Μιχ. Ζορπίδης: Κρίση χωρίς τέλος στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Τη συνεχιζόμενη εντονότατη κρίση στην αγορά της Θεσσαλονίκης και στον χώρο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για τις εγγραφές και διαγραφές του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

 

 

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του 2017 ιδρύθηκαν 2.408 επιχειρήσεις, ενώ διαγράφηκαν 2.590. «Όσο το ισοζύγιο ανάμεσα στις επιχειρήσεις που κλείνουν σε σχέση με αυτές που ανοίγουν είναι αρνητικό, τόσο η κρίση στην αγορά της πόλης θα συνεχίζεται. Δυστυχώς το ισοζύγιο αυτό είναι αρνητικό από τον Μάρτιο του 2010, κάτι που δείχνει το μέγεθος της κρίσης που περνά ο κλάδος μας. Είναι εξαιρετικά μεγάλο το χρονικό διάστημα της κρίσης. Και δυστυχώς αυτό αφήνει ασυγκίνητους τους κυβερνώντες, που μέσα από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα έχουν οδηγήσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην κατάσταση αυτή», τονίζει με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των επίσημων στοιχείων του ΕΕΘ, ο πρόεδρός του Μιχάλης Ζορπίδης.

 

 

Σύμφωνα με αυτά, οι περισσότερες εγγραφές και διαγραφές αφορούν τις Ατομικές Επιχειρήσεις (1.513 εγγραφές και 2.128 διαγραφές), ακολουθούν οι ΙΚΕ (301 εγγραφές έναντι 50 διαγραφών) και οι ομόρρυθμες εταιρίες (287 εγγραφές και 265 διαγραφές).

 

 

Στη διάρκεια του 2016 είχαν καταγραφεί 2.417 εγγραφές και 2.896 διαγραφές.


Κέρδος online   2/1/2018 13:20

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: