• TwitterFacebookRss feed

Χαμηλότερο ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο υπόσχεται ο Κ. Μητσοτάκης-Ομιλία στο ΣΕΤΕ

Το στίγμα των πολιτικών παρεμβάσεων μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και σειρά μέτρων που αφορούν υποδομές, επενδύσεις και την αγορά εργασίας, στον ευρύτερο τομέα του τουρισμού, προανήγγειλε προ ολίγου ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της 27ης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

 

Αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα, ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ανάγκη ισχυρής κυβέρνησης, η οποία θα σηματοδοτήσει τελικά και μια αυτοδύναμη Ελλάδα.

 

Προανήγγειλε ωστόσο πως ακόμα και στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επικείμενες εκλογές, θα κινηθεί για τη διαμόρφωση ευρύτερων πολιτικών συγκλίσεων και θα αξιοποιήσει στελέχη πέραν του σκληρού πυρήνα δυναμικού της ΝΔ.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως θα συναντηθεί με τους 12 περιφερειάρχες που εκλέχθηκαν πρόσφατα και πρόσκεινται στη ΝΔ, με στόχο να προετοιμαστεί το έδαφος για τον στενό συντονισμό των άμεσων παρεμβάσεωνπου πρέπει να γίνουν, ιδιαίτερα σε θέματα υποδομής.

 

Ως χαρακτηριστικό ανέφερε το παράδειγμα της Κέρκυρας και την απαράδεκτη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με αφορμή τη διαχείριση απορριμμάτων.

 

Σε ό,τι αφορά επενδύσεις μεγάλης κλίμακας όπως το Ελληνικό, είπε πως οι εκκρεμότητες που υπάρχουν αφορούν δύο υπουργικές αποφάσεις οι οποίες είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες, αλλά και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το καζίνο. Επισήμανε πως η άμεση άρση των συγκεκριμένων εμποδίων μπορεί να δρομολογήσει άμεσα την έναρξη των έργων στο Ελληνικό.

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε εκτεταμένο πλέγμα παρεμβάσεων σε θέματα που συνδέονται με τον τουρισμό και θεωρούνται προϋποθέσεις για την επόμενη φάση ανάπτυξής του.

 

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως θα ολοκληρώσει τη λειψή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση, έτσι ώστε να αφορά και τα προϊόντα που σερβίρονται στους χώρους εστίασης και στα ξενοδοχεία.

Όπως ανέφερε, δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στον τουρισμό στο 22% για τη διαμονή και στο 11% για την εστίαση σε βάθος τετραετίας, με στόχο ο μεσοσταθμικός συντελεστής στο τουριστικό πακέτο να διαμορφωθεί στο 11% και να είναι ευθέως συγκρίσιμο με τους ανταγωνιστές της Ελλάδας.

 

Παράλληλα, προανήγγειλε τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 28% στο 20% αλλά και τη μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα, επίσης σε βάθος τετραετίας.

 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με έμφαση την πρόθεση μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει από τους επιχειρηματίες να επενδύσουν επιθετικά στη σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων, προσφέροντας ως αντάλλαγμα αυξημένο συντελεστή δόμησης για λελογισμένα έργα σε κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων.

Άφησε ανοικτό, ταυτόχρονα, το ενδεχόμενο να προσφερθούν κίνητρα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προκειμένου να ενισχύσουν τη συμμετοχή των εργαζόμενων τους στη διανομή των ωφελειών από την καλή πορεία τους. Προανήγγειλε δηλαδή κίνητρα προκειμένου οι επιχειρηματίες να διευκολυνθούν να προσφέρουν μπόνους στο τέλος της χρονιάς, μετοχές στους εργαζομένους τους στην περίπτωση των εισηγμένων αλλά και ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

 

Σημείωσε επίσης πως η Ελλάδα πρέπει να έχει το καλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο τουριστικών σπουδών στον κόσμο. Ο τουρισμός είναι και θα παραμείνει ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, είπε, συμπληρώνοντας πως στο παραγωγικό μοντέλο που σκοπεύει να υιοθετήσει η ΝΔ δεν θα είναι μόνος του, αλλά θα συνδέεται με τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

πηγή euro2day.gr

 


Κέρδος online   6/6/2019 12:12

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
Iakovos345
Αναρτήθηκε 7/6/2019 4:31:47 μμ
Το Ελληνικό,η μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων δεκαετιών είναι θέμα μόνο 2 υπογραφών; Βαλ'τες βρε Κυριάκο να βρει δουλίτσα ο κόσμος που παρακαλάει!