• TwitterFacebookRss feed

Βεσυρόπουλος: Κατατίθεται η τροπολογία για τα ενοίκια

Με τροπολογία που κατατίθεται σήμερα επεκτείνεται η διάταξη που προβλέπει έκπτωση 40 % του ενοικίου για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, που έχουν υποστεί οικονομικές απώλειες από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η αρχική ρύθμιση κάλυπτε επιχειρήσεις που είχαν κλείσει με κρατική εντολή και τους εργαζόμενους σε αυτές, ωστόσο με τη νέα διάταξη θα καλύπτονται επιχειρήσεις που έχουν μείωση τζίρου (και είναι σε συγκεκριμένους ΚΑΔ) και οι εργαζόμενοι που έχουν αναστολή συμβάση εργασίας.

 

Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος επεσήμανε πως «η ΠΝΠ αποτελεί ένα μόνο μέρος των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση» και σημείωσε πως έχουν ήδη ανακοινωθεί μέτρα 6.8 δισεκατομμυρίων. Παράλληλα σημείωσε πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για επίδειξη λαϊκισμού» και συμπλήρωσε πως «προέχει να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις, να κρατηθεί ζωντανή η οικονομία». «Το πολιτικό σύστημα πρέπει να δώσει μήνυμα συνεργασίας» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε πως “ η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της ευθύνης”.

 

Η ΠΝΠ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού συζητήθηκε σήμερα στις επιτροπές Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και την Πέμπτη ψηφίζεται από την Ολομέλεια. Στη σημερινή συνεδρίαση τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική σε επιμέρους άρθρα, επικεντρώνοντας τα βέλη τους σε μια σειρά εργασιακών διατάξων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, το ΚΚΕ καταψηφίζει και το ΜέΡΑ25 λέει “παρών”.

 

Για ανεπαρκή μέτρα στην οικονομία έκανε λόγο από το ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας, εστιάζοντας την κριτική του σε συγκεκριμένες διατάξεις μεταξύ των οποίων είναι και εργασιακές ρυθμίσεις. Να σημειωθεί πως 23 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, θέτοντας μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τα ενοίκια των εργαζομένων.

 

Από το Κίνημα Αλλαγής ο Γιώργος Μουλκιώτης επανέλαβε την ανάγκη για ένταξη του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, επανακαταθέτοντα τη σχετική τροπολογία. “Η κυβέρνηση με fast track διαδικασίες ψηφίζει αντεργατικά μετρά” επεσήμανε από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης, ασκώντας κριτική στις διατάξεις για την εκ περιτροπής εργασία. Ο Βασίλης Βιλιάρδος από την Ελληνική Λύση σημείωσε πως “η μεγάλη ασθένεια της Ελλάδας είναι το αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο”. Τέλος βέλη για μια σειρά εργασιακών διατάξεων εξαπέλυσε η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ25.


Κέρδος online   7/4/2020 14:33

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
Steve Hoffman
Αναρτήθηκε 7/4/2020 4:37:12 μμ
Γεια σας, κυρίες και κύριοι. Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Πολλοί άνθρωποι αναζητούν οικονομική βοήθεια, αλλά δεν ξέρουν πώς να το κάνουν. Γνωρίζετε ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο και να λάβετε δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες για να επιλύσετε την οικονομική σας κατάσταση; Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι η λήψη ενός δανείου είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η λήψη ενός δανείου από την εταιρεία μου είναι πολύ εύκολη επειδή προσπαθούμε να κάνουμε το δανεισμό εύκολο, βολικό και προσιτό. Προσφέρουμε ευέλικτες και πολλαπλές επιλογές δανείων, συμπεριλαμβανομένων των εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας. Η υπηρεσία μας είναι πολύ γρήγορη, αξιόπιστη και αξιόπιστη και μπορείτε να δανειστείτε από € 1.000 έως € 20 εκατ. Με επιδοτούμενο ετήσιο ποσοστό ποσοστού 3%. Η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για να επικοινωνήσετε μαζί σας όταν χρειάζεστε επειγόντως δάνειο. Η NoviCap παρέχει λύσεις χρηματοδότησης. Προσφέρουμε κάθε είδους χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικά δάνεια e.t.c. Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για περισσότερες ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω Email: (novicapfinancialservices@gmail.com) Ή Γράψτε μας στο WhatsApp μέσω: +31642117819.