Το Ισραήλ απειλεί ότι θα διαλύσει «χωρίς τον παραμικρό δισταγμό» τα συστήματα αεράμυνας της Συρίας

Η Συρία εκτόξευσε τρεις πυραύλους ενάντιά σε ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα, σε μια από τις πιο σοβαρές στρατιωτικές ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

 

 

Ο υπουργός εσωτερικής αμύνης του Ισραήλ απείλησε να διαλύσει τους αμυντικούς μηχανισμούς της Συρίας αν αυτοί ξαναχρησιμοποιηθούν ενάντια στα Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη. «Την επόμενη φορά που οι Σύριοι χρησιμοποιήσουν τα συστήματα αεράμυνας ενάντια στα αεροσκάφη μας, θα τα διαλύσουμε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό» δήλωσε ο Avigdor Lieberman σε μετάδοση στο ραδιόφωνο της χώρας του.

 

 

Οι αεροπορικοί αξιωματούχοι είπανε πως τέσσερα Ισραηλινά αεροσκάφη που βρισκόντουσαν σε αποστολή να διαλύσουν ένα μέρος οπού φυλασσόντουσαν όπλα της Λιβανέζικης στρατιωτικής ομάδας Χεζμπολάχ, δεχτήκαν επίθεση από τρεις πυραύλους της Σύριας αεράμυνας.

Η Δαμασκός υποστηρίζει ότι ένα από τα αεροσκάφη καταρρίφθηκε σε Ισραηλινή περιοχή και ένα ακόμη χτυπήθηκε- μια δήλωση που αρνείται ο στρατός του Ισραήλ, λέγοντας ότι κανένα από τα αεροσκάφη δεν χτυπήθηκε.

 

 

Οι περισσότερες Ισραηλινές επιθέσεις σε Συριακό έδαφος κατά τα τελευταία χρόνια σκόπευαν να εμποδίσουν την μεταφορά όπλων στην στρατιωτική ομάδα Χεζμπολάχ, η οποία παλεύει στο πλευρό του Σύριου Προέδρου Bashar al-Assad ενάντια στις επαναστατικές δυνάμεις.

 

 

Σε ένα σχολιασμό πάνω στην κατάσταση ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου δήλωσε: «Η πολιτική μας είναι εξαιρετικά συνεπής. Όταν εντοπίζουμε προσπάθειες για μεταφορά προηγμένων όπλων στην Χεζμπολάχ, και εφόσον έχουμε την λογική και επιχειρησιακή ικανότητα να την αποτρέψουμε, τότε θα το κάνουμε. Έτσι ήταν από την αρχή και έτσι θα συνεχίσει να είναι.»
Κέρδος online   20/3/2017 14:34

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
krima
Αναρτήθηκε 21/3/2017 2:36:36 μμ
Η μετάφρασή σας είναι κατωτάτου επιπέδου. Ντροπή!
Νετανιάχου
Αναρτήθηκε 22/3/2017 11:45:32 πμ
Προς Κρίμα: Mάλλον η ανάγνωσή σου έχει πρόβλημα....φραγκοσυριανέ