• TwitterFacebookRss feed

70.000 ευρώ για τα μαλλιά του, 100.000 για τον στιλίστα της Ιβάνκα -Τα τρικ του Τραμπ με την Εφορία και τα δάνεια 421 εκατ. δολ.

Λεπτομέρειες σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ, φέρνουν στην δημοσιότητα οι New York Times, αποκαλύπτοντας πως έχει δάνεια 421 εκατομμύρια δολάρια, ενώ κάποιες από τις επιχειρήσεις του δίνουν... αγώνα οικονομικής επιβίωσης.


Σε δημοσίευμά τους στο φύλλο της Κυριακής, το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «ψευδές», οι New York Times, ανέφεραν πως το μεγαλύτερο μέρος του χρέους προέρχεται από το θέρετρο γκολφ Doral στην Φλόριντα – 125 εκατομμύρια δολάρια – και το ξενοδοχείο Trump’s Washington – 160 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, μια υποθήκη 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το Trump Tower, στη Νέα Υόρκη θα λήξει το 2022.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πλήρωσε μόλις 750 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος τόσο το 2016 – όταν εκλέχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ- όσο και το 2017, μετά από χρόνια όπου δήλωσε μεγάλες απώλειες από τις επιχειρηματικές του δράσεις, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη στοιχεία φορολογικών δηλώσεων.
Έδωσε 100.000 δολάρια για τον αγαπημένο στιλίστα της Ιβάνκα και 70.000 δολάρια για τα μαλλιά του

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος βρήκε πολλούς τρόπους για να μειώσει τους φορολογικούς του λογαριασμούς, διεκδικώντας φορολογικές εκπτώσεις σε προσωπικά έξοδα, όπως η στέγαση, τα αεροσκάφη, αλλά και 70.000 δολάρια για το styling των μαλλιών του, όσο κινηματογραφούσε την εκπομπή του «The Apprentice». Σχεδόν 100.000 δολάρια του στοίχισε ο αγαπημένος στιλίστας μαλλιών και μακιγιάζ της κόρης του Ιβάνκα Τραμπ, τα οποία ανέφερε επίσης ως επαγγελματικό κόστος. Στο δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως δόθηκαν «αμοιβές συμβουλευτικής» στην μεγαλύτερη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, που φαίνεται πως βοήθησαν στην μείωση του φορολογικού λογαριασμού της οικογένειας.


Ο Ντόναλντ Τραμπ ξόδεψε 100.000 δολάρια για τον αγαπημένο στιλίστα της Ιβάνκα Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προσπαθήσει πολύ σκληρά να μην γίνουν γνωστές οι φορολογικές του καταθέσεις και είναι ο μόνος Αμερικανός πρόεδρος στην Ιστορία που δεν τα έχει δημοσιοποιήσει. Δεν πλήρωνε φόρους εισοδήματος τα 10 από τα τελευταία 15 χρόνια έως το 2017, παρά την λήψη 427,4 εκατομμυρίων δολαρίων έως το 2018 από την τηλεοπτική του εκπομπή και άλλες συμφωνίες αδειοδότησης.

 

Οι απώλειες στις επιχειρήσεις ακινήτων που του ανήκουν και που διαχειρίζεται αποκλειστικά η οικογένεια Τραμπ, φαίνεται να αντισταθμίζουν τα έσοδα από το μερίδιό του στο «The Apprentice» αλλά και κάποια ακίνητα. Ένας δικηγόρος του Οργανισμού Trump, ο Άλαν Γκάρτεν, δήλωσε στους New York Times πως «τα περισσότερα αν όχι όλα, τα στοιχεία φαίνεται να είναι ανακριβή». Όπως ανέφερε σε δήλωσή του στην εφημερίδα, ο πρόεδρος «έχει πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε προσωπικούς φόρους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής εκατομμυρίων προσωπικών φόρων από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του το 2015».


Αντί για έξυπνος επιχειρηματίας όπως λέει ότι είναι, οι απώλειες στην περιουσία του είναι πολλές

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες των φορολογικών καταθέσεών του περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την περιγραφή που δίνει ο ίδιος ο Τραμπ στον εαυτό του, λέγοντας πως είναι ένας έξυπνος και πατριωτικός επιχειρηματίας, αποκαλύπτοντας αντ’ αυτού μια σειρά από οικονομικές απώλειες και έσοδα από το εξωτερικό που θα μπορούσαν να έρθουν σε σύγκρουση με τις ευθύνες του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τουλάχιστον 434,9 εκατομμύρια δολάρια το 2018, αλλά οι φορολογικές του καταθέσεις ανέφεραν ζημία 47,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αποκάλυψη, την οποία οι New York Times ανέφεραν ότι προέρχεται από δεδομένα φορολογικής δήλωσης που έλαβαν για δύο δεκαετίες, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς αύριο είναι το πρώτο προεκλογικό debate ενώ ελάχιστες εβδομάδες απέχουν οι εκλογές εναντίον του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Επιζήμιες αρκετές από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες - Ζημιές από τα θέρετρα γκολφ

Κάτι άλλο που αποκαλύπτουν τα στοιχεία, είναι πως μπορεί ο ίδιος να ισχυρίζεται ότι τα μακριά ταξίδια, τα γήπεδα γκολφ και τα θέρετρά του είναι απόδειξη της επιτυχίας του ως επιχειρηματίας, ωστόσο, φαίνεται πως αυτές οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι αρκετά επιζήμιες. Σύμφωνα με τους Times, ο Αμερικανός πρόεδρος, έχει καταγράψει απώλειες 315 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2000 στα γήπεδα γκολφ του, συμπεριλαμβανομένου του Trump National Doral κοντά στο Μαϊάμι, το οποίο ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως «κόσμημα» στην επιχειρηματική του αυτοκρατορία. Ομοίως, το Trump International Hotel του στην Ουάσινγκτον έχει χάσει 55 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους Times. Από το 2015, το θέρετρό του Mar-a -Lago στην Φλόριντα κέρδισε 5 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα τον χρόνο, από την αύξηση στα τέλη των συνδρομητών.


Το θέρετρο γκολφ Doral κατέγραψε μεγάλες ζημίες που φτάνουν τα 125 εκατομμύρια δολάρια
Επιπλέον, ο Σύλλογος Ευαγγελιστών Μπίλι Γκράχαμ, ξόδεψε τουλάχιστον 397.602 δολάρια στο ξενοδοχείο Τραμπ στην Ουάσινγκτον. Τα υπερπόντια έργα έχουν αποδώσει εκατομμύρια δολάρια για τον Τραμπ – 3 εκατομμύρια δολάρια από τις Φιλιππίνες, 2,3 εκατομμύρια δολάρια από την Ινδία και ένα εκατομμύριο δολάρια από την Τουρκία.

Για άλλη μία φορά, ισχυρίστηκε ότι θα δώσει στην δημοσιότητα τα φορολογικά του στοιχεία

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε το δημοσίευμα ως «ψευδές» και υποστήριξε ότι πλήρωσε φόρους, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες. Ορκίστηκε επίσης πως οι πληροφορίες σχετικά με τους φόρους του «θα αποκαλυφθούν» αλλά χωρίς να δίνει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όπως είχε κάνει παρόμοιες υποσχέσεις και κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016, χωρίς ωστόσο να υλοποιεί την υπόσχεσή του.


Το ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσινγκτον
Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος έχει υποβάλει μηνύσεις εναντίον εκείνων που ζητούν πρόσβαση στα φορολογικά του. Αυτή την στιγμή, μάλιστα, βρίσκεται σε μια νομική μάχη με τους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και τους δημοκρατικούς του Κογκρέσου, που επιδιώκουν να ενημερωθούν για τα φορολογικά του.

Συνεχίζοντας με τις αποκαλύψεις για τα οικονομικά του, φαίνεται πως κατά την διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων ως πρόεδρος, ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε 37 εκατομμύρια δολάρια από ξένες επιχειρήσεις, στις οποία περιλαμβάνονται τα θέρετρα γκολφ στην Σκωτία και την Ιρλανδία, αλλά και 3 εκατομμύρια δολάρια από τις Φιλιππίνες, 2,3 εκατομμύρια δολάρια από την Ινδία και ένα εκατομμύριο δολάρια από την Τουρκία, μεταξύ άλλων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος το 2017 πλήρωσε 145.400 δολάρια σε φόρους στην Ινδία και 156.824 δολάρια στις Φιλιππίνες, σε σύγκριση με τα μόλις 750 δολάρια που πλήρωσε στις ΗΠΑ. Οι Times ανέφεραν πως τα φορολογικά αρχεία δεν αποκάλυψαν καμία φερόμενη σύνδεση με την Ρωσία.

Πηγή: iefimerida.gr


Κέρδος online   28/9/2020 17:02

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: