Ρωσία: Αυξάνονται οι πάμπτωχοι και οι... δισεκατομμυριούχοι

Η τεράστια οικονομική ανισότητα είναι ιδιαίτερα εμφανής στην Ρωσία, καθώς από τη μία πλευρά αυξήθηκαν οι δισεκατομμυριούχοι, από την άλλη όμως και οι πολύ φτωχοί

 

 

Σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία του περιοδικού Forbes για τους πάμπλουτους Ρώσους, οι άνθρωποι αυτοί επωφελούνται τόσο από την ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας, όσο και από τις κεφαλαιαγορές της, κυρίως από το δεύτερο.

 

Ίσως η ρωσική οικονομία να μην έδειχνε ιδιαίτερα δυνατή, ειδικά μετά τον πόλεμο στην Κριμαία αλλά και τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη χώρα. Αυτό όμως ήταν για πέρσι όταν και μειώθηκε ο αριθμός των ρώσων πολυεκατομμυριούχων, αλλά και το μέγεθος της περιουσίας των 200 πλουσιότερων κατοίκων της χώρας. Σε αυτό είχε συμβάλει και η ύφεση που προκλήθηκε από την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

 

Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων εκτοξεύτηκε στους 96, από 77 πέρσι. Η συνολική περιουσία των 200 πλουσιότερων Ρώσων φτάνει στα 460 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή αυξήθηκε κατά 100 δισ. δολάρια μέσα σε έναν χρόνο.

 

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των Ρώσων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας πλησίασε τα 20 εκατομμύρια το 2016. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ετών.

Φωτό: Shutterstock

 πηγή:Thetoc.gr


Κέρδος online   21/4/2017 13:42

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: