• TwitterFacebookRss feed

«Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί 3.000 ακινήτων ευάλωτων δανειοληπτών

«Παγώνει» με νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, κάθε διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο. Στόχος, οπως είπε, είναι να απλωθεί «ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας γύρω από όσους δοκιμάζονται περισσότερο».

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία υπενθύμισε πως η κυβέρνηση προωθεί πρόταση για ευρωπαϊκή στήριξη με στόχο την απορρόφηση των ανατιμήσεων και την προστασία του εισοδήματος, που, όπως σημείωσε, «πρέπει να αποτελεί πρώτη πολιτική μας προτεραιότητα».


Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ θύμισε πως οι βασικές ρυθμίσεις του προωθούμενου νομοσχεδίου «περιλαμβάνουν μεγαλύτερες ελαφρύνσεις από αυτές που είχαμε υποσχεθεί», παρέμβαση «που καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρη τώρα, λαμβάνοντας υπόψη την πίεση την οποία δέχονται τα νοικοκυριά και το εισόδημά τους».

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι συνολικά οι Έλληνες ιδιοκτήτες θα καταβάλουν κάτι παραπάνω από 30% λιγότερο φόρο για τα ακίνητά τους σε σχέση με αυτό το οποίο πλήρωναν το 2019. Μεγαλύτερη θα είναι η ελάφρυνση για όσους κατοικούν σε ζώνες χαμηλής και μέσης τιμής. Μικρή αύξηση θα βαραίνει μόνο μία μικρή μειοψηφία ιδιοκτητών σε περιοχές υψηλής αξίας. Διορθώνονται με αυτό τον τρόπο αδικίες του παρελθόντος» ανέφερε.

«H Ελλάδα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως «η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» και πρόσθεσε πως «οι εξελίξεις δικαιώνουν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης».

«Συνεδριάζουμε σήμερα στη σκιά των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία, αλλά και στο φως νομίζω μιας ελάχιστης κοινής εθνικής στάσης, που αναδείχθηκε χθες στη Βουλή. Γιατί, παρά τις όποιες ενστάσεις ακούστηκαν, το βασικό μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Δίπλα στους ομογενείς της, δίπλα σε μια χώρα η οποία δέχεται εισβολή» είπε.

Επισήμανε ακόμη πως η χώρα μας μένει «πιστή στο Διεθνές Δίκαιο και αποφασισμένη μαζί με τους συμμάχους της, μαζί με την ευρωπαϊκή οικογένεια, να μην επιτρέψει τα σύνορα της Ευρώπης να αλλάξουν, ούτε ο κόσμος να ξαναγνωρίσει βία και ζώνες επιρροής» και «η ελευθερία και η δημοκρατία να μην γίνουν όμηροι του αυταρχισμού και το ρολόι του 21ου αιώνα να μην δείξει πίσω, αλλά μπροστά».

«Οι εξελίξεις δικαιώνουν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Πολιτικές οι οποίες υπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Ας μην ξεχνάμε ότι ο αναθεωρητισμός συνεχίζει να πληγώνει την Κύπρο αλλά καραδοκεί και στη γειτονιά μας» πρόσθεσε και τόνισε πως «οι ίσες αποστάσεις από θύτες και θύματα νομιμοποιούν τελικά το έγκλημα, κάνοντας την αποχή, συνενοχή». Το εύκολο «όχι στον πόλεμο» είναι μια ευχή, αλλά πάντως δεν είναι πολιτική, είπε.

«Πολιτική είναι να προτάσσεις, όπως έχουμε κάνει συστηματικά και μεθοδικά, την ενίσχυση της εθνικής άμυνας αλλά και την οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών. Πολιτική είναι να θέτεις ως προτεραιότητα τη στρατηγική ευρωπαϊκή αυτονομία ως απάντηση σε αυτό το σύνθετο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον του μέλλοντος. Και σε ό,τι αφορά αυτό το πεδίο η εθνική τοποθέτηση πιστεύω ότι έγινε παραπάνω από σαφής. Είμαστε στο ανατολικό σύνορο της Ευρώπης, γνωρίζοντας πολύ καλά τι συμβαίνει πέρα από αυτό. Και ακριβώς επειδή η Ελλάδα είναι στην άκρη της ηπείρου μας είναι και στην καρδιά της. Ανατολικά της Ευρώπης αλλά στο κέντρο πάντα της Δύσης. Είμαστε η Δύση και ανήκουμε στην ελευθερία» επανέλαβε.


Κέρδος online   2/3/2022 14:40

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
Δ.Σ
Αναρτήθηκε 3/3/2022 10:04:28 μμ
ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΕΣΘΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ. ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΘΕΛΕΙ, ΘΕΛΕΙ, ΘΕΛΕΙ!!!!! ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΚΟΤΟΥΡΑ!!! ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΕ ΔΑΝΕΙΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΑΥΤΟ!!!!! ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ!!!! ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΝΥΧΤΕΣ!!!! ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ!!!!