• TwitterFacebookRss feed

COSMOTE Asset Tracker: η πρώτη λύση απομακρυσμένης διαχείρισης εξοπλισμού επιχειρήσεων μέσω δικτύου ΝΒ-ΙοΤ

Τη δυνατότητα να παρακολουθούν απομακρυσμένα τον εξοπλισμό τους αποκτούν πλέον οι επιχειρήσεις εφαρμόζοντας τη νέα υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker. Παράλληλα με την παρακολούθηση παγίων περιουσιακών στοιχείων υψηλής αξίας, όπως μηχανήματα, γεννήτριες, εμπορευματοκιβώτια, trailers, γερανοί, οι επιχειρήσεις θα μπορούν και να ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές συνθήκες θερμοκηπίων ή αποθηκευτικών χώρων, μέσω Internet.

 

Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου COSMOTE NarrowBand Internet of Things (NB-IoT), η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες:

 

- να ελέγχουν και να παρακολουθούν τη θέση των περιουσιακών τους στοιχείων

- να ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως: θερμοκρασία, υγρασία, βαρομετρική πίεση και έκθεση στο ηλιακό φως

- να προστατεύουν αποτελεσματικότερα τα assets της επιχείρησής τους από τυχόν φθορές ή μη εξουσιοδοτημένη χρήση

 

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι, χάρη στο δίκτυο δίκτυο COSMOTE NB-IoT,  έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, δίνοντας μεγάλη αυτονομία μπαταρίας στους αισθητήρες που τοποθετούνται στα πάγια στοιχεία (τουλάχιστον δύο έτη ζωής, χωρίς φόρτιση). Με τον τρόπο αυτό, οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη, αλλά και να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος.     

 

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας, απαιτείται η τοποθέτηση συσκευών GPS με ενσωματωμένους αισθητήρες. Οι συσκευές είναι μικρές σε μέγεθος και έχουν εύκολη εγκατάσταση. Η διαχείριση των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων γίνεται απομακρυσμένα, μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές(smartphone / tablet) ή ειδικού portal για υπολογιστές.

 

Image

 

Η υπηρεσία COSMOTE Asset Tracker διατίθεται με €11,78/μήνα με 24μηνη δέσμευση. Στο πακέτο περιλαμβάνονται ο σχετικός εξοπλισμός, η συνδεσιμότητα στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, καθώς και η απαιτούμενη κατανάλωση data για τη χρήση της υπηρεσίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία, εδώ.

 

Λύσεις Internet of Things απότην COSMOTE

H COSMOTE, μέσω του δικτύου COSMOTE NB-IoT, ανοίγει το δρόμο για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις ΙοΤ, που καλύπτουν τις ανάγκες επιχειρήσεων κάθε κλάδου για απομακρυσμένη διαχείριση, όπως οι υπηρεσίες COSMOTE Asset Tracker και COSMOTE Fleet Tracker. Η COSMOTE διαθέτει επίσης την IoT υπηρεσία Energy Management, που επιτρέπει τηνπαρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο με δυνατότητα άμεσης απομακρυσμένης παρέμβασης για διορθώσεις. Στον Δημόσιο τομέα, η COSMOTE αναπτύσσει τεχνολογίες ICT και IoT, που ενισχύουν τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα του αστικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στο σχεδιασμό των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος (Smart Cities).

Πανελλαδική κάλυψη από το δίκτυο COSMOTE NB-IoT

Η COSMOTE επενδύει εντατικά στην επέκταση του δικτύου της NB-IoT, προσφέροντας σήμερα τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στην Ελλάδα,που φτάνει το 97%.

Η τεχνολογία NB-IoT απαιτεί μικρό όγκο δεδομένων για τη διασύνδεση συσκευών(π.χ. αισθητήρες, μετρητές, trackers) μέσω του δικτύου κινητής, μειώνοντας έτσι δραστικά την κατανάλωση ενέργειας και δεδομένων και δίνοντας ώθηση σε ένα ευρύ φάσμα νέων εφαρμογών. Παράλληλα, προσφέρει κάλυψηπαντού -ακόμη και σε υπόγεια-, ασφάλεια στην κίνηση δεδομένων και χαμηλό κόστος χρήσης.

Η COSMOTE επενδύει δυναμικά σε δίκτυα νέας γενιάς και συνεχώς εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των ΙοΤ υπηρεσιών της, προσφέροντας προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργώντας σημαντικά οφέλη για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.


Κέρδος online   26/10/2020 18:06

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
Abdullah Ibrahim
Αναρτήθηκε 26/10/2020 9:27:33 μμ
We offer personal Business loans services around the world. We strive to provide high quality service and high customer satisfaction, while possible financial services. We pride ourselves on our commitment to our customers; We can give you personal loans, auto loans, business / investment loans, short term loans. You can contact us for an affordable loan now at 2% interest rate. Contact us now via E-mail: abdullahibrahimlender@gmail.com WhatsApp Number +918929490461 Mr Abdullah Ibrahim