• TwitterFacebookRss feed

Απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα για το «μπάσιμο» Γιαννακόπουλου!

Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών και του ελέγχου των οικονομικών της ΠΑΕ;

 

 

 

Οι ίδιες αξιόπιστες πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι το μόνο που απομένει είναι να ελεγχθεί το πάρε-δώσε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου που θα οριστικοποιήσει το ύψος του χρέους και του ανοίγματος του συλλόγου. 

 

 

Επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι υπάρχει σε ισχύ ρήτρα εμπιστευτικότητας, από τον Ιούνιο ακόμα, προκειμένου να μην βγουν λεπτομέρειες προς τα έξω πριν ολοκληρωθεί ή δεν προχωρήσει το «deal».

 

Δεν ήταν επίσης τυχαίο το σχόλιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο «instagram» προκειμένου να πέσουν οι τόνοι της οξείας κριτικής εναντίον του Αλαφούζου, με την περίφημη φράση: «εάν δεν είχε βάλει καμιά 30αριά εκατομμύρια σε τρία χρόνια, τί θα του κάνατε;» ως απάντηση σε φίλο του συλλόγου που είχε «ντύσει» τον Αλαφούζο στα ερυθρόλευκα μέσω φώτοσοπ.

 

Για τους γνωρίζοντες, εξάλλου, δεν ήταν επίσης τυχαία και η φράση του αγαπημένου του Τονυ Μοντάνα: «Όταν ο Τόνι θέλει κάτι, το παίρνει…» που πόσταρε στο πρόσφατο παρελθόν. 

 

 

Επισήμως, ωστόσο, και για ευνόητους λόγους, κάθε απευθείας απόπειρα από την πλευρά των media προς τις δύο πλευρές σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι προσκρούει σε… τοίχο. 

 

-Ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα, όμως, και ποιες οι ανακρίβειες σε όλη αυτή τη φημολογία που έχει ξεσπάσει; 

 

 

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ: Η «συμφωνία», όπως έχει «βαπτιστεί» ήδη, με τον γιο του «Καπετάνιου», Νίκο Βαρδινογιάννη. Καμία σύμπραξη δεν υπάρχει, τουλάχιστον επί του παρόντος. 

 

Πιθανότατα οι δύο άνδρες δεν γνωρίζονται καν, πόσω μάλλον να αναλάβουν συνεταιρικά ένα τέτοιο «υπερωκεάνιο» σαν τον Παναθηναϊκό. 

 

ΔΕΔΟΜΕΝΟ: Το χρέος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπολογίζεται χοντρικά και με γνώμονα τις πληροφορίες των προηγούμενων ετών (δεν υπάρχει για την τελευταία διετία επίσημη ενημέρωση/καταγραφή) κοντά στα 35 εκατ. ευρώ, ενώ το άνοιγμα λίγο πιο κάτω από το διπλάσιο ποσό (αφορά στο σύνολο των χρημάτων που προβλέπεται να δοθούν στο μέλλον), αλλά το ουσιώδες είναι το χρέος, διότι σχετίζεται με τη ζημία που προκύπτει μεταξύ εσόδων-εξόδων μαζί με τις υπάρχουσες (διακανονισμένες) οφειλές. 

 

ΔΕΔΟΜΕΝΟ: Η εφαρμογή του «Pao Foundation» υπάρχει εγκατεστημένη εδώ και πολύ καιρό και τους τελευταίους μήνες στριφογυρίζει ολοένα και περισσότερο στο μυαλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. 

 

Εχει ήδη ψαχτεί και αναζητήσει στρατηγικούς συμμάχους, έχει βάλει στόχο την εφαρμογή συγχρηματοδότησης ενός και ενιαίου Παναθηναϊκού, με κοινό «κουμπαρά», σε επίπεδο ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη, με βασικό άξονα επιφανείς Παναθηναϊκούς, αλλά και συμμετοχή της πλατιάς μάζας του κόσμου που επιθυμεί να συμβάλλει στην αναγέννηση της αγαπημένης του ομάδας. 

 

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν κατάφερε να υλοποιήσει με νούμερα… μεγέθους Παναθηναϊκού το σχέδιο για ένα τριφύλλι με δεκάδες χιλιάδες μέλη. 

 

Η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» αποδείχθηκε στην πράξη αποτυχημένη, για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης και προφανώς μία οικογένεια του βεληνεκούς ενός Γιαννακόπουλου το τελευταίο που θα προσδοκούσε θα ήταν ο απλός φίλαθλος του συλλόγου να αποτελεί βασικό αιμοδότη του συλλόγου. 

 

Για αυτό και τους τελευταίους μήνες η ομάδα εργασίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου επεξεργάζεται το σχέδιο του «Pao Foundation» με συγκεκριμένες προδιαγραφές, που θα κάνουν τον κόσμο συμμέτοχο και όχι βασικό μέτοχο-χρηματοδότη. 

 

Εν ολίγοις, το σχέδιο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό επεξεργασία, αλλά σε ξεκάθαρη φάση ολοκλήρωσης. 

 

Τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ βρίσκονται στα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όμως εάν δεν βρεθεί φόρμουλα οριστικής συμφωνίας στον καταμερισμό της κάλυψης των χρεών, δεν πρόκειται να προχωρήσει η παραμικρή κίνηση εμπλοκής του στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

 

Ο Παναθηναϊκός για να ανασάνει δεν αρκεί να συγκεντρώσει 5-10 ή ακόμα και 20 εκατομμύρια ευρώ. Για να ξεχρεώσει ο Παναθηναϊκός απαιτείται υπέρογκο ποσό και είναι προφανές ότι δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή ένας επιχειρηματίας που να μπορεί να εμφανιστεί υπό τη μορφή Μεσσία και να κάνει επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και η οικονομία της. 

 

Η οριστική εμπλοκή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και κυρίως από τις εκτιμήσεις των συνεργατών του και του ιδίου για το κατά πόσο η εφαρμογή του «Pao Foundation» θα βρει ανταπόκριση. 

 

Το βέβαιο είναι ότι η ομάδα εργασίας που έχει συστήσει ασχολείται διεξοδικά και οι υπάρχουσες ενδείξεις είναι θετικές, όπως αρκούντως θετική είναι και η εξέλιξη των επαφών με τον Αλαφούζο για τον καταμερισμό των χρεών.

 

ΔΕΔΟΜΕΝΟ: Καθοριστικό κομμάτι του παζλ είναι το γηπεδικό.

 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει εκφραστεί κατ’ επανάληψη υπέρ της δημιουργίας «Πράσινης Πολιτείας» στην εγκατάσταση του ΟΑΚΑ και εκτιμά ότι μαζί με το μπασκετικό γήπεδο, που όλα δείχνουν πως θα παραχωρηθεί στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα 49 χρόνια, θα αποτελούσε ανάσα ζωής και για τον σύλλογο (αλλά και για το κράτος) η παραχώρηση ολόκληρου του αθλητικού κέντρου και η συστέγαση όλων ή των περισσότερων Παναθηναϊκών τμημάτων. 


 
Το πώς μπορεί να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο, που αποτελεί το μεγαλύτερο ζήτημα για τη συνολική εφαρμογή του project, είναι προφανώς αυτό που εξετάζεται διεξοδικά από τους συνεργάτες του Γιανακόπουλου ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό περιθώριο λάθους.

 

Θυμίζουμε, πάντως, ότι η εξαγγελία Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο τέλος Ιουνίου έκανε λόγο για συσπείρωση των Παναθηναϊκών δυνάμεων προκειμένου να «επανέλθει το τμήμα μπάσκετ στους ευρωπαϊκούς τίτλους, το ποδόσφαιρο στις επιτυχίες του παρελθόντος και ο Ερασιτέχνης να καταστεί ξανά ανταγωνιστικός σε όλα τα αθλήματα»… 

 

Το βέβαιο είναι ότι οι εξελίξεις δε μπορούν να καθυστερήσουν πολύ. Δεν θα ήταν παρακινδυνευμένη μια πρόβλεψη ότι μέσα στον Οκτώβρη θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα, όταν πλέον θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες επαφές, θα υπάρχει η πλήρης συλλογή των οικονομικών στοιχειών και θα έχουν κατασταλάξει στις τελικές τους αποφάσεις όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

 

Αν τελικά είναι γραφτό να συμβεί αυτό που η μοίρα άφησε… κενό το καλοκαίρι το 1979, και το όνομα Γιαννακόπουλος μπει μπροστά στην επανεκκίνηση του συλλόγου, θα φανεί πολύ σύντομα.

 

πηγή:sdna.gr


Κέρδος online   12/9/2017 8:00

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: