• TwitterFacebookRss feed

Moody’s: Γιατί η Ελλάδα θα μείνει καιρό στην «Β» κατηγορία

Ανάλυση για την ελληνική οικονομία παρουσίασε ο οίκος αξιολόγησης λίγες μόνο ημέρες μετά την απόφαση να μην δημοσιοποιήσει έκθεση για την αξιολόγηση της χώρας.

 

 

Σε αυτή εξηγεί ότι διατηρεί «σταθερό» outlook καθώς αυτό ισορροπεί το σχετικά χαμηλό ρίσκο αλλαγών στην δημοσιονομική πολιτική και των μέτριων προοπτικών ανάπτυξης καθώς και την ανάγκη για θεσμικές βελτιώσεις στη δημόσια διοίκηση.

 

Παρά τη σημαντική βελτίωση έως σήμερα, ο οίκος ξεκαθαρίζει ότι η χώρα θα παραμείνει στην κατηγορία «Β» για επόμενα χρόνια αν δεν υπάρξει σημαντική περαιτέρω βελτίωση στην ισχυροποίηση των θεσμών και τις οικονομικές επιδόσεις (να σημειωθεί πάντως ότι οι υψηλότερες τρεις κατηγορίες στην κλίμα Β ανήκουν στην επενδυτική βαθμίδα).

 

Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, σημειώνει παραμένουν χαμηλές, εκτός εάν επιταχυνθούν σημαντικά οι επενδύσεις. Οι τελευταίες απαιτούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα και να προωθηθεί ένα περισσότερο φιλικό για την ανάπτυξη φορολογικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα θα διατηρηθεί ένα συνετό δημοσιονομικό πλαίσιο.

 

Ενώ οι νέες προτάσεις για τα κόκκινα δάνεια είναι υποσχόμενες, σημειώνει, χρειάζεται λεπτομερής εργασία πριν εφαρμοστούν. Επιπλέον ενώ η χώρα νομοθέτησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία τρία χρόνια, αυτές που εστιάζουν στο να αλλάξει η θεσμική συμπεριφορά θα απαιτήσουν χρόνο να εφαρμοστούν πλήρως και να αντανακλάσουν ένα περισσότερο αποτελεσματικό δημόσιο, ισχυρή φορολογική συνέπεια και αλλαγές στην κουλτούρα πληρωμών του πληθυσμού.

 

Παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναβάθμιση


Η αξιολόγηση θα μπορούσε να αναβαθμιστεί αν η νέα κυβέρνηση συνέχιζε να εφαρμόζει τις δεσμεύσεις που δόθηκαν στην ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων που ενίσχυσαν τα θεσμικά όργανα και οδήγησαν σε βελτιωμένο επιχειρηματικό κλίμα και ισχυρότερες επενδύσεις, διατηρώντας ταυτόχρονα σταθερά τα δημοσιονομικά.

 

Αυτό θα οδηγούσε σε ταχύτερη μείωση του δημόσιου χρέους από ό,τι προβλέπεται σήμερα. Οι πιο γρήγορες από τις αναμενόμενες βελτιώσεις της υγείας του τραπεζικού τομέα θα μπορούσαν επίσης να τροφοδοτήσουν μία θετική αξιολόγηση.

 

Παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υποβάθμιση


Αντίθετα, θα μπορούσε να αναπτυχθεί καθοδική πίεση στην αξιολόγηση εάν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις της και κινούνταν αντίστροφα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί και νομοθετηθεί ή εάν επανεμφανίζονταν οι εντάσεις με τους επίσημους πιστωτές, για οποιοδήποτε άλλον λόγο. Αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τη συνεχή στήριξη της ευρωζώνης προς τη χώρα.

 

 

 


Κέρδος online   28/8/2019 15:03

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο:
Alexander Gavin
Αναρτήθηκε 7/9/2019 6:36:53 πμ
Καλή μέρα!!! Είμαι Αλέξανδρος Γκάβιν, Χρειάζεστε δάνειο; Για να διευθετήσει το χρέος; Για να πληρώσετε Λογαριασμοί? Για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Εδώ είναι ένας πολύ γρήγορος δανειστής δανείου που προσφέρει δάνειο σε οποιαδήποτε πίστωση Αποτέλεσμα οποιουδήποτε τύπου έτσι αν χρειάζεστε ένα δάνειο τώρα, εδώ είναι το ευκαιρία χωρίς να χάνουμε χρόνο επικοινωνήστε μαζί μας τώρα (alexandergavinloanfunds@gmail.com).
Alexander Gavin
Αναρτήθηκε 7/9/2019 6:38:46 πμ
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. Είμαι η Vera Lopez με το όνομα, ζουν στην Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι οποίοι ήταν θύμα απάτης σε τόσους πολλούς ψεύτικους δανειστές online μεταξύ Φεβρουαρίου του περασμένου έτους έως τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, αλλά ευχαριστώ τον δημιουργό μου τόσο πολύ που τελικά χαμογέλασε με με κατευθύνει σε αυτό το νέο δανειστή που έβαλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου φέτος το 2019 και δεν με απάτη και επίσης δεν μου εξαπατήσει ή ψέματα αλλά, ωστόσο, αυτός ο δανειστής του οποίου το όνομα είναι ο κ. Alexander Gavin μου έδωσε δάνειο $ 150.000 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών με επιτόκιο 2% μετά τη συμφωνία μου στους όρους και τις προϋποθέσεις της εταιρείας. Και ένα σημαντικό πράγμα που αγαπώ για αυτή την εταιρεία δανείου είναι ότι είναι γρήγοροι. μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους σε αυτό το email :: ALEXANDERGAVINLOANFUNDS@GMAIL.COM Για το γρήγορο δανεισμό σας. ευχαριστώ....