Η ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή αποκαλύπτει τα κριτήρια με τα οποία απαλλάσσονται φέτος φορολογούμενοι από τεκμήρια και πέναλντι λόγω μη συγκέντρωσης ηλεκτρονικών αποδείξεων
Αναστολή και για το μήνα Μάιο στις προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων από επιταγές κατά 60 ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Στο 9,7% του ΑΕΠ έναντι πρόβλεψης 9,9% του προυπολογισμού διαμορφώθηκε το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής
Ανακοινώθηκαν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων και ορθών επαναλήψεων για τον Απρίλιο που αφορούν συγκεκριμένες περιπτώσεις.
«Οι βεβαιώσεις συνταξιοδότησης, που θα εκδίδουν πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές, θεωρούνται ισχυρές και παράγουν πλήρη απόδειξη ως προς τα στοιχεία τα οποία εμπεριέχουν», δηλώνει ο υπουργός
Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και άλλες διατάξεις και τροπολογίες με τις οποίες διευρύνεται και επεκτείνεται το δίχτυ προστασίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Το μοντέλο «first come, first served» και τα κριτήρια επιλογής με έμφαση κυρίως στην επίτευξη υψηλής εξοικονόμησης ενέργειας και στοχεύοντας στις ενεργειακά φτωχότερες ιδιωτικές κατοικίες.
Με βάση το εισόδημα που απέκτησαν το 2020 και όχι τα τεκμήρια διαβίωσης θα φορολογηθούν τέσσερις κατηγορίες φορολογουμένων που επλήγησαν από την πανδημία.
Νέα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και διευκόλυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών, ενημερώνοντας ότι η τροπολογία θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή.
Διάταξη για τη συμμετοχή πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών στην απονομή των συντάξεων, διάταξη την οποία το αρμόδιο υπουργείο χαρακτηρίζει ως «μικρή επανάσταση».
Νέος οδικός χάρτης για τον φόρο μπαίνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Το σενάριο για ένταξη 3.000 περιοχών στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών.
Τον Φεβρουάριο του 2021, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε έλλειμμα ύψους 840 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας βελτίωση κατά 314 εκατ. ευρώ έναντι του Φεβρουαρίου του 2020.
Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε απόφαση με την οποία παρατείνεται, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2021 η καταβολή των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ.
Πρόστιμα από 5.000 έως και 20.000 ευρώ σε όσους νοικιάζουν κατοικίες αλλά δεν το δηλώνουν στις φορολογικές αρχές. Προαναγγέλλονται hi-tech έλεγχοι με «κάθε πρόσφορο μέσο».
Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.
Όπως ο κεφαλικός φόρος τελείωσε τη Θάτσερ, έτσι η επίθεση στον κόσμο της εργασίας θα είναι η αρχή του τέλους του «σιδηρού ανέμελου», τόνισε σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών
Καταβολές συνολικού ύψους 590 εκατ. ευρώ περίπου που αφορούν σε 1.183.549 δικαιούχους θα γίνουν την εβδομάδα 19-23 Απριλίου από το Υπουργείο Εργασίας τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ
Οκ, Σταικουρας υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ενεργοποίησης του Ταμείου και της ταχύτερης δυνατής εκταμίευσης των πόρων του
Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 6.840 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 3.469 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.
Έχουμε συζητήσεις σε πολύ θετικό κλίμα για να δούμε πώς μπορούμε να εξομαλύνουμε το πτητικό έργο και πώς μπορούμε να επιτρέψουμε να άρουμε ακόμη πιο νωρίς κάποιους από τους περιορισμούς
Στην εκτίμηση ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί εφέτος με ρυθμό 4,2%, ανακτώντας έτσι τις μισές απώλειες του 2020, προέβη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Από την Παρασκευή 16/4/2021 έως και τις 30/4/2021 δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
Σχεδόν 50.000 επιτόπιους ελέγχους προγραμματίζει για φέτος η ΑΑΔΕ. Ερχονται 15.000 «ραβασάκια» από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις. Ετοιμάζεται app στο κινητό για τους φορολογούμενους.
Τη σημασία του συντονισμού των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο βιομηχανικής πολιτικής, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης
Ατοπος ο ισχυρισμός ότι τα χρέη που δημιουργήθηκαν στην πανδημία ανέρχονται στα 17 δισ. ευρώ, υπογραμμίζει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που απαντά στην τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Πώς νέα πλατφόρμα για τους λήπτες επιστρεπτέας προκαταβολής σβήνει υποχρεώσεις τους έως το τέλος του έτους. Κίνηση με στόχο την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.
Η ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, η γραφειοκρατία, οι χαμηλής ποιότητας κανονισμοί και η αργοί ρυθμοί της δικαιοσύνης καταστρέφουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, αναφέρεται σττην έκθεση του οργασνι
Μητρώα συνδικαλιστικών οργανώσεων εργοδοτών-εργαζομένων. Πώς η πρόβλεψη για οικονομικές καταστάσεις μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Τη Μόσχα επισκέπτεται τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε τουριστικές αγορές υψηλού ενδιαφέροντος για τον ελληνικό τουρισμό
Τα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» ολοκληρώθηκαν. η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 30η Σεπτεμβρίου
Ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ. Η παροχή επιπλέον χρόνου για την υποβολή των δηλώσεων, το μπόνους έκπτωσης
Πλήρως ηλεκτρονικά πραγματοποιείται πλέον η απογραφή, μεταβολή και λήξη της ασφάλισης των φυσικών προσώπων στον e-ΕΦΚΑ με τη λειτουργία δύο νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
Ο ασφαλιστικός κλάδος τα πήγε καλά στην πανδημία, αναφέρει στην έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος. Αυξήθηκε το μερίδιο των ασφαλιστικών με έδρα σε άλλο κράτος-μέλος.
Δεν θέλουμε να κλείσουν επιχειρήσεις ούτε να έχουμε απώλεια θέσεων εργασίας» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σε τηλεοπτική σου συνέντευξη.
Πάνω από 10 ηλεκτρονικές υπηρεσίες στη διάθεση των λογιστών και των φοροτεχνικών παρέχονται πλέον από τον e-ΕΦΚΑ, σε μια προσπάθεια δραστικής μείωσης των επισκέψεων στα φυσικά υποκαταστήματα
Οι προτάσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού εγκρίθηκαν ομόφωνα από την ολομέλεια της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ και αποτελούν τις συστάσεις του προς τα μέλη του.
«Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μετά την πανδημία, αλλά θέλουμε να τηρήσουμε τους στόχους που θα αποφασιστούν» επεσήμανε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ
Η κυβέρνηση παρατείνει, και για το φορολογικό έτος 2020, την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ
Τη Δευτέρα 12 Απριλίου θα ξεκινήσει από τον ΟΑΕΔ η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων
Ενας στους δύο εργαζόμενους δουλεύει υπερωριακά, σύμφωνα με έρευνα, πολλοί χωρίς επιπλέον αμοιβή. Τι αλλαγές προωθεί το υπ. Εργασίας σε υπερωρίες, ευέλικτο 8ωρο, συνδικαλιστική δράση, γονικές άδειες.
Εξ αυτών, 2.468 είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, 1.147 είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή ατομικές επιχειρήσεις, 479 είναι μικρές επιχειρήσεις και 66 είναι μεσαίες επιχειρήσεις.
Διευκρινίσεις σχετικά με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών που υποβάλλουν αίτηση για το voucher των 200 ευρώ παρέχει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
«Δεν είναι ακόμα η ώρα για να ανοίξει η εστίαση. Πρώτα θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο και μετά θα πάμε στην εστίαση», τόνισε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Ανάπτυξης
Το 52% των εργαζομένων, αναφέρει ότι εργάζεται παραπάνω από το κανονικό ωράριό τους σε εβδομαδιαία βάση. Από αυτούς το 1/4 δηλώνει ότι εργάζεται παραπάνω από 1-3 ώρες.
Αναπροσαρμόζεται η λίστα των ΚΑΔ που μπορούν να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τον Απρίλιο. Εως τις 12 Απριλίου η υποβολή των δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας.
Το πρόβλημα του υψηλού αναβαλλόμενου φόρου ως μέρους των εποπτικών κεφαλαίων των τραπεζών προτάσσει ο διοικητής της ΤτΕ και ζητά από την κυβέρνηση εναλλακτική, εφόσον δεν υιοθετηθεί η πρόταση bad bank
Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για να ρυθμίσουν σε έως και 120 δόσεις βεβαιωμένες οφειλές από δάνεια έχουν πολίτες και επιχειρήσεις, μέσω ειδικής εφαρμογής
Η Ελλάδα όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα που δίνει αυτή την πρωτοφανή μάχη με την πανδημία θα βγει πιο δυνατή δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας στο συνέδριο του Economist
Στο σχετικό κατατεθειμένο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών δεν υπάρχει η σχετική πρόβλεψη για τριετή παράταση αλλά για διετή στα μισθώματα των ακινήτων.
Νέα ευκαιρία για επανένταξη στης ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων που νομοθετήθηκαν το 2015 και το 2019 δίνει σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Την αναστολή από την Τρίτη 20 Απριλίου της υποβολής νέων αιτήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω του προγράμματος απασχόλησης ανέργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών αποφάσισε ο ΟΑΕΔ
Πώς η πανδημία «φορτώνει» τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Δεν απειλείται άμεσα η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος.
Η τέταρτη πιο ευνοημένη χώρα της ΕΕ, ανάλογα με το μέγεθός της και την οικονομία της, θα είναι η Ελλάδα, από τις πρωτοφανείς χρηματοδοτικές δυνατότητες
Διευκρινίσεις σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων που λειτουργούν υπό το καθεστώς υποκατάστημα εντός πολυκαταστήματος δίνει ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Π Σταμπουλίδης
Πρόσθετες παρεμβάσεις σε κλάδους όπως ο τουρισμός προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως τα μέτρα στήριξης θα διατηρηθούν όσο χρειαστεί
«Έχουμε μεγάλο επενδυτικό κενό, έχουμε μεγάλο έλλειμμα επενδύσεων. Είμαστε πολύ πίσω», είναι η διαπίστωση του αρμόδιου για τη δημοσιονομική πολιτική, αν. υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη
Στα 6,1 δισ. ευρώ εκτιμάται το 2019, η συνολική συμβολή του γερμανικού επιχειρείν στην οικονομία, ή 3,3% του ΑΕΠ σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών
Τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση βοήθησαν να αμβλυνθούν οι συνέπειες της πανδημίας, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στη Γενική Συνέλευση της τράπεζας.
Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου 2021 θα καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ η έκτακτη αποζημίωση 400 ευρώ στους ανέργους από τον κλάδο τουρισμού-επισιτισμού
Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το voucher 200 ευρώ άνοιξε σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσει και ένας δεύτερος κύκλος για όσους δυνητικά δικαιούχους δεν λαμβάνουν το επίδομα παιδιού
Από σήμερα και έως τις 9 Μαίου θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι επιχειρήσεις προκειμένου να υπαχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων, το "Γέφυρα 2".
Το ποσό αφορά τον Απρίλιο και δίνεται χωρίς κριτήριο μείωσης τζίρου. Αν οι επιχειρήσεις μείνουν κλειστές μόνο για 15 ημέρες, τα ποσά μειώνονται στο μισό. Το κόστος του σχεδίου υπολογίζεται στα 130 εκα
Βαθιά ανάσα ακόμα και πάνω από 5 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα, επτά έξτρα «πόντους» στο ΑΕΠ και 180.00-200.000 νέες θέσεις εργασίας θα φέρει η εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης
Από το καλοκαίρι θα εισρεύσουν τα πρώτα 4 δισ. ευρώ, με την Ελλάδα να καλείται να «τρέξει» για να πιάσει τα ορόσημα ως το 2026. Πώς ο ιδιωτικός τομέας θα πάρει δάνεια 12,7 δισ. ευρώ.
Περιθώριο έως τις 19 Απριλίου έχουν οι δικαιούχοι συμμετοχής στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.
Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση προκαταβολής σύνταξης σε ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει αίτηση απονομής σύνταξης γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου και δεν λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη
Ζεστό χρήμα για τον κλάδο που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα στην πανδημία. Νέα δράση ΕΣΠΑ 330 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση επανεκκίνησης ή κάλυψης ζημιών, με λεφτά στο χέρι έως 100.000 ευρώ
Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και εργοδοτών, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού
Στα νέα Κτηματολογικά Γραφεία παρέχονται στους πολίτες και τους επαγγελματίες όλες οι υπηρεσίες των υποθηκοφυλακείων σύμφωνα με ενιαίους κανόνες και πρότυπα.
Την δίμηνη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης
Αναλυτικά, όλες οι ημερομηνίες για τις υποβολές αιτήσεων από εργοδότες - επιχειρήσεις. Σε ποιες περιπτώσεις ισχύει «κόφτης». Τι προβλέπουν οι νέες ΚΥΑ για τηλεργασία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται πλέον η διαδικασία του προγράμματος voucher «Ψηφιακή Μέριμνα» με τη συμμετοχή και του ΟΠΕΚΑ, δεδομένου ότι συνδέεται με το Επίδομα Παιδιού.
«Η ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί ουσιαστικά την αφετηρία μιας διαδικασίας αποκατάστασης ορισμένων αδυναμιών στα μεγέθη του ιδρύματος»
Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν μετά την πανδημία του κορωνοϊού για τη χάραξη νομισματικής πολιτικής αναφέρει σε άρθρο του στην Handesblatt ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
Τα θεμέλια των αγορών ήταν ήδη εύθραυστα καθώς είχαν χτιστεί εδώ και χρόνια με τα "υλικά" της χαλαρής νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, των ιστορικά χαμηλών ακόμη και αρνητικών επιτοκίων
Η επάνοδος των μαθητών στα σχολεία, μετά την ξαφνική αλλά απαραίτητη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προκαλεί αγωνία στους γονείς. Ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης απαντά σε όλα