Τσακαλώτος θα βρεθεί λύση στο Eurogroup

O υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι αισιόδοξος πως θα υπάρξει σήμερα συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup, όπως δήλωσε προσερχόμενος στο κτίριο όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνέλευση του ESM.

 

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των θεσμών ότι η Αθήνα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για τη δόση.

 

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα λάβουν σήμερα τελική απόφαση για το ύψος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, ανέφερε ότι θα δώσουν περισσότερη σαφήνεια για το πώς θα μεθοδευτεί η ελάφρυνση χρέους του χρόνου.

 

"Δεν θα υπάρξει νούμερο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τώρα, αυτό θα συμβεί το 2018", υπογράμμισε.

 

Νωρίτερα, κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωνε ότι μπορεί και να υπάρξει «λευκός καπνός» σήμερα, στο Eurogroup. Αλλά, συμπλήρωναν, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να είναι κανείς βέβαιος ποια θα είναι η κατάληξη από τη σημερινή διαδικασία.

 

Αυτές οι εκτιμήσεις έρχονται μόλις ένα 24ωρο αφότου πάλι μέσω ΑΠΕ κυβερνητική πηγή κατέβαζε πολύ τον πήχη, υποστηρίζοντας ότι «είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την "καυτή πατάτα" θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η κ. Μέρκελ».


Κέρδος online   15/6/2017 13:42

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: