• TwitterFacebookRss feed

Κίνητρα για πράσινη ανάκαμψη και επενδύσεις ζητά η ΤτΕ

«Η πράσινη ανάκαμψη είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί», τόνισε στην Ημερίδα που διοργάνωσε η τράπεζα Πειραιώς για την «Βιώσιμη Τραπεζική Χρηματοδότηση του Αύριο», ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι τράπεζες θα θέσουν υψηλούς στόχους προς την κατεύθυνση της χρηματοδότησης πράσινων επενδύσεων».

 

Ο διοικητής της ΤτΕΕΛΛ +0,61% υπογράμμισε την ανάγκη οι κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση δίνοντας φορολογικά και άλλα κίνητρα με στόχο την πράσινη ανάπτυξη και τις πράσινες επενδύσεις, αλλά κάλεσε και τις εποπτικές αρχές του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρώπης να προχωρήσουν σε δράσεις όπως μέσω αγοράς πράσινων ομολόγων αλλά και μέσω των collaterals που δέχονται με στόχο την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας. Ανέφερε δε ότι οι αγορές δεν έχουν προσαρμοστεί πλήρως με την αναγκαιότητα της πράσινης οικονομίας και δεν τιμολογούν ακόμη το ρίσκο της κλιματικής αλλαγής.

 

«Η πανδημία έχει δημιουργήσει τεράστιες προκλήσεις ωστόσο αυτός δεν είναι λόγος να αφήσουμε πίσω την ευκαιρία για μια πράσινη ανάκαμψη της οικονομίας», τόνισε ο κ. Στουρνάρας. Επεσήμανε ότι τα προγράμματα ανάκαμψης με αιχμή το NextGeneration EU είναι ευθυγραμμισμένα με τις πράσινες ανάγκες και οι επενδύσεις πρέπει να προσαρμοσθούν και να κατευθυνθούν προς αυτές.

 

Σχολιάζοντας το Ταμείο Ανάκαμψης ο Γιάννης Στουρνάρας επεσήμανε: «Αποτελεί μια υπέρβαση. Ελπίζω να είναι και μια μόνιμη δραστηριότητα». Τέλος, υπογράμμισε ότι η ΤτΕΕΛΛ +0,61% ήταν η 1η Κεντρική Τράπεζα που συμμετείχε και υπέγραψε τις Αρχές της Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών.

 

Γιώργος Χαντζηνικολάου: Πρωτοπόρος η Πειραιώς στη βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη


«Χρειάζονται βαθιές αλλαγές και τομές που θα οδηγήσουν σε επανακατανομή επενδυτικών πόρων προς την βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας», τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργος Χαντζηνικολάου.

«Η Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία και πρόκληση να προχωρήσει μπροστά και να εξαλείψει τις σοβαρές διαρθρωτικές αδυναμίες της. Έχουμε ως οικονομία συγκριτικά πλεονεκτήματα στο δρόμο προς μια βιώσιμη ανάπτυξη και πράσινη οικονομία», ανέφερε ο πρόεδρος της Πειραιώς και πρόσθεσε: «Ας αδράξουμε την ευκαιρία, ας τολμήσουμε τις αλλαγές, ας μετασχηματίσουμε την ελληνική οικονομία».

Οι τράπεζες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε ελληνικό επίπεδο αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Χαντζηνικολάου έχουν κομβικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή. «Οι τράπεζες πρέπει να κατευθύνουν πόρους προς την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που στηρίζουν την βιώσιμη ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα προκειμένου να κάνουν την οικονομία και την κοινωνία βιώσιμες».

Πηγή: euro2day.gr


Κέρδος online   29/9/2020 19:15

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
Claudia Klein
Αναρτήθηκε 29/9/2020 11:38:10 μμ
Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotlight Global Financial Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο. Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου. Γνωρίζουμε ότι η λήψη ενός νόμιμου δανείου ήταν ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους. Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε. Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & λάβετε απάντηση σε μια στιγμή Μπορείτε εύκολα να μας ελέγξετε στον ιστότοπό μας μέσω: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial || Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο. Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!