Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ επιχειρεί μάταια να παραχαράξει την πραγματικότητα

«Το γνωστό μοτίβο της καταστροφολογίας και της υπονόμευσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης επαναλαμβάνει άλλη μία ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία διά του αρμόδιου τομεάρχη της παρουσιάζει, όπως το συνηθίζει, παντελώς ψευδή στοιχεία», σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας.

 

 

Η πραγματική εικόνα των αριθμών και η σύγκρισή τους με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης, από το 2010 έως τα τέλη του 2014, αποδεικνύουν ακριβώς τα αντίθετα από όσα ανακαλύπτει το όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον της Ν.Δ. για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τους συνταξιούχους:

 

 

- Η ΝΔ "ξεχνά" ότι άφησε απλήρωτες 357.544 συνταξιοδοτικές παροχές και ότι από την 01/01/2015 έως την 31/08/2017 έχουν εκδοθεί συνολικά 428.434 κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

- Η ΝΔ αποσιωπά το γεγονός ότι από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 23,3 δισ. ευρώ, το 90% ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν πριν από το 2015.

- Η ΝΔ έχοντας υποστηρίξει αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές των συντάξεων, που συνολικά οδήγησαν σε μειώσεις έως 52% του ετήσιου εισοδήματος των συνταξιούχων, επισείει τον κίνδυνο δήθεν νέων οριζόντιων μειώσεων έως 40%.

- Η ΝΔ αποκρύπτει ότι, παρά τις αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές των συντάξεων επί των ημερών της, παρέδωσε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμά 1,186 δισ. ευρώ.

 

 

Η θετική πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ και η επίτευξη πλεονάσματος είναι στοιχεία που επιβεβαιώνονται καθημερινά στην πράξη και δεν μπορούν να διαψευστούν με έωλους και ανυπόστατους ισχυρισμούς.

 

 

Η ΝΔ επιχειρεί μάταια να παραχαράξει την πραγματικότητα για να σβήσει το παρελθόν της και τις ευθύνες της αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται.


Κέρδος online   1/10/2017 12:26

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: