση εγγράφου. Αυτά ξέρετε πόσο απέχουν από τα υπουργικά καθήκοντα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι να πούμε; Να πιστέψω ότι δεν ανοίγετε τον ποινικό κώδικα; Η σκευωρία, σας παρασύρει σε αφέλειες και δολιότητες με την προβιά της αφέλειας. Ως θρασύδειλοι αποφεύγετε την αναζήτηση της αλήθειας. Το οικοδόμημα της σκευωρίας είναι εύθραυστο και δικονομικά έωλο και εκθέτει όσους μετέχουν σε αυτό, πολιτικούς και ορισμένους δικαστικούς. Ευτελίζετε την δικαιοσύνη»

 

 

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι η τακτική της κυβέρνησης είναι «πολιτική πόλωσης και διχασμού. Είναι υποκατάστατο που δεν οδηγεί πουθενά. Το αφήγημα καθαρής εξόδου ακυρώθηκε πλήρως. Σκεφτείτε για την Ελλάδα που ως χώρα του Νότου ήθελε και θέλει ευρωομόλογα και αμοιβαιοποίηση του χρέους. Για μια τέτοια χώρα τι συμφέρει; Η έξοδος στις αγορές της μοναχικής Ελλάδας ή με την κάλυψη της ευρωζώνης; Ποιος είναι πιο αυστηρός; Οι αγορές ή ευρωζώνη; Το νέο μνημόνιο υπάρχει και έχετε υπογράψει. Εχετε υπογράψει πλεονάσματα μεχρι το 2060» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.


Κέρδος online   8/3/2018 16:03

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: