ΟΠΕΚ: Δεν θα αλλάξουμε μια στρατηγική που λειτουργεί

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Μοχάμεντ Μπαρκίντο, τόνισε μιλώντας στο CNBC πως η συνεργασία μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών λειτουργεί και ένα νέο πλαφόν στην προσφορά λογικά θα συμφωνηθεί τον Νοέμβριο.

 

 

Μιλώντας από τη Μόσχα, ο Μπαρκίντο υποστήριξε πως υπάρχει νέο πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών.

 

 

«Μαζί με τη Ρωσία και άλλες χώρες μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως γράφουμε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στον ιστορία του πετρελαίου», τόνισε ο γενικός γραμματέας.

 

 

Όπως πρόσθεσε, ελπίζει να δει ευρεία γενική συναίνεση πριν τη συνάντηση των αντιπροσώπων των πετρελαιοπαραγωγών κρατών στη Βιέννη τον επόμενο μήνα.

 

 

«Θα θέλαμε να τους κάνουμε όλους να συμφωνήσουν καθώς θα οδεύουμε προς τη Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου, όπου θα πάρουμε συλλογική απόφαση», τόνισε και πρόσθεσε: «Θα είναι μια ιστορική απόφαση γιατί θα παρθεί κατά την επέτειο της πρώτης δήλωσης συνεργασίας».

 

 

Ερωτηθείς για το αν θα θεσπιστεί κάποια νέα δομή συμμόρφωσης που θα «τιμωρεί» τις χώρες που παρήγαγαν περισσότερο από τα προβλεπόμενα, ο Μπαρκίντο απάντησε πως η τρέχουσα διαδικασία είναι αποτελεσματική.

 

 

«Αυτό που δεν μπορώ να αποκλείσω είναι η συνέχιση μιας κατάστασης που λειτουργεί. Ξεκινήσαμε αυτόν τον μηχανισμό τον Ιανουάριο και κάθε μήνα διαρκώς αξιολογούμε τη δομή, το μηχανισμό, το βαθμό εφαρμογής και βρισκόμαστε σε ανοικτές συζητήσεις, όχι μόνο με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου αλλά και με άλλες χώρες που συμμετέχουν», τόνισε.

 

 

«Είναι ικανοποιημένοι, είμαστε όλοι ικανοποιημένοι με το ότι η δομή, καθώς και ο μηχανισμός, είναι αποτελεσματικά. Επομένως δεν μπορώ να αποκλείσω τον τρέχοντα μηχανισμό», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας.

 

 

Πάντως έπειτα από πιέσεις που δέχθηκε επάνω στο θέμα, ο ηγέτης του καρτέλ παραδέχθηκε πως δεν μπορούν να αποκλειστούν απόλυτα τυχόν αλλαγές στους κανόνες συμμόρφωσης: «Αυτός είναι ένας αβέβαιος κόσμος. Ένας κόσμος που κυβερνάται από την αβεβαιότητα», σχολίασε.


Κέρδος online   5/10/2017 12:42

Σχόλια:

Ονομα:
Σχόλιο: