• TwitterFacebookRss feed

ΠΑΟΚ: Η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη φτάνει τα 120 εκατ.ευρώ

Σε πολύ μεγάλα μεγέθη φτάνει πλέον η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ.

 

Πλέον, στα ύψη εκτοξεύεται το συνολικό ποσό που θα έχει βάλει ο Ιβάν Σαββίδης μέσα σε μια επταετία, από το 2012 μέχρι και τη λήξη της νέας ΑΜΚ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αγγίζοντας τα 120 εκατ.ευρώ. Οπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της σημερινής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ η νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας που προκηρύχθηκε από το 87.45% (εξαίρεση αποτέλεσε ένας μικρομέτοχος που ψήφισε κατά χωρίς φυσικά να μπορέσει να πετύχει κάτι) ανέρχεται στα 15.200.001 ευρώ και με την πλήρη κάλυψή της το νέο Μετοχικό Κεφάλαιο θα φτάσει τα 119.540.633,40 ευρώ, σχεδόν δηλαδή τα 120 εκατ. ευρώ.

 

«Ο όμιλος Σαββίδη έχει βάλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ 105.600.000 ευρώ στα επτά χρόνια και θα φτάσει στα 120 εκατ. ευρώ με τη νέα αύξηση. Στον ελληνικό αθλητισμό δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο. Μ’ όλες αυτές τις κινήσεις και πράξεις του ο κ. Σαββίδης δείχνει την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο», σχολίασε ο φοροτεχνικός της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Δημήτρης Πανοζάχος, εξηγώντας πως οι συνεχόμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου είναι αναγκαίες «γιατί τα έξοδα είναι πάντα περισσότερα από τα έσοδα, γενικά σε όλη την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο της, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ», ενώ όπως διευκρίνισε «από αυτά τα 120 εκατομμύρια ευρώ υπάρχει ένα ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει δοθεί στην επταετία, μέσω ομολογιακού δανείου, για καθαρά τεχνητούς λόγους τότε και τίποτα περισσότερο και το οποίο θα κεφαλοποιηθεί κάποια στιγμή».

 

Γκαγκάτσης: «Δεν υπάρχει θέμα με το FFP, θα ξεκινήσουμε τη χρονιά στην Τούμπα»
Θέση για όλα όσα απασχολούν τον ΠΑΟΚ πήρε ο Μάκης Γκαγκάτσης, μιλώντας στη γενική συνέλευση του συλλόγου. Ο αντιπρόεδρος του «δικέφαλου του Βορρά» αναφέρθηκε σε συμμαχίες που στοχεύουν να ρίξουν τους «ασπρόμαυρους» από την κορυφή, ενώ σχολίασε παράλληλα τις διαδικασίες για την κατασκευή της «Νέας Τούμπας», τη διεξαγωγή πλέι οφ στη Super League, την αναδιάρθρωση και την καθυστέρηση που προέκυψε στο θέμα του Καυτανζογλείου.

 

Αναλυτικά, όσα είπε o Mάκης Γκαγκάτσης:

Για τα αγωνιστικά ζητήματα της ομάδας: «Ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής κρίνονται από τις πράξεις τους από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το φετινό τους έργο είναι απόλυτα θετικό, δεν έχει υπάρξει πιο πετυχημένη χρονιά ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρονικά αυτή τη στιγμή προέχει η Ευρώπη. Έχουμε βέβαια τους ίδιους στόχους και για τη νέα χρονιά, πρωτάθλημα, Κύπελλο και μακάρι να το πάρουμε ξανά αήττητοι».


Για το αν υπάρχουν «συμμαχίες» στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Όταν ο ΠΑΟΚ ήταν στην 3η και στην 4η θέση δεν υπήρχαν συμμαχίες, τώρα που ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος συμμαχούν όλοι τους για να τον ρίξουν από την πρώτη θέση. Είναι προφανής η συμμαχία Ολυμπιακού-ΑΕΚ, δε χρειάζεται να το επαναλάβουμε ούτε μπορούν να το αρνηθούν. Δεν μπορούν να το παραδεχτούν στον κόσμο τους. Εμάς δε μας ενδιαφέρει ήμασταν και θα είμαστε μόνοι. Μία συνεργασία υπήρχε κάποτε για να πέσει ένα σύστημα, όπως έπεσε, αλλά μέχρι εκεί. Τώρα υπάρχουν συμμαχίες που τις διαφημίζουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ μέσω των μέσων τους, δεν το φωνάζουν και δεν το παραδέχονται γιατί θα έχουν πρόβλημα με τους φιλάθλους τους».
Για την φετινή διαιτησία: «Τα λάθη φέτος έχουν περιοριστεί. Με την καινούργια ΕΠΟ και τους ξένους διαιτητές επετεύχθη αυτό. Ελπίζω τη νέα χρονιά να είναι τα πράγματα ακόμα καλύτερα και να είναι ακόμα λιγότερα τα λάθη λόγω του VAR. Βάσει ερευνών με το VAR περιορίζονται τα λάθη στο 70%. Θα υπάρχουν βέβαια και λάθη και σχετικές συζητήσεις, το είδατε και στον τελικό του Champions League».


Για την υπόθεση του Τζήλου: «Το θέμα Τζήλου είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και όχι στα δικά μας. Ο ΠΑΟΚ και οι δημοσιογράφοι του πιέζουν για να λυθεί όσο πιο γρήγορα αυτή η υπόθεση».


Για την καθυστέρηση στο θέμα του Καυταντζογλείου: «Υπάρχει καθυστέρηση λόγω της υπάρχουσας νομοθεσίας. Δεν ξέρω αν θα λυθεί αυτό τον μήνα γιατί είναι προεκλογική περίοδος. Είναι σαφές ότι δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με το ΟΑΚΑ. Δεν μπορεί να πληρώσουμε μεγαλύτερο ενοίκιο από όσο πληρώνουν ΠΑΟ και ΑΕΚ σε ένα υπερδιπλάσιο γήπεδο. Πρέπει το ποσό των έργων που θα κάνουμε στο Καυταντζόγλειο για να παίξουμε στην Ευρώπη να αφαιρείται από το ενοίκιο, αν δώσουμε για παράδειγμα 1,5 εκατομμύριο στα έργα θα πρέπει 500 χιλιάδες κάθε χρόνο να αφαιρούνται από το ενοίκιο. Ελπίζουμε το θέμα να λυθεί, αλλά δεν το ξέρω γιατί είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Το θέμα για το ειδικό χωρικό σχέδιο είναι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Δεν παρατηρείται καθυστέρηση στην πρόοδο για το έργο, καθυστέρηση έχουμε στη μετακόμιση στο Καυταντζόγλειο. Ξεκινάμε τη χρονιά στην Τούμπα, το πιθανότερο είναι να τελειώσουμε τη σεζόν εκεί. Αν πάρουμε όλες τις απαραίτητες άδειες για να ξεκινήσουμε τα έργα στην Τούμπα μπορεί να πάμε τον Γενάρη στο Καυταντζόγλειο».


Για την αναδιάρθρωση και τα πλέι οφ: «Η αναδιάρθρωση δεν είναι απόφαση του ΠΑΟΚ, αλλά του Υπουργού, δεν υπάρχουν πλέι οφ, είναι μία συνέχεια του πρωταθλήματος. Πλέι οφ θα είχαμε αν υπήρχαν διαιρέσεις στη βαθμολογία. Η θέση μας είναι 16-18 ομάδες χωρίς καμία συνέχεια του πρωταθλήματος, εφόσον όμως έγιναν 14 οι ομάδες δε γίνεται πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών, για αυτό θα υπάρχουν άλλες 10, εκεί θα φανεί ποιος θα είναι ο καλύτερος».
Γιατί η απόφαση είναι να γίνει το νέο γήπεδο στην Τούμπα: «Το γήπεδο θα γίνει στην Τούμπα. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται λύνονται. Γήπεδα εκτός πόλεων ήταν μία τάση τη δεκαετία του 2000, αν δείτε στην Αγγλία που έχει το κορυφαίο ποδόσφαιρο, κάτι που φάνηκε στο Champions League, η τάση είναι να γίνονται τα γήπεδα μέσα στις πόλεις. Συνδεόμαστε συναισθηματικά με την Τούμπα. Ο κ. Σαββίδης ξέρει όλες τις παραμέτρους του έργου και βάσει αυτών αποφάσισε να γίνει το νέο γήπεδο στην Τούμπα και θα το χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου».


Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει θέμα με το FFP: «Είναι κάτι που το έχουμε υπό έλεγχο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πουλάει και αγοράζει χωρίς πρόβλημα. Ο αποκλεισμός από την Έστερσουντ μας δημιούργησε κάποια προβλήματα, αλλά όλα είναι καλά και ελεγχόμενα».


Για το αν υπάρχει «συμμαχία» Ολυμπιακού-ΑΕΚ να διώξουν τον Περέιρα: «Ούτε ο ΠΑΟΚ είναι ευχαριστημένος από τον κ. Περέιρα, δε γίνεται ένας άνθρωπος που έβαλε πέρυσι μπουρλότο στο πρωτάθλημα να παραμένει και την επόμενη χρονιά και να έχει τους περισσότερους ορισμούς (σ.σ. Κομίνης). Τα λάθη γίνονται εις βάρος όλων και όχι υπέρ μίας ομάδας, στο τελευταίο συμβούλιο ο εκπρόσωπος της FIFA είπε ότι θα ανανεωθεί η θητεία του Περέιρα για ακόμα έναν χρόνο, δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει η απομάκρυνση Περέιρα από κάποιες ομάδες ή και από την ΕΠΟ χωρίς να υπάρξουν συνέπειες από τη FIFA».


Για τη νέα προκήρυξη του Κυπέλλου και τον τελικό: «Για να καταλάβετε κάτι, ούτε εμείς κάνουμε την προκήρυξη, ούτε ψηφίζουμε, ούτε υπογράφουμε την προκήρυξη, είναι θέμα της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ. Αποφασίστηκε ότι ο τελικός θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο, μπορεί να γίνει αν χρειαστεί και στο εξωτερικό».


Για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σεζόν: «Από τις 18 Ιουνίου θα κυκλοφορήσουν στο ίντερνετ, από την 1η Ιουλίου θα διατίθενται από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι τιμές μέσω ίντερνετ θα είναι μειωμένες συγκριτικά με αυτές στα γραφεία, γενικότερα όμως σε σχέση με πέρυσι οι τιμές θα είναι ελαφρώς αυξημένες και αυτό είναι λογικό γιατί θα υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και περισσότερα ντέρμπι λόγω των πλέι οφ».
Πηγή: iefimerida.gr 


Κέρδος online   4/6/2019 19:19

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: