Το χρηματιστηριακό «κραχ» του Ολυμπιακού και η αξία όλων των ομάδων της Super League!

Ποιά είναι η ελληνική ομάδα με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή σε ότι αφορά την αξία των παικτών που έχει στο ρόστερ της; Ποιά ομάδα παρουσιάζει την μεγαλύτερη πτωτική και συνάμα αυξητική τάση σε σχέση με πέρυσι; Ποιες ομάδες πετυχαίνουν περισσότερα πράγματα στην φετινή Super League σε σχέση με την αξία του ρόστερ τους;

Η ιστοσελίδα Transfermarkt.de που ασχολείται με την αποτίμηση της χρηματιστηριακής αξίας παικτών κι ομάδων παραθέτει την τρέχουσα αξία των ομάδων της Super League σε ένα πίνακα με τρομακτικό ενδιαφέρον. 

 

 

 

 

Από τον πίνακα προκύπτουν διάφορα σημαντικά συμπεράσματα. Αυτό που βγάζει μάτι είναι η έντονα πτωτική τάση της αξίας του ρόστερ του Ολυμπιακού που μέσα σε ένα χρόνο φτάνει το 35,2%, με την τρέχουσα αξία των ερυθρολεύων που παραμένουν η πιο ακριβή ελληνική ομάδα να αποτιμάται στα 61,95 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί από την απουσία των «ερυθρόλευκων» από το Champions League, αλλά και από την αποχώρηση παικτών σε σχέση με πέρυσι, τα οποία δεν αναπληρώθηκαν από παίκτες ανάλογης αξίας.

 

 

Η μοναδική ομάδα από το Top-4 που παρουσιάζει αύξηση (έστω και οριακή) της αξίας του ρόστερ του είναι ο ΠΑΟΚ, που έπεται του Ολυμπιακού, με αποτόμηση του ρόστερ του στα 40,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στα ίδια πάνω-κάτω επίπεδα (με μικρή πτωτική πορεία) είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που ωστόσο έχει την υποδιπλάσια αξία από το ρόστερ του ΠΑΟΚ.

 

 

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί πλέον η παρουσία της Ξάνθης στην δεύτερη θέση της Super League, με δεδομένο ότι σύμφωνα με το  Transfermarkt, έχει μόλις το 11ο πιο ακριβό ρόστερ, ενώ μέσα έχει πέσει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα σε ότι αφορά την μάχη της ουράς, όπου Ηρακλής και Βέροια έχουν τα ρόστερ με την λιγότερη αξία.


Κέρδος online   12/1/2017 0:04

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: