• TwitterFacebookRss feed

Γιαννακόπουλος: «Αυτή τη φορά δεν θα υποδεχθούμε τον Ολυμπιακό με 20άρα, αλλά με… 40άρα»

Η ένταση στο ελληνικό μπάσκετ με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να εξαπολύουν επιθέσεις και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να δηλώνει ότι περιμένει τον μεγάλο αντίπαλο στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ της Basket League.

 

Βέλη εναντίον του Ολυμπιακού εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Εξερχόμενος από τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ όπου πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της διοργανώτριας, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε ότι αποδείχθηκε σήμερα ο μοναδικός στόχος των «ερυθρόλευκων» να σταματήσει το πρωτάθλημα. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν θα στερήσει από τους φίλους του «τριφυλλιού» τη χαρά να λυθεί το πρόβλημα στο γήπεδο και ενόψει της ενδεχόμενης σύγκρουσης με τους Πειραιώτες στα πλέι-οφ, σημείωσε ότι αυτή τη φορά θα τους υποδεχθούν με σκοπό διαφορά 40 πόντων.

 

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος:


Για την αντιπαράθεση σχετικά με την παρουσία οπαδών στο σπίτι του Αναστόπουλου: «Είπε ο Μάνος Παπαδόπουλος για τους χούλιγκαν που πήγαν στο σπίτι του Αναστόπουλου. Γύρισε ο κύριος Σκινδήλιας και είπε ότι δεν ήταν χούλιγκαν του Ολυμπιακού και ότι θα μας κάνει μήνυση. Κοροϊδευόμαστε;»

 

Για το τι θα γίνει με τα πλέι οφ: «Δεκατρείς ομάδες θέλουν να ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Δεν γίνεται άμεσα, γιατί πρέπει να έχουν επικύρωση της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός από την μεριά του δεν αφήνει την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ. Δείχνει ότι θέλει να πάει πίσω το πρωτάθλημα. Ο καθένας μπορεί να θέλει ό,τι θέλει. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες.

 

Συμφωνήσαμε με τον κ. Λιόλιο ότι Νο 1 πρόβλημα είναι όσα έχουν γίνει με την τρομοκρατία. Η Πολιτεία δεν δρα, άρα είναι συνένοχη. Πρέπει να τα τιμωρούμε αυτά. Συμφωνήσαμε πως υπάρχει πρόβλημα στη διαιτησία, στις ώρες, στις εγκαταστάσεις και στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η βία είναι σημαντικότερο ζήτημα. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα. Και η διαιτησία είναι σημαντικό ζήτημα, γιατί μπορεί να κρίνει ένα αποτέλεσμα».

 

Για το μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος: «Είπαμε πως θα συζητηθούν αυτά το καλοκαίρι. Πρέπει στη συζήτηση να είναι μόνο οι ιδιοκτήτες. Αυτό ζήτησα. Είμαι βέβαιος πως θα έχουμε καλές ιδέες με την εξυπνάδα που έχουν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος».

 

Για το αίτημα του Λαυρίου και το αν ο ίδιος περιμένει να παίξει ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ: «Σίγουρα. Με αυτά που γίνονται εδώ και μήνες, με την ΚΕΔ να μην ορίζει διαιτητές, ο Παναθηναϊκός είχε πει ότι δεν θα μείνει παρατηρητής στο χατίρι του Ολυμπιακού. Είμαστε ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα. Θα αντιδρούσαμε. Είχαμε εξηγήσει πως αυτό δεν θα περάσει μέχρι τέλους.

Έκανε όσα έκανε ο Ολυμπιακός. Δεν κατεβήκαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η θέση μου δεν αλλάζει. Το πρόβλημα είναι ο Ολυμπιακός. Δεν μπορώ να αφήσω τους οπαδούς μας να μην πάρουν την χαρά να λύσουμε το πρόβλημα εντός των τεσσάρων γραμμών. Αν έρθει ο Ολυμπιακός να παίξει θα τον υποδεχθούμε στο ΟΑΚΑ, ίσως όχι με 20άρα, αλλά με 40άρα».

 

 

Παπαδόπουλος: «Στόχος του Ολυμπιακού να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα»

Αντίθετως με την προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός ήταν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Μάνος Παπαδόπουλος. Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων μετά το τέλος του ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ, υποστήριξε πως στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι να μπλοκάρουν την συνέχεια του πρωταθλήματος και πως είναι παράλογη η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ.

«Η θέση η δικιά μου είναι ότι όλες οι ομάδες είναι αιχμάλωτες μια ομάδας, που έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ. Με την ίδια λογική, θα μπορεί να το κάνε κάθε ομάδα σε κάθε αγωνιστική για οποιονδήποτε λόγο και έτσι να μην γίνεται μια αγωνιστική ή να μην επικυρώνεται η βαθμολογία. Χωρίς λόγο έγινε αυτό, για έναν αγώνα που κέρδισε. Έχουν φύγει παίκτες από τις ομάδες, έχουν πάει διακοπές. Αν ξαναγίνουν δηλαδή οι αγώνες, θα έρθουν οι Αμερικανοί από το εξωτερικό;», είπε αρχικά.

«Υπάρχει μια αγωνία κάποιων να υπάρξει μια επιτροπή που θα κάνει προτάσεις. Φυσικά, τα προβλήματα του μπάσκετ δεν μπορούν να λυθούν σε πέντε μέρες. Βέβαια, καλό είναι να υπάρχουν συζητήσεις, επιτροπές. Αλλά όλα αυτά χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις, δεν είναι απλά πράγματα», συνέχισε.

«Για μια τυπική διαδικασία, θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να κάνει προσφυγή κάθε αγωνιστική. Να βρίσκει μια αιτία να κάνει προσφυγή. Έτσι θα ξαναγίνονται οι αγώνες. Δεν βλέπω καμία δικαιολογία από την ομάδα που την έκανε. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, είναι απλά ένα καπρίτσιο ορισμένων για να μην ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Αυτός είναι ο στόχος τους, να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. 13 ομάδες είπαν ναι να τελειώσει κανονικά το πρωτάθλημα. Ρώτησα τον Ολυμπιακό εγώ και είπε ότι δεν θέλει να πει κάτι στην παρούσα φάση», ολοκλήρωσε.

 

 

Αγγελόπουλος: «Δεν αποσύρουμε την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ - Υπάρχει ελπίδα»

Την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ (αν και ο Ολυμπιακός θα επιμείνει στην προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ) εξέφρασε ο Γιώργος Αγγελόπουλος. «Εμείς είμαστε εδώ ως το τέλος. Δόθηκε μία λύση και θα σας ενημερώσει ο πρόεδρος. Δεν έχει αποφασιστεί κάτι, αλλά έχει γίνει μία ομάδα εργασίας. Αλλά ας ελπίσουμε να γίνει», ανέφερε αρχικά ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Και συνέχισε: «Έγινε ένα βήμα, συμφώνησαν οι περισσότερες ομάδες. Υπάρχει ελπίδα. Δεν αποσύρουμε την προσφυγή. Έχουν όλα σχέση με την απόφασή μας για τα πλέι-οφ. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε νομικά θέματα, δεν ισχύει τίποτα. Δεν αποφασίσαμε για τους ξένους διαιτητές. Δεν είναι θέμα του ΕΣΑΚΕ. Έχει άποψη ο ΕΣΑΚΕ, αποφασίζει ο κύριος Βασιλακόπουλος».

 

 

Γαλατσόπουλος: «Οποια ομάδα δεν κατέβει στα πλέι οφ, θα πέσει στην Α2»

Την επιβεβαίωση πως όποια ομάδα δεν κατέβει να αγωνιστεί στα πλέι οφ της Basket League, όποτε γίνουν αυτά, θα υποβιβαστεί στην Α2 έκανε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής της Basket League τόνισε πως ανατέθηκε σε μία πενταμελή επιτροπή, που θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις των 14 ΚΑΕ της μεγάλης κατηγορίας και θα ξαναγίνει συγκέντρωση την επόμενη Τετάρτη για να τις ψηφίσουν και τα πλέι οφ, τα οποία θα ξεκινήσουν μόλις επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου, ενώ θα γίνει και συζήτηση για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά: «Ήταν μια δεύτερη συνεδρίαση πολλών ωρών. Συζητήθηκαν πολλά θέματα. Καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα: Σύνθεση ομάδας εργασίας από αύριο το πρωί για όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ. Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστούν οι προτάσεις από τους ιδιοκτήτες. Φάνηκε πως υπάρχει θέληση να βρεθεί λύση. Τα πλέι οφ θα αρχίσουν μόλις επικυρωθεί η βαθμολογία, μόλις είναι έτοιμες οι υπηρεσίες να το κάνουν αυτό. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε τις προτάσεις όλων των ομάδων. Μετά, θα υπάρξει συνάντηση ιδιοκτητών για την αναδιάρθρωση πρωταθλήματος. Δεν ξέρω αν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Την Τετάρτη θα γίνει νέο συμβούλιο ιδιοκτητών που θα ψηφίσουν επί των προτάσεων. Με βάση τις νομικές υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ, όποια ομάδα δεν κατέβει, υποβιβάζεται στην Α2. Αυτό λέει ο κανονισμός».


Κέρδος online   10/5/2019 8:23

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: