• TwitterFacebookRss feed

Πεδίον του Αρεως: Από πάρκο έγινε γκέτο -Διαμαρτυρία κατοίκων

Γκέτο, εγκατάλειψη και σκηνικό τρόμου είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Αρεως.

 

 

Οπως καταγγέλλουν οι ίδιοι το μεγαλύτερο δημόσιο Πάρκο της Αθήνας όχι μόνο δεν είναι φιλόξενο, αλλά είναι επικίνδυνο. Ενδεικτικό του τι συμβαίνει, όπως λένε, είναι ότι οι παιδικές χαρές είναι εγκαταλειμμένες, δίπλα σε κυκλώματα ναρκωτικών και πορνείας. Παράλληλα το πάρκο παραμένει βυθισμένο στο σκοτάδι, αφού πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών δεν λειτουργούν.

Πεδιον Αρ


Μάλιστα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 19:00 κάτοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας.

 

 Πεδιον Αρε

Η ανακοίνωση των κατοίκων

 

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 19:00 στο Άγαλμα της Αθηνάς «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως». (είσοδος του Πεδίου του Άρεως από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας).
Βραδινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως για το σκοτάδι, την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Πολιτείας.Ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε με «σβησμένο» το Πεδίο του Άρεως από τον χάρτη της πόλης μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών δεν λειτουργούν παρά τις διαμαρτυρίες μας στην αρμόδια Περιφέρεια Αττικής.
Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι από την Κυψέλη μέχρι τα Εξάρχεια και από του Γκύζη μέχρι τη Βικτώρια, στερηθήκαμε τη δροσιά του μεγαλύτερου δημόσιου Πάρκου της Αθήνας.

 


Ο Σεπτέμβρης του 2017 το βρίσκει κατασκότεινο, απότιστο, με αφρόντιστο πράσινο, βρόμικο, με τις οσμές των ούρων να υπερκαλύπτουν εκείνες των φυτών.

 


Οι Παιδικές Χαρές είναι εγκαταλειμμένες, δίπλα σε κυκλώματα ναρκωτικών και πορνείας.
Αγάλματα και μνημεία έχουν πέσει θύματα βανδαλισμών, πολλά παγκάκια είναι κατεστραμμένα, οι υδάτινες διαδρομές, τα σιντριβάνια και ο Ροδώνας δεν λειτουργούν.

 


Το ανακαινισμένο κτήριο Οικονομίδη παραμένει σφραγισμένο, ενώ ακόμα τα δύο περίπτερα στο κέντρο του Πάρκου δεν λειτουργούν.

 


Η κατάσταση του Πεδίου του Άρεως προς την πλευρά της οδού Μαυρομματαίων αποτελεί γκέτο, ένα σκηνικό τρόμου. Βρίσκεται παραδομένο στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών με εκατοντάδες τοξικοεξαρτημένους νέους από όλο το λεκανοπέδιο. Στη διάρκεια της ημέρας κατασκηνώνουν μέσα στα παρτέρια του Πάρκου, ενώ τη νύχτα βγαίνουν στο Green Park, ανάβουν φωτιές, κραυγάζουν, μαχαιρώνονται και προβαίνουν σε πράξεις απελπισίας. Η ηρωίνη των φτωχών (sisa) μεταμορφώνει ήρεμους νέους σε θηρία. Για την βοήθεια αυτών των ατόμων δεν δραστηριοποιείται στον χώρο κάποια κοινωνική υπηρεσία. Αντίθετα ένα σύστημα σεξουαλικής εκμετάλλευσής τους διογκώνεται μέρα με τη μέρα. Σημειωτέον πως ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές τάξεις και ευάλωτες ομάδες.

 


Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα περίοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως αποφασίσαμε να αντιδράσουμε με μία σειρά δράσεων διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

 


Η πρώτη θα γίνει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου το βράδυ στις 7:00 με συγκέντρωση στο Άγαλμα της Αθηνάς (είσοδος του Πεδίου του Άρεως από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας).

 


Με φακούς, κινητά τηλέφωνα και φαναράκια θα… Φωτίσουμε το Πεδίο του Άρεως!

Πεδιον Αρεω

facebook page: Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως

Μία «κοινότητα» του fb που δημιουργήθηκε με την σύμπραξη των:
«Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”»
«Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως»
«Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως»
«Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως».

 

Πηγή:  iefimerida.gr


Κέρδος online   26/9/2017 17:25

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: