Αχτσιόγλου: H Froneri ενήργησε καταχρηστικά και παράνομα - Ερχονται πρόστιμα

Καταχρηστικά και παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία κινήθηκε η εταιρεία Froneri Hellas, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την επιβολή προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

 

 

Η διακοπή λειτουργίας της μονάδας της εν λόγω εταιρίας στον Ταύρο ήταν αντικείμενο συζήτησης που έγινε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ι. Γκιόκα, στην οποία απάντησε η αρμόδια υπουργός.

 

 

Αναφερόμενη στο χρονικό της διακοπής λειτουργίας των μονάδων της Froneri Hellas στον Ταύρο, η υπουργός ενημέρωσε ότι ενώ οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει στο υπουργείο στις 26 Σεπτεμβρίου, μέσω του Σωματείου τους, αίτημα για τριμερή συμφιλιωτική σύσκεψη και ενώ αμέσως το υπουργείο καθόρισε για την ίδια εβδομάδα, την τριμερή συμφιλιωτική υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η επιχείρηση δεν θα πρέπει να προβεί σε καμία ενέργεια που θα μεταβάλει την κατάσταση του προσωπικού, μέχρι τη συνάντηση, «η επιχείρηση, λειτουργώντας με έναν εντελώς καταχρηστικό τρόπο, έκανε το ακριβώς αντίθετο».

 

 

Όπως εξήγησε η κα Αχτσιόγλου, η επιχείρηση πριν από την τριμερή συμφιλιωτική απέστειλε στους εργαζόμενους σχέδιο αναδιάρθρωσης, μέσα στο οποίο προέβλεπε ένα πρόγραμμα οικειοθελών-συναινετικών αποχωρήσεων, στο οποίο τους έδινε τις οφειλόμενες παροχές, κάποιες επιπλέον παροχές και μια διετή ασφαλιστική κάλυψη».

 

 

«Επομένως, η επιχείρηση, λειτουργώντας εντελώς καταχρηστικά, προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένα, μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών», είπε η Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε πως οι 102 εργαζόμενοι συνυπέγραψαν αυτή τη συναινετική αποχώρηση, δηλώνοντας μάλιστα ότι δέχεται «πως αυτό έγινε υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης» και πάντως δημιουργήθηκε ένα τετελεσμένο την ημέρα που έγινε η τριμερής συμφιλιωτική σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

 

 

«Η θέση του υπουργείου είναι πως η επιχείρηση ενήργησε με καταχρηστικό τρόπο και μάλλον συντρέχει και παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος για ενημέρωση και διαβούλευση με τους εργαζόμενους», είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η υπουργός και πρόσθεσε πως με αυτή την έννοια και δεδομένου ότι στην τριμερή αποκαλύφθηκε ότι η επιχείρηση είχε από τα Χριστούγεννα αποφασίσει αυτή την αναδιάρθρωση, το υπουργείο θεωρεί ότι συντρέχει παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και μέσω της Επιθεώρησης Εργασίας θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.


Κέρδος online   5/10/2017 12:12

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: