Ανοδικά έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη σταθεροποιήθηκαν χθες μετά την ανησυχία που προκάλεσε η παραίτηση του οικονομικού συμβούλου Gary Cohn από τον Λευκό Οίκο.

Η παραίτηση του ακολούθησε την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ και κλυδωνισμούς στις αγορές εν μέσω ανησυχιών για τον κίνδυνο ενός εμπορικού πολέμου. Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε πάντως χθες ότι ενδεχομένως να υπάρξουν εξαιρέσεις για το Μεξικό και τον Καναδά αλλά και για άλλες χώρες.  


Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%, ενώ ο Topix σημειώνει μικρά κέρδη 0,35%. Τα αναθεωρημένα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την οικονομία έδειξαν ότι το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε το δ΄ τρίμηνο κατά 1,6% έναντι της αρχικής εκτίμησης για άνοδο 0,5%.


Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει ισχυρά κέρδη 1,65%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai κερδίζει 0,5% και ο Shenzhen ενισχύεται 1% μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις εμπορικές συναλλαγές της χώρας.


Κέρδος online   8/3/2018 10:40

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: