• TwitterFacebookRss feed

ΟΤΕ: Με την τεχνολογία και την υπεύθυνη λειτουργία συμβάλλει σε έναν καλύτερο κόσμο

Τη σημαντική συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕΟΤΕ οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, αποτυπώνει ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου για το 2017.

 

 

Με στοιχεία από 8 εταιρείες του Ομίλου στην Ελλάδα, την Ρουμανία και την Αλβανία, ο απολογισμός βιωσιμης αναπτυξης του Ομιλου ΟΤΕ παρουσιάζει το οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, καθώς και τη συνεισφορά του στην Επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Για πρώτη φορά φέτος, στον Απολογισμό περιλαμβάνονται βίντεο στη νοηματική γλώσσα, με υποτιτλισμό και εκφώνηση, για τα άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης.

 

 

Με όραμα να συμβάλλει σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους, ο Όμιλος OΤΕ δημιουργεί τα δίκτυα του μέλλοντος, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα ψηφιακή εποχή, αναπτύσσει υπηρεσίες και προϊόντα που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνίας και την ανάπτυξη των νέων.

 

 

Ακολουθούν συνοπτικά οι επιδόσεις του Ομίλου OΤΕ για το 2017, στους πέντε πυλώνες δράσης:

 

Ψηφιακή Κοινωνία

 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα για τον Όμιλο OΤΕ. Με επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ το 2017, και συνολικό επενδυτικό πλάνο άνω των 2 δισ. ευρώ έως το 2022 μόνο για την Ελλάδα, στόχος του Ομίλου OΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει σε περισσότερες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Επιπλέον, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες αιχμής, ο Όμιλος αναπτύσσει προηγμένα προϊόντα και υπηρεσίες, που αλλάζουν την εμπειρία των καταναλωτών, αλλά και προηγμένες λύσεις ICT, που στηρίζουν την πρόοδο των επιχειρήσεων. Το 2017, ο Όμιλος OΤΕ συμμετείχε σε 28 ερευνητικά έργα, συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για προηγμένες τεχνολογικές λύσεις.

 

Καλύτερος Κόσμος για Όλους

 

Η κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου OΤΕ το 2017 ξεπέρασε τα 4,2 εκατ. ευρώ, προσφέροντας βοήθεια σε πάνω από 1,2 εκατ. ανθρώπους. Στις δράσεις του Ομίλου με κοινωνικό χαρακτήρα, περιλαμβάνονται το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, καθώς και οι πρωτοβουλίες για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering, Mathematics) στους μαθητές, μέσα από τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς και την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

 

Υπεύθυνη Εργασία & Ανάπτυξη

 

Μέσα από τη δραστηριότητά του, ο Όμιλος OΤΕ συνεισφέρει στην ενίσχυση της απασχόλησης με πάνω από 75 χιλ. άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας* -που αντιστοιχούν στο 1,9% της απασχόλησης στην Ελλάδα.

 

Στόχος του Ομίλου, είναι να προσφέρει στους πάνω από 20.000 εργαζομένους του ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον, με δυνατότητες για ανάπτυξη και εκπαίδευση. Το 2017, οι ώρες εκπαίδευσης των εργαζομένων ξεπέρασαν τις 343.000.

 

Βιώσιμο Περιβάλλον για Όλους

 

Αν και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις μικρής κλίμακας, ο Όμιλος OΤΕ έχει στόχο σταθερά να βελτιώνει την ενεργειακή του αποδοτικότητα και να μειώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

 

Το 2017, ο Όμιλος βελτίωσε κατά 18% την ενεργειακή του αποδοτικότητα και μείωσε κατά 6,3% τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές Αερίων Φαινομένου του Θερμοκηπίου σε σχέση με το 2016. Δίνοντας έμφαση στην κυκλική οικονομία και την επιμήκυνση του κύκλου ζωής των προϊόντων, ο Όμιλος OΤΕ το 2017 ανακύκλωσε το 70% των παραγόμενων απορριμμάτων από τις δραστηριότητές του.

 

Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα

 

Η υπεύθυνη λειτουργία του ΟμιΟμί ΟΤΕ αποτυπώνεται επίσης στις διαδικασίες, τις πολιτικές και τους μηχανισμούς που έχει αναπτύξει για την αντιμετώπιση εταιρικών κινδύνων, τη διαχείριση θεμάτων κανονιστικής συμμόρφωσης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ασφάλειας και απορρήτου δεδομένων, ασφαλούς χρήσης της τεχνολογίας, ποιότητας προμηθειών και εφοδιαστικής αλυσίδας. Ενδεικτικά, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο Όμιλος σήμερα μετρά πάνω από 1,8 εκατ. ενεργούς χρήστες των εμπορικών του εφαρμογών (applications), σε μηνιαία βάση.

 

Ο Όμιλος OΤΕ θα συνεχίσει να κάνει πράξη το όραμα του για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, αποτελώντας σημαντικό κεφάλαιο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. 

* Μελέτη ΙΟΒΕ για το ρόλο του Ομίλου ΟΤΕ ΟΤΕ 0,00%, ως βασικό πυλώνα της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μάρτιος 2018


Κέρδος online   24/7/2018 14:41

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
ellinas
Αναρτήθηκε 24/7/2018 5:32:56 μμ
Μπραβο στον ΟΤΕ. Αυτες ειναι επενδυσεις οταν αλλοι δεν α;σχολουντια καν με το εσωτερικο της Ελλαδας. Ομως επενδυσεις κανουν ο ΟΤΕ, Ο Παπαστράτος η Μισκο η Αθ.Ζυθοποιία και δεν μενουν στα λογια. Οι υπολοιποι ; τοσα δανεια δεν πηραν ;
ΜΑΡΙΕΤΑ
Αναρτήθηκε 25/7/2018 1:16:17 μμ
Kαλα τα λες ..αλλα δεν βλεπω αλλους να ενεργοποιούνται....μονο λιστες τι ειναι ελληνικο και τι οχι δημοσιευουν. Μακαρι τα παραδειγματα και τις ενεργειες των εταιριων αυτων να ακολουθησουν και αλλες.