• TwitterFacebookRss feed

Διαφωνίες για το ισχυρό όπλο της Λαγκάρντ στους κόλπους της ΕΚΤ

Το πρώτο μεγάλο τεστ «πειθαρχίας» στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκεται σε εξέλιξη. Το κορυφαίο όπλο της Κριστίν Λαγκάρντ- το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ύψους 1,2 τρισ. ευρώ- δεν αμφισβητείται. Ωστόσο φαίνεται πως δεν υπάρχει συμφωνία ως προς τη διάρκειά του. Αρκετά στελέχη προειδοποιούν ότι δεν μπορεί να μείνει σε ισχύ για πολύ, την ώρα που η ίδια η επικεφαλής της ΕΚΤ στέλνει μήνυμα ότι τα στηρίγματα θα διατηρηθούν για όσο χρειαστεί.

 

Όπως σχολιάζουν αναλυτές στο Bloomberg οι διαφωνίες αυτές θα μπορούσαν να ενταθούν και να εξελιχθούν ακόμη και σε δημόσιες αντιπαραθέσεις όταν θα αρχίσουν οι οικονομίες της Ευρωζώνης να ανακάμπτουν από την βαθύτατη ύφεση που προκάλεσε η πανδημία. Αξιωματούχοι ανέφεραν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο ειδησεογραφικό δίκτυο ότι θα μπορούσε να δημουργηθεί «ρήγμα». Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

Ήδη έχουν αρχίσει διαφοροποιήσεις στις δημόσιες δηλώσεις, με πιο ενδεικτικές εκείνες ανάμεσα στον Γενς Βάιντμαν της Γερμανίας και τον Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό της Γαλλίας. Άλλα στελέχη της ΕΚΤ έχουν επίσης κάποιες ενστάσεις, αλλά αποφεύγουν προς το παρόν να μιλήσουν δημόσια, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, που επικαλείται το Bloomberg.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα πιστώνεται την θωράκιση της Ιταλίας, της χώρας που δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα από τον νέο κορωνοϊό όταν ξέσπασε η πανδημία, αλλά και εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο χρέος μετά την Ελλάδα, από τις επιθέσεις των αγορών. Το κόστος δανεισμού της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ διατηρήθηκε σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Το ίδιο συνέβη και με της Ελλάδας, καθώς στο πρόγραμμα εντάχθηκαν και τα ελληνικά ομόλογα. Σήμερα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς είναι στο 1,15% και του αντίστοιχου ιταλικού στο 1,19%.


Κέρδος online   4/7/2020 8:01

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
Susan Benson
Αναρτήθηκε 5/7/2020 1:46:20 πμ
Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial Group. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (προσωπικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο και πολλά άλλα). Δίνουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια, εξασφαλισμένα και ακάλυπά δάνεια με προσιτό επιτόκιο 3% ετησίως. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία μας, μπορείτε απλώς να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp ή το Telegram μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας. Με ό, τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις, μερικοί από αυτούς δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για κάποιους λόγους. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με μια λύση στις οικονομικές σας προκλήσεις, απλώς γράψτε στην εταιρεία μου και θα σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο. Βοηθήσαμε πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλλετε αίτηση μαζί μας, υποβάλλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις οικονομικές σας ανάγκες, ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η οικονομική σας σταθερότητα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω: Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) Ή WhatsApp: +447903159998 Μπορείτε να μας γράψετε ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε. 2020 © ️Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται