• TwitterFacebookRss feed

Ιρλανδία: Ξεκινούν διερευνητικές συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης

Οι ηγέτες των Φίνε Γκάελ και Φιάνα Φέιλ, των δύο κεντροδεξιών κομμάτων που εναλλάσσονται εδώ και έναν αιώνα στην εξουσία στην Ιρλανδία, θα συναντηθούν στις αρχές της επομένης εβδομάδας για έναν γύρο διερευνητικών συνομιλιών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

 

Ο Μάικλ Μάρτιν του κόμματος Φιάνα Φέιλ άρχισε τις προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά αποκλείει συγκυβέρνηση με το Σιν Φέιν, το οποίο ήρθε πρώτο σε ψήφους στις εκλογές της 8ης Φεβρουαρίου, αλλά εξασφάλισε ίσο με το Φιάνα Φέιλ αριθμό εδρών στο κατακερματισμένο ιρλανδικό κοινοβούλιο.

 

Ο αποκλεισμός του ενδεχομένου συνεργασίας με το Σιν Φέιν, που κάποτε υπήρξε βιτρίνα του IRA, σημαίνει ότι ο Μάικλ Μάρτιν θα χρειασθεί να συνεργασθεί με τον απερχόμενο πρωθυπουργό και ηγέτη του Φίνε Γκάελ Λίο Βαράντκαρ και με τουλάχιστον ακόμη ένα κόμμα.

 

Το Φίνε Γκάελ διαθέτει 35 έδρες στο 160εδρές κοινοβούλιο, ενώ το Σιν Φέιν και το Φιάνα Φέιλ διαθέτουν από 37.

 

Ολες οι πλευρές παραδέχονται ότι θα χρειασθούν αρκετές εβδομάδες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, με την πιθανότητα προκήρυξης νέων εκλογών στο βάθος του ορίζοντα. Αυτό σημαίνει ότι η Δημοκρατία της Ιρλανδίας θα εκπροσωπηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση κατά την πρώτη φάση των μετά το Brexit διαπραγματεύσεων.

Ιστορικά πολιτικοί αντίπαλοι το Φίνε Γκάελ και Φιάνα Φέιλ εναλλάσσονται στην εξουσία από την ανάδυσή τους, στην δεκαετία του '20, μέσα από αντίπαλες παρατάξεις του εμφυλίου πολέμου. Δεν έχουν ποτέ σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά έχουν διευκολύνει αλλήλους στον σχηματισμό κυβερνήσεων μειοψηφίας.

Ο εκπρόσωπος του Λίο Βαράντκαρ δήλωσε σήμερα ότι η συνάντηση θα έχει διερευνητικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι ο ηγέτης του Φίνε Γκάελ έχει από το κόμμα του άδεια μόνο για τέτοιου χαρακτήρα συνομιλίες και ότι, για οτιδήποτε άλλο, θα χρειασθεί νέα εντολή.

Ο Λίο Βαράντκαρ επανέλαβε αυτήν την εβδομάδα ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να περάσει στην αντιπολίτευση και ότι θα βοηθήσει το σχηματισμό κυβέρνησης, εάν αποτύχουν όλες οι εναλλακτικές.

Το Φιάνα Φέιλ θα ξεκινήσει επίσης την Τετάρτη επίσημες συνομιλίες με το μικρό Πράσινο Κόμμα, οι 12 βουλευτές του οποίου θα ήταν αρκετοί για την εξασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε ένα κυβερνητικό σχήμα στο οποίο θα συμμετείχαν δύο από τα τρία μεγάλα κόμματα.

Οποιες ελπίδες έτρεφε το Σιν Φέιν για μεταστροφή του ηγέτη του Φιάνα Φέιλ ως προς το ζήτημα της κυβερνητικής συνεργασίας των δύο κομμάτων εξανεμίσθηκαν χθες όταν ο Μάικλ Μάρτιν επέκρινε με δριμύτητα τον ρόλο του Σιν Φέιν ως πρώην πολιτικής πτέρυγας του IRA. Ο Μάρτιν δήλωσε ότι το Σιν Φέιν δεν έχει λειτουργήσει σύμφωνα με τις δημοκρατικές αρχές των άλλων κομμάτων και ότι η ηγέτις του, η Μέρι Λου ΜακΝτόναλντ έχει δοξάσει τις δυνάμεις του IRA.

Η Μέρι Λου ΜακΝτόναλντ, που ανέλαβε την ηγεσία το 2018 αντικαθιστώντας τον Τζέρι Ανταμς, δεν έχει δεσμούς με τον ρόλο του IRA στο κύμα βίας που διήρκεσε επί δεκαετίες στην Βόρεια Ιρλανδία και τερματίσθηκε με τις ειρηνευτικές συμφωνίες της Μεγάλης Παρασκευής του 1998. Η ΜακΝτόναλντ δήλωσε ότι τα λόγια του Μάρτιν «ξεχειλίζουν χολή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Κέρδος online   21/2/2020 13:45

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
NoviCap
Αναρτήθηκε 22/2/2020 3:39:01 πμ
Γεια σας, κυρίες και κύριοι. Καλώς ήρθατε στον προμηθευτή οικονομικών υπηρεσιών της NoviCap. Χρειάζεται επειγόντως οικονομική πρόοδος; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους λόγους; Η NoviCap προσφέρει ευέλικτες επιλογές δανείων προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Η NoviCap προσφέρει μια ποικιλία επιλογών δανείου σε όλους όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια με χαμηλά επιτόκια. Είτε πρόκειται για επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή για δάνειο για ιατρικούς λογαριασμούς, προκαταβολή πληρωμής, χρηματοδότηση εξοπλισμού, στεγαστικό δάνειο κ.λπ. Η υπηρεσία είναι γρήγορη, ασφαλής, αξιόπιστη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου NoviCap, στείλτε ένα μήνυμα μέσω του || novicapserviceprovider@gmail.com || ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ Η NoviCap, που ιδρύθηκε το 2015, είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές δανείων στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, χρησιμοποιούν την υπηρεσία NoviCap δωρεάν σε απευθείας σύνδεση για να βρουν τη χρηματοδότηση περιηγώντας πολλαπλά προϊόντα δανείων από τα μεγάλα προγράμματα δανεισμού δικτύου μας. Η NoviCap παρέχει χρηματοδότηση με γρήγορο, ευέλικτο και διαφανή τρόπο, προσφέροντας στους επαγγελματίες επενδυτές την ευκαιρία να επενδύσουν σε βραχυπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία που αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις. Αν χρειάζεστε οικονομικές λύσεις για να βελτιώσετε τη χρηματοδότησή σας, η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία. ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ √Μπορείτε να δανειστείτε από € 1.000 έως € 50 εκατομμύρια √ Πάρτε ένα δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες. √ Περιορίστε την εξάρτηση της τράπεζάς σας √Δεν υπάρχουν κρυφά τέλη ή προϋποθέσεις √100% έγκριση δανείου ✓ Το NoviCap είναι γρήγορο, αξιόπιστο και αξιόπιστο. Χωρίς να σπαταλάτε το χρόνο σας προσπαθώντας να πάρετε δάνειο από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε. Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο || novicapserviceprovider@gmail.com || Η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία όταν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και η προτεραιότητά μας είναι να βάλουμε ένα χαμόγελο σε όλους.